Ο καιρός το Πάσχα: Διαφορά 15°C σε απόσταση 5 km στο Ηράκλειο: 22 στο λιμάνι, 37 στην Κνωσό!

Πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι Σ. Ντάφης και Κ. Λαγουβάρδος.

Δ είτε πίσης: Ρεκόρ θερμοκρασίας σε περιοχή του Ηρακλείου το Μεγάλο Σάββατο- Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς!

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις καταγραφές της θερμοκρασίας την ίδια στιγμή την Κυριακή του Πάσχα στις 11:30, και η διαφορά μεταξύ μεταξύ του μετεωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό φτάνει τους 15°C, με τον πρώτο σταθμό να επηρεάζεται άμεσα από τη θάλασσα. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κοντά στις βόρειες ακτές της Κρήτης είναι περίπου 18°C και κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Κορύφωση του κύματος ζέστης την Κυριακή του Πάσχα,
 

Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 02/05 στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου σε κάποιες περιπτώσεις η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν λίγο κάτω από του 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στη Ζυμβραγού Χανίων και ήταν ίση με 29.4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι Α. Καραγιαννίδης και Κ. Λαγουβάρδος, το κύμα ζέστης που καταγράφηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2021 θα κορυφωθεί το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 02/05. Καθώς η μέγιστη θερμοκρασία έχει ήδη ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς στην Κρήτη (στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες στις 10:58 ώρα Ελλάδας), η μέγιστη τιμή της στο νησί αναμένεται σε κάποιες περιπτώσεις να κινηθεί στην περιοχή των 39 βαθμών Κελσίου. Λίγο επάνω από τους 30 βαθμούς θα φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά, κοντά στους 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στις νησιωτικές περιοχές η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 34 βαθμών Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί