Πάνω από 30 εμπλοκές του Φουρθιώτη με την δικαιοσύνη – Οι συνομιλίες που τον «καίνε»

Η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε τις εκκρεμότητες Φουρθιώτη με τη Δικαιοσύνη, αφού πρώτα του χορηγήθηκε φρουρά – Εξέτασαν τους κάλυκες και το DNA με δέκα μέρες καθυστέρηση;

Τις πάνω από 30 εμπλοκές του Μένιου Φουρθιώτη με τη Δικαιοσύνη περιέχει σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr το διαβιβαστικό της Ασφάλειας που απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Πρόκειται για μία σειρά από μηνύσεις σε βάρος του παρουσιαστή, είτε από την πλευρά Φουρθιώτη σε βάρος προσώπων.

Δείτε επίσης: Σύλληψη Φουρθιώτη: Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Ποιοι είναι οι δύο εκτελεστές των συμβολαίων του

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Φουρθιώτης – Κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στον ανακριτή για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ο Φουρθιώτης

Στον ανακριτή για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ο Φουρθιώτης

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε τις εκκρεμότητες Φουρθιώτη με τη Δικαιοσύνη αφού πρώτα του χορηγήθηκε φρουρά. Στο φύλλο της 11ης Απριλίου το Documento αποκάλυψε τις πάνω από 30 φορές που από το 2004 μέχρι και σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μια σειρά από μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του για αδικήματα είτε πλημμεληματικού είτε κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα ακάλυπτες επιταγές, απάτη, φορολογικά αδικήματα, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, διακεκριμένη κλοπή (υπόθεση Τζούλιας Αλεξανδράτου), συκοφαντική δυσφήμηση κ.ά. Για κάποιες από αυτές τις δικογραφίες ο τηλεπαρουσιαστής και μάνατζερ έχει αθωωθεί.

Κάποιες άλλες είτε έχουν μπει στο αρχείο, είτε έχει παύσει η δίωξη σε βάρος του με εισαγγελικές διατάξεις, ενώ άλλες, όπως η αντιδικία του με την Τζ. Αλεξανδράτου, της οποίας υπήρξε μάνατζερ, παραμένουν ανοικτές.

Είναι πάντως εντυπωσιακό πόσες φορές έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από τη νομική έκβαση των υποθέσεων, κάτι βέβαια που η ΕΛΑΣ δεν φαίνεται να έλαβε υπόψη σε ό,τι αφορά την παροχή αστυνομικής φύλαξης. Μία φύλαξη που αρχικά η Αστυνομία είχε διαψεύσει στις 24 Μαρτίου όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πόσοι άνθρωποι απασχολούνται στη φρουρά Φουρθιώτη.

Ο ίδιος ο παρουσιαστής άλλωστε όταν προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφάλειας, ανέφερε ότι φυλάσσεται εδώ και μήνες.

Όπως ανέφερε στην προσφυγή του ο Μ. Φουρθιώτης με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από τις 13 Ιανουαρίου διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μηχανή με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Στις 18 Μαρτίου όμως με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του αυξήθηκαν. Έτσι, του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί, αντί για τρεις που έιχε και εκτός από την συνοδευτική μηχανή, του διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Εξέτασαν τους κάλυκες και το DNA με δέκα μέρες καθυστέρηση;

Ένα σοβαρό θέμα προκύπτει από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία για την υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Όπως προκύπτει η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) εξέτασε τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (ξημερώματα 16ης Απριλίου) με τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη (βράδυ της 16ης Απριλίου) βγάζοντας το συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο όπλο.

Η εξέταση των καλύκων είναι μια απλή για την τεχνολογία που διαθέτει η ΔΕΕ, διαδικασία που συνίσταται στο να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο ο επικρουστήρας έχει χτυπήσει πάνω στο καψύλλιο της σφαίρας. Πρόκειται για μοναδικό για κάθε όπλο αποτύπωμα, είναι δηλαδή κάτι σαν δακτυλικό αποτύπωμα του όπλου.

Η εξέταση αυτή είναι υπόθεση ρουτίνας για τα εγκληματολογικά εργαστήρια και χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά. Συνήθως προκύπτει από την εναπόθεση δύο φωτογραφιών από δύο διαφορετικούς κάλυκες ώστε να δουν αν τα «χτυπήματα» στον κάλυκα ταυτίζονται. Η εξέταση γίνεται από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι τουλάχιστον από τις 17 Απριλίου 2021 η Αστυνομία γνωρίζει ότι τα δύο περιστατικά με τη χρήση Καλάσνικοφ αφορούσαν το ίδιο όπλο. Όπως προκύπτει όμως από τα έγγραφα της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η ενημέρωση από τη ΔΕΕ ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο έγινε με δέκα μέρες καθυστέρηση, δηλαδή στις 27 Απριλίου 2021. Δηλαδή αφού είχαν γίνει οι δημόσιες καταγγελίες του Βαξεβάνη και αφού είχε καταθέσει στην Ασφάλεια στις 26 Απριλίου 2021.

Στις 27 Απριλίου στέλνεται παράλληλα και το αποτέλεσμα από τον έλεγχο του βιολογικού υλικού που πραγματοποίησε το τμήμα βιολογικού ελέγχου της ΔΕΕ, ενώ η ανάλυση αυτή, ειδικά για τέτοιες κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν πυροβολισμούς, θέλει λιγότερο από 48 ώρες. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι όλες οι ενέργειες γίνονται από την πλευρά της Αστυνομίας, μετά τη δημόσια καταγγελία του Βαξεβάνη και μετά την κατάθεσή του.

Το ερώτημα είναι τι οδήγησε στην καθυστέρηση η οποία ήταν καθοριστική για να ξεκινήσουν έρευνες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποιος δηλαδή στερούσε και γιατί την πληροφορία ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο, που χτύπησε τόσο το φυλάκιο έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη, όσο και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πηγές της Αστυνομίας πάντως, σχολιάζοντας την καθυστέρηση των δέκα και πλέων ημερών με την οποία εμφανίζονται να έγιναν οι σχετικές με τα συμβάντα εκθέσεις, δήλωσαν πως ουσιαστικά τα αποτελέσματα από τις έρευνες, υπήρχαν έγκαιρα αλλά εστάλησαν επισήμως την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξουν διαρροές. Είτε πρόκειται για πραγματική καθυστέρηση, είτε για τεχνητή καθυστέρηση προκειμένου πράγματι να μην υπάρξουν διαρροές, τίποτα απ’ αυτά δεν είναι τιμητικό για την Ελληνική Αστυνομία.

Οι κρυφές συνομιλίες που «καίνε» τον παρουσιαστή

Συνομιλίες του Μένιου Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του περιέχει η δικογραφία κατά του παρουσιαστή, ενώ διαβιβαστικό της Αστυνομίας αναφέρει «κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα» ώστε να του χορηγηθεί και πάλι αστυνομική προστασία.

Την ίδια στιγμή, ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται , ωστόσο το κατηγορητήριο που συντάσσει σε βάρος του ο 30ος τακτικός ανακριτής θα στηριχθεί σε όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην σύλληψη του οι οποίοι παραθέτουν στοιχεία που θα αξιολογηθούν από την Δικαιοσύνη.

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην Δικαιοσύνη οι αστυνομικοί κάνουν αναφορά σε ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άγνωστο άνδρα ο οποίος έδωσε στοιχεία για τους κατηγορούμενους.

Όπως αναφέρουν, στις 21/4/2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη την τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π.. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε». Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έδωσε τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων στον αξιωματικό.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που πλέον είναι στα χέρια του Ανακριτή φαίνεται να προκύπτει επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν. Μάλιστα περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, (01:55) το πρωί ο παρουσιαστής φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό ενός εκ των δύο, στο οποίο ανέφερε «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω». Ο ίδιος φέρεται επίσης να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά ότι προκύπτει πως ο Μ. Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» δηλαδή πυροβολισμοί στο σπίτι του, έκρηξη και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία.

» Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Το ποινικό παρελθόν του παρουσιαστή

Στο διαβιβαστικό σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή, ηθικός αυτουργός πλέον σε μία σειρά από πράξεις των συγκατηγορουμένων του, με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά που έχουν σχηματιστεί είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ) είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

Αρνούνται κάθε εμπλοκή οι δύο συγκατηγορούμενοι

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή για τις σχεδιασμένες επιθέσεις στο σπίτι του, φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου «είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί