Ενοχλήθηκε από το ρεπορτάζ της Liberation για το τσιμέντο στην Ακρόπολη η Μενδώνη

Έστειλε επιστολή προς τη διεύθυνση της εφημερίδας και της ιστοσελίδας της Liberation, εγκαλώντας τους συντάκτες

Η Λίνα Μενδώνη φαίνεται ότι ενοχλήθηκε εξαιρετικά από το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Liberation που σφυροκοπεί τις επιλογές της για τα έργα στην Ακρόπολη κάνοντας ευθέως λόγο για τσιμεντοποίηση και παραμόρφωση του Ιερού Βράχου.

Δείτε επίσης: Το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης στη Liberation

Έτσι η υπουργός Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε προς τη διεύθυνση της εφημερίδα και της ιστοσελίδας της Liberation, σε μια προσπάθεια να απαντήσει μετά το δημοσίευμα που έκανε το γύρο του κόσμου.

Η Λίνα Μενδώνη στην επιστολή της των 2.112 λέξεων επιτίθεται στον συντάκτη του ρεπορτάζ Fabien Perrier αλλά και στην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα και τον αρχιτέκτονα Τάσο Τανούλα, δηλώσεις των οποίων φιλοξένησε η Liberation.

Η υπουργός Πολιτισμού εγκαλεί τη Liberation υποστηρίζοντας ότι ο συντάκτης της εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τα έργα της Ακρόπολης. «Όταν ο κ. Perrier υποστηρίζει αβίαστα και με περισσή ευκολία την προσωπική του άποψη ότι η Ακρόπολη κινδυνεύει να καταστραφεί για πάντα πρέπει να είναι σε θέση να την τεκμηριώσει», σημειώνει η Λίνα Μενδώνη και στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα και του Τάσου Τανούλα

«Ο συντάκτης δεν μερίμνησε ως όφειλε να ελέγξει την αξιοπιστία των πηγών του επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά τους, γι΄ αυτό σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες που δημοσιεύει ελέγχονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους», υποστηρίζει η Λίνα Μενδώνη σε μια προσπάθεια συκοφάντησης των έγκριτων επιστημόνων που εξέφρασαν με στοιχεία την άποψή τους στη Liberation.

Ακρόπολη τσιμέντο
EUROKINISSI

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του ΣΕΑ στις δηλώσεις της στη Liberation χαρακτήρισε τα έργα «Έγκλημα κατά της Ακρόπολης», επισημαίνοντας ότι η λέξη που τα προσδιορίζει είναι μια και μόνο: «τσιμεντοποίηση». 

Και ακόμα πως με το οπλισμένο σκυρόδεμα τοποθετήθηκε στους αρχαίους βράχους και στη συνέχεια καλύφθηκε με τσιμέντο. Τώρα, η κορυφή του λόφου, 157 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, «μοιάζει περισσότερο με ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ παρά με έναν ιστορικό χώρο για να θαυμάσετε τις αρχαιότητες».

Ο αρχιτέκτονας Τάσος Τανούλας από τη μεριά του επεσήμανε στη έγκριτη γαλλική εφημερίδα ότι υπέστη σοκ όταν επισκέφθηκε την Ακρόπολη μετά το πέρας των εργασιών και σημείωνε:  «Όταν ήμουν υπεύθυνος για το έργο, το κάναμε με το χέρι», θυμάται μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα. «Από  σεβασμό για το μέρος, από σεβασμό για τις πέτρες», προσθέτει με λυπημένο βλέμμα. Τώρα όλα φαίνεται να έχουν γίνει με σχεδόν βιομηχανικό τρόπο. «Χρησιμοποίησαν βαριά μηχανήματα που έβλαψαν τις εγκαταστάσεις», είπε στη Liberation ο αρχιτέκτονας ο οποίος επί 44 χρόνια εργάστηκε για την αποκατάσταση της Ακρόπολης.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Ενοχλήθηκε από το ρεπορτάζ της Liberation για το τσιμέντο στην Ακρόπολη η Μενδώνη”

  1. προσωπιδοφόροι

    Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι για να πάνε φυλακή. Και όμως οι καθωσπρέπει εφημερίδες παρουσιάζουν την άποψη “μα γιατί κατηγορείτε την υπουργό”;

  2. CitizenMitsos

    Αφού δεν έφτασε η λίστα Πέτσα μέχρι τη Liberation, ούτε την Le Figaro γράφουν αυτά που πιστεύουν. Η κυβέρνηση εντός Ελλάδας έχει καταφέρει να πείσει πολλούς οπαδούς της ότι όποιος έχει αντιρρήσεις με το τσιμέντωμα της Ακρόπολης είναι Αριστερός.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί