Πριν 8 ημέρες οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση της Αριστεράς για τις πατέντες στα εμβόλια!

Η ηχηρή φάπα … από τον πρόεδρο Μπάιντεν, έχει προκαλέσει απίστευτο πανικό στα υπόγεια αλλά και τα ρετιρέ … της κυβέρνησης που μοιάζει να αντιδρά με τον τρόπο ενός παραζαλισμένου κοτόπουλου. Αφού στην αρχή προσπάθησαν – με την βοήθεια μερικών πρόθυμων ΜΜΕ – να βγάλουν τρελό τον κόσμο, παρουσιάζοντας αρχικά περίπου οτι … ο πρόεδρος Μπάιντεν έκλεψε την ιδέα για άρση της πατέντας των εμβολίων από τον Κυριάκο Μητσοτακη … στη συνέχεια επιχείρησαν να μοντάρουν την αλήθεια με “διαρροές” για μια  συνέντευξη που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στις αρχές Απριλίου του 2021,, όπου είχε πει συγκεκριμένα: «Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ανταμείψουν τους κατασκευαστές εμβολίων, αγοράζοντας τις πατέντες τους σε λογικές τιμές». Να αγοράσει δηλαδή την πατέντα και άρση της πατέντας από τις φαρμακευτικές πολυεθνικές.

Η αλήθεια όμως είναι οτι ο Αλέξης Τσίπρας:

Τον Ιανουάριο του 2021 έθεσε το ζήτημα της πατέντας με άρθρο του στο Politico με τίτλο «Τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπορικό προϊόν». Από τότε είχε επισημάνει την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την κυβέρνηση για την άρση της πατέντας έθεσε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

-Τις αμέσως επόμενες ημέρες είχε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΥ ο οποίος εξέφρασε δημόσια τη στήριξη του στην πρωτοβουλία εξασφάλισης των πατεντών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε σχετική τροπολογία της ευρωομάδας της αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Κατρούγκαλου τον Ιανουάριο του 2021

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τον Δ. Παπαδημούλη πήρε σειρά σχετικών πρωτοβουλιών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με επιστολές στον πρόεδρο του ΕΚ, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων (ήδη από τον Ιανουάριο) αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να συσπειρώσει ευρύτερη στήριξη από ευρωβουλευτές (κυρίως από τις ομάδες των Σοσιαλιστών Δημοκρατών και των Πρασίνων, αλλά και ορισμενους του renew και του λαϊκού κόμματος).

-Σημειώνεται ότι καμία από αυτές τις επιστολές για στήριξη στην καμπάνια άρσης της πατέντας για τα εμβόλια δεν υπογράφηκε από κάποιον ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Τον Μάρτιο του 2021, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δ. Παπαδημούλης και Δ. Αρβανίτης κατέθεσαν σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία και υπερψηφίστηκε. Και πάλι οι ευρωβουλευτές ΝΔ αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν.

-Την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσιπρας επανήλθε με tweet στην πρόταση για άρση του καθεστώτος προστασίας των πατεντών, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ινδία.

Και τέλος – όπως αποκαλύπτει με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Πέτρος Κόκκαλης – “ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΗΜΕΡΕΣ οι 7 ευρωβουλευτές της ΝΔ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση της Αριστεράς για την άρση προστασίας των πατεντών. Αυτονομήθηκαν, άκουσαν τον
@kmitsotakis, ή απλά νοσταλγούν τον κ.Τραμπ; Η αριστεία ως τελευταία οπισθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. #Πατεντα_Τσιπρα”, γράφει στο twitter ο ευρωβουλευτής.

Με πληροφορίες από avgi.gr, thefaq.gr

Δείτε επίσης: Αυτή κι αν είναι παραπληροφόρηση από τα πετσοταϊσμένα μέσα για χάρη του Μητσοτάκη! (βίντεο)

Τσίπρας: Όταν ζητούσα άρση της πατέντας για τα εμβόλια, ο Μητσοτάκης με χλεύαζε

Πατέντες εμβολίων: Αγορά πρότεινε ο Μητσοτάκης και όχι κατάργηση όπως ζήτησε ο Μπάιντεν

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το γάντι στον Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί