Ανακοίνωση του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο” για τις δωρεάν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς και συγγενείς ασθενών

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο “Ευ Ζω με τον καρκίνο”, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανακούφιση των ασθενών και των οικογενειών τους, απηύθυνε κάλεσμα σε επαγγελματίες ψυχολόγους που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο και θέλουν να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς και συγγενικά πρόσωπα ασθενών. Έτσι, ψυχολόγοι με εμπειρία στα θέματα του καρκίνου αλλά και ευαισθησία προς το συνάνθρωπο, δημιούργησαν μικρές ομάδες των επτά ατόμων με τις οποίες θα πραγματοποιήσουν 10 δωρεάν συνεδρίες μέσω διαδικτύου. 

Οι ομάδες αυτές αφορούν ασθενείς με καρκίνο, συγγενείς ασθενών με καρκίνο αλλά και συγγενείς ασθενών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν με αποτέλεσμα να περνούν το στάδιο του πένθους. Για όλες αυτές τις κατηγορίες, οι συνεργαζόμενοι με τον “Ευ Ζω” ψυχολόγοι έχουν δημιουργήσει ισάριθμες ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. 

Μέχρι να γίνει ο καρκίνος μια χρόνια νόσος με την οποία ο άνθρωπος θα μπορεί να συμπορεύεται, διατηρώντας την ευεξία του, τη λειτουργικότητά του, την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της ζωής του, ο σύλλογός “Ευ Ζω με τον καρκίνο” θα είναι στο πλευρό αυτών που τον χρειάζονται. 

Τα τμήματα είναι τα ακόλουθα: 

– Ομάδα υποστήριξης και ψυχοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο: κάθε Δευτέρα 16.00-17.30

– Ομάδα υποστήριξης φροντιστών: κάθε Δευτέρα 18.00-20.00

– Ομάδα υποστήριξης πενθούντων: κάθε Τετάρτη 18.00-20.00

Το μόνο που χρειάζεται είναι πρόσβαση στο διαδίκτυο και συνέπεια, καθώς και να είναι οι συμμετέχοντες εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου. Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο efzokriti@otenet.gr μέχρι τις 14 Μαϊου. 

Λίγα λόγια από τους Ψυχολόγους μας:

Τμήμα Ασθενών

Μηναδάκης Ιωάννης, Νικολακοπούλου Στεφανία

“Γιατί δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε για την ασθένειά μας; Ίσως το ταξίδι της ασθένειας, για τον καθένα να είναι πολύ προσωπικό, αλλά μπορεί να έχει σημασία να το μοιραστούμε με τους άλλους. Είτε με πυξίδα, είτε χωρίς, είτε με αρχή είτε με τέλος, σημασία έχει να το ζήσουμε με τον τρόπο μας”.

Τμήμα Φροντιστών

Στάμου Μερόπη

“Η ομάδα μας θα έχει σκοπό να στηρίξει τις ανάγκες και τη φωνή των φροντιστών. Μπορούν να συμμετέχουν άτομα που έχουν έρθει αντιμέτωπα με την ασθένεια μέσα από το δύσκολο ρόλο του φροντιστή. Μαζί θα εκφραστούμε και θα αναζητήσουμε τρόπους να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να βοηθήσουμε τον ασθενή μας. Είθε να γίνουμε μια ομάδα με βασικό της συστατικό την ενσυναίσθηση, βοηθώντας έτσι κάθε μέλος της ομάδας να αναγνωρίσει, να διαχειριστεί και να αγκαλιάσει κάθε βαθύ συναίσθημα, κάθε δύσκολη σκέψη”.

Τμήμα Υποστήριξης Πενθούντων

Μπασάνου Βαρβάρα

“Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι το πιο επώδυνο γεγονός στο ζωή ενός ανθρώπου. Δεν υπάρχει «λάθος» ή «σωστός» τρόπος να κοιτάξεις κατάματα αυτό που συνέβη. Για ό,τι χρειάζεσαι όμως, θα είναι δίπλα η ομάδα σου και εγώ”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί