Σιγή ιχθύος για τις διαπραγματεύσεις «κρατικού παράγοντα» με τον φυγόποινο Χρήστο Παππά

«Πέπλο μυστηρίου» εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο οποίος παραμένει άφαντος εδώ και σχεδόν επτά μήνες αποφεύγοντας την εκτέλεση της ποινής.

Εχθές η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στο δημοσίευμα των Νέων περί διαπραγματεύσεων του δικηγόρου του φυγόποινου χρυσαυγίτη, Περικλή Σταυριανάκη, με κρατικό παράγοντα, ισχυρίστηκε ότι «καμία διαπραγμάτευση δεν υπάρχει με τον φυγόποινο Χρήστο Παππά. Αναζητείται και θα συλληφθεί. Τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας». Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επί του ζητήματος.

Δείτε ακόμη: «Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης διαπραγματεύονται με τον νεοναζί Χρήστο Παππά;»

Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω δημοσίευμα ο Περικλής Σταυριανάκης άφηνε να εννοηθεί ότι ο πελάτης του δεν έχει αποφασίσει, αλλά μπορεί και να παραδοθεί άμα καθαρογραφεί η απόφαση!:

«Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, (σσ του Χρήστου Παππά) χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο» σημείωνε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε σχολιάζοντας την είδηση στο twitter: «Ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί και αυτό να “να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του”. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;».

Σημειώνεται πάντως πως ο Χρήστος Παππάς αν και άφαντος έχει ήδη φροντίσει να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ενώ πολλά είναι τα «σενάρια» για το μέρος όπου βρίσκεται.

Κατά την επικρατέστερη εκδοχή και με βάση ρεπορτάζ του Vice, τα ίχνη του καταδικασμένου υπαρχηγού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» εντοπίζονται σε «απρόσιτες περιοχές» της σερβικής πλευράς του Κοσόβου ή της Βοσνίας. Πιθανολογείται πως ο ίδιος διέφυγε από τη χώρα μας μεταμφιεσμένος ως μοναχός και κρύβεται σε μοναστήρι στις εν λόγω περιοχές.

Το φιάσκο της ΕΛΑΣ

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η κριτική προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον ελλιπή σχεδιασμό, που επέτρεψε στον Χρήστο Παππά να διαφύγει τον Οκτώβριο.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε προσχεδιάσει την απόδρασή του, όντας εξαφανισμένος πολλές μέρες πριν από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, παραμένουν αναπάντητα εδώ και μήνες κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που η αστυνομία δεν παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις του Χρήστου Παππά, αν και υπήρχε ορατός κίνδυνος διαφυγής του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί