Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο τα σχολεία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο τα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η κ. Μακρή δήλωσε πως «η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία εξελίχθηκε καλά, με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές».

Επισήμανε δε πως ήταν λύση επιβεβλημένη η επαναφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι

«Σχεδόν καθολικά, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή» τόνισε, λέγοντας ότι «οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι».

Για το αν υπήρχαν αντιδράσεις από γονείς, η κ. Μακρή είπε ότι υπήρχε μια μήνυση στην Κρήτη, ενώ διευκρίνισε ότι εάν εκπαιδευτικός, εφαρμόζοντας τον νόμο, μηνυθεί τα δικαστικά έξοδα καλύπτονται από την πολιτεία.

Τι είπε για το ένα self test

Για το ένα self test που θα ισχύσει από εβδομάδα, εξήγησε ότι επειδή υπήρχε το διάστημα των 15 ημερών στο οποίο δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης, κρίθηκε σκόπιμο την πρώτη εβδομάδα να είναι δύο τα τεστ για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία.

Self test: Τι αλλάζει στα σχολεία από Δευτέρα 17 Μαΐου

Μία μόνο φορά την εβδομάδα, δηλαδή κάθε Δευτέρα, θα υποβάλλονται σε self test μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό στα σχολεία. Παράλληλα, στα ΑΕΙ, αν το εκάστοτε τμήμα επιλέξει διά ζώσης εξεταστική για το εαρινό εξάμηνο, φοιτητές και καθηγητές θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν self test.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει πάντως ότι εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι, λόγω κορονοϊού, τα κλειστά σχολεία εκτοξεύτηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί