Το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, σχετικά με το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μέσα και από το Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Ηρακλείου επιχειρεί να συμβάλλει στον αναγκαίο αυτήν την περίοδο απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στο επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ. Αρχή αυτού του αγώνα αποτελούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά. Το κάλεσμα μας και του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Ηρακλείου για ανεξάρτητη, από τα κάτω απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 6/5 στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10πμ στηρίχθηκε από πολλά σωματεία τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην ίδια απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά. Διαχωριζόμαστε πλήρως με τη λογική ενός κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει στηρίξει ενεργά και εφαρμόσει ως κυβέρνηση τα αντεργατικά κελεύσματα της ΕΕ και του κεφαλαίου, που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ  και το ΚΙΝΑΛ μνημόνια την περίοδο 2015-19 και τώρα ως πολιτικός χαμαιλέοντας επιχειρεί να διαδηλώσει με σωματεία που μάχονταν πάντα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές βεβηλώνοντας και διαστρεβλώνοντας τον αγώνα τους.

·         Είναι το κόμμα που στήριξε και στηρίζει με κάθε τρόπο την ΓΣΕΕ και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό «συνδικαλισμό» της ήττας-υποταγής που έχει εδώ και χρόνια παραδώσει τα όπλα, πιστός στα συμφέροντα των εργοδοτών.

·         Είναι το κόμμα που προσπάθησε να καταργήσει στην πράξη την απεργία ψηφίζοντας τον απεργοκτόνο νόμο του 50% +1 (νόμος Αχτσίογλου).

·         Είναι το κόμμα που επιχείρησε να διαλύσει το ασφαλιστικά ταμεία και να μεταφέρει τη συνταξιοδότηση στα 67 έτη (νόμος Κατρούγκαλου).

·         Είναι το κόμμα που ένα χρόνο την περίοδο της πανδημίας βάζει πλάτη στην ταξική πολιτική των οριζόντιων λοκνταουν κυβέρνησης και ΕΕ.

·         Είναι το κόμμα που ψηφίζει όλα τα σημαντικά νομοσχέδια της ΝΔ σε ποσοστό 48%.

Προσπαθώντας να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ, προσποιείται ότι δήθεν ενοχλείται από την κατάργηση του οχτάωρου και τη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δικαιώματα στα οποία αυτοί οι ίδιοι, είχαν επίσης επιτεθεί σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου, στρώνοντας το δρόμο για τη ΝΔ. Δεν ξεχνάμε! Στη συνολική επίθεση και ανατροπή κεκτημένων και δικαιωμάτων μας αντιτασσόμαστε εξίσου συνολικά!

Στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση που οργανώνει ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Ηρακλείου στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 του Μάη είναι ευπρόσδεκτα όλα τα σωματεία, όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συλλογικότητες, οι οργανώσεις που θέλουν να παλέψουν ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν κεφάλαιο-ΕΕ-εργοδότες με τη βοήθεια της εκάστοτε πρόθυμης κυβέρνησης, όπως ήταν και πιθανόν να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τους εργαζομένους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες λογικές διαχείρισης και συναίνεσης.

Την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ξεδιπλώνουν τις σημαίες και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ουσιαστική βελτίωση της ζωής τους, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή. Ο αγώνας για αυτούς τους στόχους είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του αγώνα πέρα και ενάντια στα κοινοβουλευτικά παιχνίδια και τη συναίνεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί