Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη με αιχμή τα εργασιακά- Πρώτος σταθμός η απεργία της Πρωτομαγιάς

Σε θέση μάχης τίθενται οι οργανώσεις Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της πολιτικής αντεπίθεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή τα εργασιακά και πρώτο “σταθμό” τις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

Δείτε: Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης Τσίπρας- Αλλάζει “ταχύτητα” αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το αντεργατικό νομοσχέδιο

Έτσι Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει σήμερα, συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 5 Μάη, στις 12:30 μ.μ., στα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο, στην οδό Μάχης Κρήτης 3 (1ος όροφος).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Θέμα της συνέντευξης Τύπου είναι οι εξελίξεις στα εργασιακά, το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη, 6 του Μάη”.

Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται σε όλη την Κρήτη.

Η ΝΕ Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση, εμμονική με τις ιδεολογικές νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις της, διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί το 8ωρο και την αμειβόμενη υπερωρία, ελαστικοποιεί περαιτέρω την εργασία, ξηλώνει το πλαίσιο που προσφέρουν οι συλλογικές συμβάσεις, νομοθετεί τον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό που ευνοεί τους λίγους ισχυρούς με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, κάνοντας τους πλούσιους ολιγάρχες ακόμα πλουσιότερους. Μαζί με την υποβάθμιση της δημόσιας ασφάλισης δημιουργεί ένα μέλλον ζοφερό.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις, όμως, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με αρχές και αξίες, με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα, στηρίζοντας τους ευάλωτους, άνεργους και μερικώς απασχολούμενους, ενισχύοντας τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Θα τη χτίσουμε μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια κατά την περίοδο των μνημονίων αλλά και στους μήνες της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βίαια, είτε αγωνίζονται καθημερινά στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εστίαση, τα εμπορικά και τις επιχειρήσεις που ανοιγοκλείνουν χωρίς σχέδιο, τα super market, τα εργοστάσια.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χανίων

Η ΝΕ Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ 10 πμ – 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

135 χρόνια μετά τον αιματηρό εργατικό ξεσηκωμό στο Σικάγο και τη διεκδίκηση του 8ωρου, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να νομοθετήσει την κατάργηση του.

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Καταργεί το 8ωρο, μειώνει το εισόδημα των εργαζόμενων, διαλύει την καθημερινότητά τους, καταργεί συλλογικές συμβάσεις και συνδικάτα, στρώνει το δρόμο για ανεξέλεγκτες απολύσεις, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και τις αποτυχημένες μνημονιακές συνταγές του ΔΝΤ.  Σε όλη την ΕΕ οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν κοινωνικές πολιτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των εργαζομένων και τα κοινωνικά αγαθά, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση για σύμφωνα σταθερότητας. Μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει ένα αχρείαστο νέο μνημόνιο, που στηρίζεται στις ιδεοληπτικές και άκρως νεοφιλελεύθερες ιδέες της  

Αυτές οι πολιτικές δεν θα πλήξουν μόνο τους εργαζόμενους. Θα πλήξουν και όσους ζουν από το εισόδημα και την κατανάλωση των εργαζόμενων. Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών τις ζήσαμε επώδυνα με τα δύο πρώτα μνημόνια, που καταβαράθρωσαν την οικονομία (-25% του ΑΕΠ), εκτόξευσαν την ανεργία (27%) και οδήγησαν τους κατοίκους της χώρας να ψάχνουν στα σκουπίδια ή να μεταναστεύσουν.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα super market, την εστίαση, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες. Με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, με την νεολαία και τους άνεργους.

Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως. 

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών. Και θα την κερδίσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί