Τζανάκης: Αποκλιμάκωση της πανδημίας σπό 25 Μαΐου – Εάν δεν προσέξουμε έρχεται δύσκολος Σεπτέμβρης (Βίντεο)

Σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας μετά τις 25 Μαΐου βλέπει ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στην Κρήτη, Νίκος Τζανάκης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ μαζί με τους συνεργάτες του διαχειρίζονται και ένα υπολογιστικό μοντέλο από το οποίο προκύπτουν δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και από την αρχή της πανδημίας έχουν επιβεβαιωθεί όσον αφορά στους υπολογισμούς τους.

Μιλώντας στο zougla.gr, τονίζει πως  «στις 25 Μαΐου ο μέσος εβδομαδιαίος όρος των κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει τις 2.500 όπου και θα σταθεροποιηθεί διότι περιμένουμε εκείνη την περίοδο τις επιπτώσεις από το άνοιγμα κυρίως της εστίασης».

«Στη συνέχεια, μέχρι τις 10 Ιουνίου βλέπουμε πια μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, οπότε η κατάσταση θα είναι πια διαχειρίσιμη», προσθέτει.

«Δεν έχει τελειώσει η πανδημία – Εάν δεν προσέξουμε ο ιός θα επιστρέψει τον Σεπτέμβρη»

Ερωτηθείς για την ατομική ευθύνη των πολιτών τώρα που ανοίγουν σχεδόν όλες οι δραστηριότητες είναι σαφής: «Με προβληματίζει η ατομική ευθύνη διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Κακώς πιστεύουν πολλοί πως απαλλαγήκαμε από τον ιό. Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, όπως κάναμε το προηγούμενο καλοκαίρι, κι εάν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού τότε τον Σεπτέμβρη προς Οκτώβρη θα έχουμε πρόβλημα σοβαρό, θα έχουμε σίγουρα πισωγύρισμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί