Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας για το θέμα του γηροκομείου στην Κρήτη

Αναφορά και από τη δικηγόρο των οικογενειών

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε η δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά.

Όπως δήλωσε η κ. Μαρία Παπαδάκη, η αναφορά που υπέβαλε αφορά τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων που είναι οι εποπτεύουσες αρχές για τη λειτουργία της δομής, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε στη δήλωσή της:

«Οταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της Περιφέρειας».

Οι δικηγόροι των υπόπτων, πρόσθεσε, αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό, όταν η μονάδα, όπως είπε, λειτουργούσε χωρίς άδεια επί χρόνια. Τόνισε ακόμα, ότι της προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πλευρά του γηροκομείου έχει καλέσει μάρτυρες που περιλαμβάνουν στελέχη της Περιφέρειας, όπως είπε:

«Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης, όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος».

Τέλος, καταφέρθηκε εναντίον των αιτημάτων που έχουν κάνει οι δικηγόροι του οίκου ευγηρίας, χαρακτηρίζοντάς τα ως κινήσεις εντυπωσιασμού:

«Σε αυτό το στάδιο δεν λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης αλλά αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί