Απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις στις 14 Μαΐου – Πότε καταργούνται τα SMS – Με Green Pass στα νησιά

Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την άρση μέτρων. Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Καταργούνται τα sms στις 14 Μαΐου – Από τις 12.30 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων, που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, στην ενημέρωση της Τετάρτης.

Όπως είπε, από τις 14 Μαΐου, ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα μας. Από την συγκεκριμένη ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 12.30 το βράδυ, καταργούνται τα γραπτά μηνύματα προς το 13033 και το 13032, αλλά και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Καθώς καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις, από την ίδια ημέρα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, δηλαδή καταργείται η μέθοδος του click-in-a shop και του click away.

Με Green Pass στα νησιά: Έτσι θα ταξιδεύουμε – Τα έγγραφα που χρειάζονται

Με τη χρήση της ελληνικής εκδοχής του Green Pass θα γίνονται οι εσωτερικές μετακινήσεις από και προς τα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν ισχύει για τα ταξίδια σε Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα.

Συγκεκριμένα, για την κράτηση του εισιτηρίου του θα απαιτείται να διαθέτει κάποιος είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες από τη 2η δόση) είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, αρνητικό rapid test 24 ωρών ή αρνητικό self test 24 ωρών. Επίσης κάποιος μπορεί να ταξιδέψει και με βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Κικίλιας: Άρση αναστολής αδειών υγειονομικών από αύριο

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την άρση αναστολής κανονικών αδειών υγειονομικών από την Πέμπτη 13 Μαΐου κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης. Όπως σημείωσε συγκεκριμένα:

“Με απόφασή μου, έπειτα από έξι μήνες τεράστιας, συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωρούμε από αύριο 13 Μαΐου, στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημαίνει Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, του ΕΚΕΑ, του ΥΦΕΤ, των κεντρικών υπηρεσιών των ΥΠΕ, της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας” σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Με ευθύνη των μονάδων υγείας θα οργανωθεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία της κάθε υγειονομικής μονάδας. Οι υγειονομικοί μας έδωσαν τεράστια μάχη όλους αυτούς τους μήνες και με προγραμματισμό φροντίζουμε ώστε να μπορούμε με ισορροπία να λειτουργήσουμε τις μονάδες μας”.

Εστίαση: Χωρίς ζωντανή μουσική και τον Μάιο

Θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης, όπως ανακοίνωσε ο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί