Παρών στη διαμαρτυρία των Εσπερινών Λυκείων Ηρακλείου ο Ν. Ηγουμενίδης

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των Εσπερινών Λυκείων Ηρακλείου έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συμπαραστεκόμενος στον αγώνα που δίνουν μαθητές και καθηγητές να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής για τους μαθητές.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης βρέθηκε συγκεκριμένα στο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου όπου πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των μαθητών των Εσπερινών Ηρακλείου την ίδια ώρα με με την διαμαρτυρία μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας και την διαμαρτυρία των μαθητών σε άλλες πόλεις.

Ο βουλευτής μιλώντας στους μαθητές τόνισε ότι «η εφαρμογή του μέτρου της ελάχιστης βάσης για τους μαθητές των Εσπερινών αποτελεί μέτρο κοινωνικού αποκλεισμού από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει εμπόδια στην πρόσβαση στην Παιδεία για τους μαθητές»

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «η Κυβέρνηση ουσιαστικά καταργεί το ποσοστό του 1% που δικαιούνται οι μαθητές για τους οποίους αδιαφορεί ότι στην πλειονότητα τους είναι ενήλικες, εργαζόμενοι με παιδιά και οικογενειακές υποχρεώσεις».

Κόντρα στα επιχειρήματα της Κυβέρνησης, ο βουλευτής τόνισε επίσης ότι είναι εξαιρετικά χαμηλά τα ποσοστά των μαθητών Εσπερινών Λυκείων που συγκαταλέγονται στους «αιώνιους φοιτητές»: «Γιατί όσοι μαθητές Εσπερινών Λυκείων πετυχαίνουν στις εξετάσεις, πετυχαίνουν ακριβώς επειδή υπάρχει η ισχυρή βούληση για σπουδές τις οποίες κατορθώνουν με πείσμα και υψηλή επίδοση να τις ολοκληρώσουν», όπως εξήγησε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης διοργάνωσε πριν λίγες μέρες διευρυμένη τηλεδιάσκεψη με την παρουσία πολλών μαθητών και καθηγητών Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ από όλη τη χώρα, και με την παρέμβαση του πρ. Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αναδεικνύοντας τον ρόλο των Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας και τη σημασία να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής – ζήτημα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει με τροπολογία στη Βουλή, ενώ για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί