Οργή για την έγκυο από το Αγρίνιο που «έσβησε» αβοήθητη

Εάν το Κέντρο Υγείας της περιοχής ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η Μαρία δεν θα πέθαινε…

Ξεχειλίζει η οργή στην Κατούνα Αγρινίου για τον θάνατο της νεαρής εγκύου, που δεν κατάφεραν χθες το μεσημέρι διασώστες του ΕΚΑΒ να την σώσουν, όταν βρέθηκε αναίσθητη στην οικία της.

Δείτε επίσης: Ελλάδα- τραγωδία: Πέθανε ξαφνικά 30χρονη έγκυος

Η άτυχη γυναίκα είναι η Μαρία Κιοσεντερλή και μετά το τραγικό συμβάν, στην περιοχή πληθαίνουν οι οργισμένες φωνές για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες τη μέρα.

«Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε. Ντροπή και στην 6η ΥΠΕ που δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά το κέντρο υγείας Κατούνας και που ποτέ δεν μετέφερε το δίκαιο αίτημα μας στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ …, είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της Αφροδίτης Μπουμπούλη, πολιτεύτριας της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, που εκφράζει σε ανάρτηση της την θλίψη της για την 27χρονη έγκυο, την κατανόηση της στην απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλαν οι διασώστες, αλλά και την οργή της για την κατάσταση που επικρατεί με το Κ.Υ. της περιοχής.

Νωρίτερα σχετικό καυστικό σχόλιο είχε κάνει και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Βασίλης Καραμάνης, που μαζί με συναδέλφους του που έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα, κατέβαλε δραματικές προσπάθειες για να σώσει την άτυχη Μαρία.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κ.Υ. ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα δεν θα χανόταν…

Η σορός της εγκύου, μεταφέρθηκε ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, για νεκροψία-νεκροτομή.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Οργή για την έγκυο από το Αγρίνιο που «έσβησε» αβοήθητη”

  1. για ποιον χτυπά η καμπάνα

    Οι θάνατοι εγκύων έγιναν τελευταία πολύ συχνό φαινόμενο, όπως και οι θάνατοι καρκινοπαθών. Φαίνεται πως πλέον όλο το δημόσιο σύστημα υγείας ασχολείται με τον κορωνοϊό, ενώ όλοι οι άλλοι παραμελούνται, εκτός αν προνοήσουν να πάνε σε ιδιώτες… Αν όμως είναι κάποιος μεγάλος κύριος, βλέπε Μαρινάκης, Μπαλατσινού κτλ εκεί δεν μετράει ούτε η ηλικία ούτε το λεγόμενο υποκείμενοι νόσημα (παχυσαρκία) που πέθανε ο κρητικός εικονολήπτης…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί