Προανακριτική: Αποδομείται η «Καλογριτσιάδα» – «Δεν υπήρχε συμφωνία για τηλεοπτική άδεια»

Φρένο στον κατήφορο της Προανακριτικής δεν μπορεί να βάλει η ΝΔ, με τον διευθυντή λογιστηρίου της CCCΑντώνη Λιανό, να βάζει το δικό του λιθαράκι στην αποδόμηση της «Καλογριτσιάδας» κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή. Ο συνεργάτης των Λιβανέζων μεγαλοεπιχειρηματιών ξεκαθάρισε πως η CCC δεν έχει καμία σχέση με το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως τα 3 εκατ. ευρώ ήταν μέρος της συμφωνίας CCC – Τοξότης για την κατασκευή του Al Zahia Center Mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το White House και τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτρέποντας με νόημα τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να καλέσουν τον Φουάντ Χούρι για να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλείται το documento, ο κ. Λιανός εξήγησε πως τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο υπεργολαβίας της Τοξότης για κατασκευαστικό έργο στα Η.Α.Ε., το οποίο θα κοστολογήθηκε 50 εκατ. ευρώ και οι δύο πλευρές θα μοιράζονταν κατά το ήμισυ το οικονομικό βάρος της επένδυσης. Ως προς τη βιασύνη για την αποδέσμευση του ποσού, ανέφερε ότι «υπάρχουν παρά πολλές φορές που τρέχουμε να εκταμιεύσουμε χρήματα. Για μια εταιρεία (CCC) με τζίρο 5 δισ. ευρώ και 120 έργα σε 40 χώρες του κόσμου, δεν μου ήταν άγνωστο να τρέχουμε για την αποστολή των χρημάτων».

Αποσαφήνισε δε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία που αφορούσε τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, αντιτείνοντας στους βουλευτές της ΝΔ πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον τρόπο που ο Χρήστος Καλογρίτσας θα διαχειριζόταν τα 3 εκατ. ευρώ. «Όταν δίνεις προκαταβολή δεν ξέρεις τι θα τα κάνει τα χρήματα ο εργολάβος» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα δώρα δεν επιστρέφονται. Τα δάνεια επιστρέφονται». Επ΄ αυτού, επισήμανε ότι συμμετείχε σε συναντήσεις για την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC.

«Δεν άκουσα τίποτα για τον… Λευκό Οίκο»

Ο μάρτυρας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τον… Λευκό Οίκο και για τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτείνοντας στη ΝΔ να καλέσει τον Φουάντ Χούρι στην Επιτροπή. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Στ. Κελέτσης, ρώτησε αν υπήρχε συμφωνία Χούρι – Καλογρίτσα για δημιουργία καναλιού, ο κ. Λιανός απάντησε: «Όχι». Μάλιστα, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η CCC να επιδίωκε τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα και να μην γνώριζε εξ αρχής το business plan για τον τηλεοπτικό σταθμό. Σημείωσε ακόμα ότι η μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ ήταν «εντός διεθνών πρακτικών», ενώ υποστήριξε πως ο πρώτος μάρτυρας της Επιτροπής και διαμεσολαβητής ανάμεσα σε Χούρι – Καλογρίτσα, Κυριάκος Τόμπρας, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη της Τοξότης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί