Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Απριλίου

Τι ισχύει για τον Μάϊο

Αντίστροφη μέτρηση για να πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς των δικαιούχων εργαζομένων το ποσό των 534 ευρώ για τις αναστολές του Απριλίου.

Το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Ως εκ τούτου, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου.

Τι ισχύει για τις αναστολές Μαΐου

Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον μήνα Μάιο.

Για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα μπορούν να βγαίνουν σε αναστολή και να λαμβάνουν το επίδομα 534 ευρώ μόνο εργαζόμενοι που εργάζονται τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα.

Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε αναστολή η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εφεξής οι εργοδότες-επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνται κατ’ ελάχιστον 4 ώρες ημερησίως. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι το πεδίο της σχετικής ρύθμισης θα καταλαμβάνει όσους έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί