«Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Εργασιακός Μεσαίωνας»: Διαδικτυακή εκδήλωση από τη Ν. Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η νέα σκληρή επίθεση που δέχεται ο κόσμο της εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα, με την κατάργηση ακόμα και του 8ωρου δουλειάς, θα αποτελέσει το αντικείμενο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με θέμα «Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Εργασιακός Μεσαίωνας».

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κρήτης, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν τις δραματικές αλλαγές που επιχειρεί να θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ο πολλαπλασιασμό των υπερωριών εργασίας, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η κατάλυση θεμελιωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών και η υποβάθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με παράλληλη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων.

Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης είναι η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Συμμετέχουν επίσης με παρεμβάσεις οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σ.ΒαρδάκηςΝ.Ηγουμενίδης και Χ.Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου Σ.Βοργιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γ.Μακράκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Ν. Κοκολάκης, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μ. Παπαδάκης, ο δικηγόρος και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δ.Κλαράκης και το μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου και υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μ. Τσαγκαράκης. Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 του Μάη, στις 18:00 και θα αναμεταδοθεί ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

– στο προφίλ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου στο Facebook

– στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στο YouTube

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί