Αυτή κι αν είναι παραπληροφόρηση από τα πετσοταϊσμένα μέσα για χάρη του Μητσοτάκη! (βίντεο)

Ο Τσίπρας πρότεινε άρση πατέντας στα εμβόλια, ο Μητσοτάκης τον χλεύαζε μέσα στη Βουλή και τώρα γράφουν ότι … ο Μπάιντεν δέχτηκε την πρόταση του Μητσοτάκη!

Για να καταλάβουμε (μια ακόμα φορά) πώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα τα τα πετσοταϊσμένα μέσα παραπληροφόρησης.

Την άρση των πατεντών στα εμβόλια ενάντια στον covid στηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση για την υγεία και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα» ανέφερε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική Κάθριν Τάι.

Δείτε: Την άρση των πατεντών στα εμβόλια στηρίζει ο Μπάιντεν

Κι έσπευσαν τα πετσοταϊσμένα μέσα να μας “πληροφορήσουν” ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε την πρόταση που είχε κάνει προ καιρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εικόνα

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Την πρόταση για την πατέντα στα εμβόλια είχε διατυπώσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα αμέσως την υιοθέτησε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Και τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε: «Τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα»: Άρθρο-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο Politico

Εικόνα

Η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χλεύασαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κ. Μητσοτάκης μάλιστα έσπευσε με πολύ απαξιωτικό λόγο να μιλήσει μέσα στη Βουλή για την πρόταση Τσίπρα.

Δείτε τι έγραφαν το “Πρώτο Θέμα” και άλλα πετσοταϊσμένα μέσα, που τώρα γράφουν ότι… ο Μπάιντεν υιοθέτησε την πρόταση Μητσοτάκη:

Εικόνα
Εικόνα

Δείτε και τις αναφορές του στη Βουλή

Η αντίδραση Τσίπρα: “Ο Μητσοτάκης με χλεύαζε”

Σχόλιο για την είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν στηρίζει την άρση της πατέντας στα εμβόλια, εκτοξεύοντας βέλη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δεν κατανοεί ότι οι καιροί αλλάζουν».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα
Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών. Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί