Πυρά από σκάφος του Λιβυκού ναυτικού δέχθηκαν τρία ιταλικά αλιευτικά

Ένας τραυματίας

Πυρά από σκάφος του Λιβυκού ναυτικού δέχθηκαν σήμερα τρία ιταλικά αλιευτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο καπετάνιος του ενός. Το επεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών της Βεγγάζης, στα νότια της Σικελίας.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa ο καπετάνιος του αλιευτικού Αλιζέο, το οποίο είχε σαλπάρει από την πόλη Ματζάρα Ντελ Βάλο της Σικελίας, τραυματίστηκε στο χέρι όπως επιβεβαίωσε ο γιος του, προσθέτοντας ότι για την ώρα δεν γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του.

Σύμφωνα με το efsyn.gr, το Λιβυκό Ναυτικό, που ελέγχει την ακτοφυλακή, αρνήθηκε ότι άνοιξε πυρ κατά ιταλικών αλιευτικών αλλά παραδέχθηκε ότι «έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα» προκειμένου να σταματήσουν τις ψαρόβαρκες που κατά την εκδοχή της λιβυκής ακτοφυλακής είχαν εισέλθει στα λιβυκά χωρικά ύδατα.

«Δεν υπήρξαν βολες κατά των σκαφών, αλλά προειδοποιητικές στον αέρα», δήλωσε δια τηλεφώνου στο ANSA ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Ναυτικού, Ιμπραχίμ Αμπντελσαμάντ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Όταν έφτασαν τα αλιευτικά, η ακτοφυλακή μας προσπάθησε να τα σταματήσει» πρόσθεσε ο Λίβυος αξιωματούχος, ο οποίος επέμεινε ότι «δεν υπήρξαν ευθείες βολές κατά του σκάφους». Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρχαν τρία ή τέσσερα αλιευτικά στα λιβυκά ύδατα χωρίς άδεια απ’ τη λιβυκή κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ματζάρα, Σαλβατόρε Κουίντσι, οι Λίβυοι πυροβόλησαν σε ύψος που έβλεπαν και όχι στον αέρα. «Είναι κάτι καινούργιο να συμβαίνουν τέτοια επεισόδια ανοιχτά των ακτών της Μισράτα», πρόσθεσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες και πριν από λίγες μέρες παρόμοιες απειλές είχαν προέλθει από Λιβύους στη Βεγγάζη.

Στην περιοχή εστάλη η ιταλική φρεγάτα Λιμπέτσιο και ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί