Στην τελική ευθεία για άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων: Εβδομάδα αποφάσεων για γυμναστήρια, δεξιώσεις και sms

Τι θα γίνει με απαγόρευση κυκλοφορίας

Καθώς πλησιάζει η 15η Μαϊου που ξεκινάει και επίσημα η τουριστική σεζόν, ολοένα και πληθαίνουν τα βήματα απελευθέρωσης. Η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να προχωρήσει σε νέα άρση των περιοριστικών μέτρων την εβδομάδα αυτή.

Αν και η πληρότητα των νοσοκομείων συνεχίζει να αγγίζει το 90%, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει τα επόμενα βήματα χαλάρωσης με την ελπίδα ότι θα έλθει η οικονομική ανάκαμψη μέσω του τουρισμού.

-Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα συζητηθεί και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις είναι το πλαίσιο λειτουργίας του λιανεμπορίου και η πιθανή κατάργηση του click away και του click inside. Όπως φαίνεται από 15 Μαϊου το 13032 θα αποτελεί παρελθόν ενώ αμφιβολίες εξακολουθούν να υπάρχουν για το αν θα πρέπει να καταργηθεί και το sms στο 13033, παρά το γεγονός πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν εδώ και καιρό πως η χρήση των sms δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα πια.

-Την ίδια ώρα συζητήσεις γίνονται και για την ώρα εκκίνησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία αναμένεται να μετατεθεί από τις 23:00 που είναι σήμερα στα μεσάνυχτα.

– Επίσης, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» στο να επιτραπεί η μουσική στα καφέ και τα εστιατόρια.

Από τις 17 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια

«Πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί και για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων  από τις 17 Μαΐου. Μάλιστα σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτοί που θα μπορούν να γυμναστούν σε πρώτη φάση θα είναι οι εμβολιασμένοι, ακόμη και με την πρώτη δόση και από τις αρχές Ιουνίου ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Τέλος, αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας και για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις δεξιώσεις σε κτήματα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα θέλουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα να ανοίγει στα τέλη του μήνα με τις δεξιώσεις να επιτρέπονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμό ατόμων στο σύνολο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί