Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Του Μανόλη Αστυρακάκη

Εφέτος δεν περπάτησε στους δρόμους της Ιερουσαλήμ!

Δεν πήγε καν στον Ναό!Ούτε ακούστηκαν τα “Ωσαννά, Ωσαννά, Λυτρωτή”!

Ούτε περίμενε την ετυμηγορία των Εξουσιαστών και των Πιλάτων!Ανέβηκε κατευθείαν στον Γολγοθά! Αγναντεύοντας κάτω την Ιερουσαλήμ, άφησε ένα βαθύ αναστεναγμό και πλημμύρισαν τα μάτια του δάκρυα! Καθώς σκούπιζε τα δάκρυα η Μαρία αναλύθηκε σε λυγμούς.–Κύριε και Δάσκαλέ μου, τόσος πόνος!

Και σαν να ατένιζε τώρα όλο τον κόσμο, άφηνε στον αιθέρα τα τελευταία λόγια.

–Αμήν, αμήν, σας λέω ότι έχετε προκαλέσει τόσο πόνο που δεν τον χωράει πλέον ούτε η γη ούτε ο ουρανός.

–Μακάριοι όσοι έχουν νιώσει πόνο, όσοι έχουν περιθάλψει αυτούς που έχουν υποφέρει από τον πόνο, και όσοι έχουν μοχθήσει να σβήσουν τις φωτιές και έχουν παλέψει με τα θηρία που βρυχώνται και κατασπαράζουν.

–Αλίμονο σ’ αυτούς που προκαλούν πόνο στους άλλους ανθρώπους, που φέρνουν δυστυχία στους άλλους, που ανάβουν τις φωτιές του πολέμου, που αλυσοδένουν, που σκοτώνουν άλλους ανθρώπους.

–Αλίμονο σ΄ αυτούς, που προσπερνούν και αδιαφορούν για τον πόνο και τη δυστυχία που βλέπουν γύρω τους, που δεν απλώνουν το χέρι τους στους ξεριζωμένους και κυνηγημένους, στους ενδεείς και πονεμένους αδελφούς μου. Αυτοί δεν μπορούν να περάσουν από την πύλη της σωτηρίας!Είπε αυτά, και πάλι άφησε ένα βαθύ αναστεναγμό και δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια του.

ΥΓ. Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, και καλή δύναμη, να αντέξουμε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε!

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Δάσκαλε, σ’ ευχαριστούμε…

  2. Οι Ρωμαίοι σταύρωναν ξένους και σκλάβους...

    Συγκλονιστικό το κείμενο του καθηγητή… Δεν ξεχνάει να κάνει ειδική αναφορά στους ξεριζωμένους – δεν έχει σημασία η θρησκεία τους. Πόσο αταίριαστο ακούγεται όταν κάποιοι άλλοι δήθεν ορθόδοξοι χριστιανοί μιλάνε για “επενδυτές” και “λαθροεισβολείς” στο ίδιο άρθρο στο οποίο μιλάνε για πασχαλινές αναμνήσεις και εύχονται Καλό Πάσχα… Αυτοί που διώκουν τους μετανάστες είναι σαν να διώκουν τον ίδιο το Χριστό.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί