Εκδίδεται στην Ελλάδα ο χρυσαυγίτης Λαγός

Εκδίδεται στην Ελλάδα ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός. Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης δεν άσκησε έφεση στην απόφαση του βελγικού δικαστηρίου.

Όπως γράφει η Lifo:

Οριστικά εκτελεστέο είναι το ένταλμα έκδοσης του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι οριστική η απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Γιάννη Λαγού που εκδόθηκε από την Ελλάδα.

Η εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει ότι ο Γιάννης Λαγός δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών στις 7 Μαΐου 2021, με το οποίο κήρυξε εκτελεστό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του. Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσης του Γιάννη Λαγού στις ελληνικές Αρχές.

Ο Λαγός είχε διορία να ασκήσει έφεση έως τη Δευτέρα το βράδυ, πράγμα που δεν συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι βελγικό δικαστήριο είχε κρίνει εκτελεστέο το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού στις 7 Μαΐου. Την απόφαση έλαβε το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών. «Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να ανακοινωθεί»,  είχε αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί