Μένιος Φουρθιώτης: Από τις προνομιακές σχέσεις με το Μαξίμου και την ΕΛ.ΑΣ., στον Κορυδαλλό

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες εβδομάδες από τότε που ο Μένιος Φουρθιώτης είχε… ανελιχθεί από κιτς περσόνα της trash TV σε εκδότη-δημοσιογράφο με ισχυρότατη αστυνομική παρουσία και προνομιακές σχέσεις με την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία της, την οποία αποθέωνε (όπως και την κυβέρνηση) τόσο μέσω της εκπομπής του όσο και στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά».

Κι όμως, από σήμερα το πρωί, ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, ανάμεσά τους και κακουργήματα. Την ίδια ώρα οι άλλοι δυο συλληφθέντες, κατηγορούμενοι ως συνεργοί του, θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Δείτε: Προφυλακιστέος ο Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του

Η κυβέρνηση έχει τηρήσει σιγή ιχθύος για το ζήτημα, προφανώς αναμένοντας να σκεπάσουν την υπόθεση οι πασχαλιάτικες ημέρες, ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για την διαλεύκανση της υπόθεσης, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Ο λόγος; Μα το γεγονός πως ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε την απόλυτη κάλυψη της αστυνομίας μόλις μερικές εβδομάδες πριν, ενώ απολάμβανε ισχυρότατης αστυνομικής προστασίας που λίγοι «επίσημη» έχουν την τύχη να διαθέτουν.about:blank

Τα ερωτήματα φυσικά παραμένουν πολλά με το βασικότερο να είναι ποιος και γιατί είχε αποφασίσει και είχε δώσει εντολή να έχει ο Μένιος Φουρθιώτης τόσο ισχυρή προστασία, την ώρα που μπαινόβγαινε σε υπουργεία απειλώντας θεούς και δαίμονες, ενώ προέβαινε σε ψεύτικες, όπως φαίνεται, καταγγελίες περί απειλών προς το πρόσωπό του, αλλά και σκηνοθετούσε περίεργα περιστατικά. 

Έπρεπε να φτάσει η υπόθεση στο σημείο της δημοσιοποίησης από τον Κώστα Βαξεβάνη των στοιχείων για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να δράσει «τάχιστα» και να συλλάβει το Μ. Φουρθιώτη και τους συνεργούς του.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά δεν έπεισε

Χθες, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του Μένιου Φουρθιώτη και των συνεργών του και αποφάσισαν την προφυλάκισή τους. 

Το κατηγορητήριο

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  • Οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση
  • Έκρηξη (κακούργημα)
  • Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Διαδικεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Ο δημοσιογράφος και νεόκοπος εκδότης, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκαν επίσης τις κατηγορίες επικαλούμενοι τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Επέμειναν επίσης πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.

Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. και η επιστολή στον πρωθυπουργό

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει στο προσκήνιο πληροφορίες για την υπόθεση, όπως ότι ο παρουσιαστής πλήρωσε το ποσό των40.000 ευρώ στους συγκατηγορούμενούς του για να πραγματοποιήσουν δυο επιθέσεις στο σπίτι του, στις 16 και στις 23 Απριλίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και παλιότερες ανεξιχνίαστες επιθέσεις, με επίκεντρο τον Μένιο Φουρθιώτη, ενώ εξετάζονται και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί συμβολαίου θανάτου σε βάρος του από τον παρουσιαστή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία.

Παράλληλα, η «Αυγή» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο ο παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης από το 2017 ζητούσε επίμονα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να του χορηγηθεί αστυνομική προστασία, όμως οι προσπάθειές του έπεφταν στο κενό. 

Στο επόμενο διάστημα, ο Μ. Φουρθιώτης εξακολουθούσε να ζητά προστασία από τις αρχές, κάνοντας λόγο για επιθέσεις και απειλές εναντίον του. Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις εις βάρος του δεν επιβεβαιώνονται, στις 26 Μαΐου του 2020 το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζει τη διάθεση ενός αστυνομικού για διάστημα τριών μηνών, ως συνοδευτική ασφάλεια στον παρουσιαστή.

Μέσα στους επόμενους μήνες –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες–  υπάρχουν περισσότερες υποχωρήσεις υπέρ του από τις αρχές, με τον ίδιο να ζητά, με επιστολή του στις 24 Δεκεμβρίου, να γίνει αορίστου διαρκείας η φρούρησή του και να του διατεθούν επιπλέον τρεις αστυνομικοί ανά βάρδια και μια υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Το κρίσιμο σε αυτή την επιστολή είναι ότι αναφέρεται σε στοχοποίησή του από την εφημερίδα Documentoκαι την ιστοσελίδα Το Κουτί της Πανδώρας, δίχως άλλη αναφορά σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. Μάλιστα αυτή η επιστολή κοινοποιείται στους κυρίους Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη, μεταξύ άλλων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Το χρονικό πριν την προφυλάκιση

Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, βέβαια, είχαν προκύψει σημαντικά περιστατικά που βαραίνουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Μ. Φουρθιώτης είχε βρεθεί να εισπράττει σημαντικά ποσά από τη «λίστα Πέτσα» με ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν τεχνηέντως για αυτόν τον σκοπό, απολάμβανε ισχυρής προστασίας 14 αστυνομικών και 9 περιπολικών για 24ωρη φύλαξή του. Χρειάστηκε να ξεσπάσει ο σάλος από την καταγγελία του αντιδημάρχου Ραφήνας ώστε να πάρει πίσω την προστασία το υπουργείο, παρότι στην αρχή είχε καλύψει την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αυτό.

Ακολούθησαν οι «βόμβες» Βρούτση στο Documento, με τον πρώην υπουργό Εργασίας, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και η «Εφ.Συν.» σε ρεπορτάζ της, να αποκαλύπτει την κομπίνα Φουρθιώτη για να εισπράξει χιλιάδες ευρώ μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Ο Γ. Βρούτσης, παράλληλα, είχε μιλήσει και για απειλές και εισβολή του εκδότη με μπράβους μέσα στο υπουργείο Εργασίας. 

Εκείνο που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις, όμως, ήταν η επιστολή της στενής συνεργάτιδας του Φουρθιώτη, Νανάς Παλαιτσάκη, με αιχμές και έμμεσες απειλές στην οποία άφηνε να εννοηθεί ότι είχαν πρόσβαση στην Κατεχάκη και προνομιακές επαφές με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ ήταν η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για εμπλοκή του παρουσιαστή σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Δείτε ενδεικτικά: Έτσι θέλει την “ενημέρωση” το σύστημα Μητσοτάκη ή πώς Φουρθιώτης- Παλαιτσάκη βγάζουν έντυπο αποθέωσης του “Μωυσή”!

Σύλληψη Φουρθιώτη: Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Ποιοι είναι οι δύο εκτελεστές των συμβολαίων του

Φουρθιώτης: Το άνοιγμα των τηλεφώνων του θα δείξει ποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση

Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για υπόθεση Φουρθιώτη: Μυστήριο με τις επαφές κυβερνητικών και τηλεπαρουσιαστή

Πάνω από 30 εμπλοκές του Φουρθιώτη με την δικαιοσύνη – Οι συνομιλίες που τον «καίνε»

Εξώδικο και απειλές και στο Candiadoc από τον Φουρθιώτη! – Απαιτεί να διαγράψουμε ό,τι γράψαμε για τη φρουρά του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις για τις επαφές κυβερνητικών και Φουρθιώτη

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο κ Μητσοτάκης να απαντήσει τι είναι αυτό που τον συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”

“Η επιτομή της εφ’ όλης της ύλης σαπίλας ενός ολόκληρου συστήματος”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί