Φροντιστήρια: Ανοίγουν στις 10 Μαΐου για πανελλήνιες και ξένες γλώσσες

Ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων, ενώ αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, το απόγευμα της Τετάρτης, στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η χορήγηση self-test στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση της κυβέρνησης στους ειδικούς είναι να εξετάσουν το άνοιγμα και των φροντιστηρίων με το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Παπαθανάσης υποστήριξε στο Mega πως «τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside».

«Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Φροντιστήρια: Ανοίγουν στις 10 Μαΐου για πανελλήνιες και ξένες γλώσσες”

  1. συνειδητή επιλογή η αμορφωσιά

    Πολύ αργά για δάκρυα. Η ζημιά που έχει γίνει στον κλάδο των φροντιστηρίων είναι ανεπανόρθωτη και κανείς δεν θα μας αποζημιώσει. Την ίδια στιγμή που στο φούρνο της γειτονιάς μου συνωστίζονταν σε όλο το διάστημα της καραντίνας σε ουρά 10 ατόμων για ένα καφέ, τη στιγμή που πολλοί πήγαιναν οικογενειακώς στο σούπερμαρκετ για βόλτα, τη στιγμή που επέτρεψαν τα κομμωτήρια και το μανικιούρ “επειδή δεν μπορούσαν να τα εμποδίσουν να λειτουργούν παράνομα”, τη στιγμή που τα μικρομάγαζα της γειτονιάς έμεναν κλειστά, ενώ έτσι και αλλιώς σπάνια έμπαινε πάνω από ένα άτομο ταυτόχρονα, τη στιγμή που ο ιός έφτασε μέχρι και στη μονή Γοργολαΐνι, την ίδια στιγμή καθηγητές που ζούσαν από φροντιστήρια και ιδιαίτερα βρέθηκαν σε απόγνωση και ο μόνος τρόπος επιβίωσης ήταν αυτό που έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους, δηλαδή οι παρανομίες… Επέλεξαν συνειδητά την περιθωριοποίηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και το έριξαν όλοι στο delivery, το φούρνο και το online shopping αν είχαν μερικά χρήματα για ξόδεμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί