«Άμεση επαναλειτουργία των σχολών ναυαγοσωστικής»

Ο Βουλευτής Λασιθίου Θραψανιώτης Μανόλης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την επιστολή της Ένωσης Σχολών και Εκπαιδευτών Ναυαγοσωστικής, με θέμα την άμεση επαναλειτουργία των σχολών ναυαγοσωστικής. Την αναφορά συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κρήτης.

Με την κατάθεση της αναφοράς  προβάλλεται η ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης των σχολών ναυαγοσωστικής, οι οποίες παρέχουν εκπαίδευση για ασφαλή κολύμβηση και είναι άκρως απαραίτητες ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου. Ο μειωμένος αριθμός καταρτισμένων ναυαγοσωστών δεν μπορεί να εγγυηθεί την δημόσια ασφάλεια των πολιτών και μάλιστα σε μια χώρα με πλούσια ακτογραμμή όπως η δική μας, τη στιγμή μάλιστα που επιθυμεί ποιοτικό τουρισμό με υψηλές προδιαγραφές για όλους.

Αναλυτικά η αναφορά

Αθήνα, 29-04-2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 Θέμα:  «Επιτακτική ανάγκη η άμεση επαναλειτουργία των σχολών ναυαγοσωστικής»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε την από 28 Απριλίου 2021 επιστολή της Ένωσης Σχολών και Εκπαιδευτών Ναυαγοσωστικής, η οποία υπογράφεται από την οργανωτική επιτροπή της ένωσης. Σε  αυτήν εκδηλώνεται η έντονη ανησυχία της Ένωσης για το φαινόμενο του σημαντικά μειωμένου αριθμού ναυαγοσωστών που παρουσιάζεται τη φετινή χρονιά, εξαιτίας του παρατεταμένου κλεισίματος των σχολών και της πανδημίας. Η έλλειψη ναυαγοσωστικού ανθρώπινου δυναμικού θέτει σε  άμεσο κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια ενόψει του ανοίγματος της καλοκαιρινής περιόδου. 

Η επαναλειτουργία των σχολών ναυαγοσωστικής, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την αποφυγή ατυχημάτων, για τη διάσωση και ανάνηψη συμπολιτών μας,  καθώς οι ναυαγοσώστες  αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο  της τοπικής αυτοδιοίκησης  στο έργο  της προστασίας των πολιτών. Μόνο ένας επαρκής αριθμός ναυαγοσωστών, άρτια εκπαιδευμένος μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι αδιανόητο στη  χώρα μας με τόσα χιλιόμετρα ακτών, με αναρίθμητα νησιά και την άμεση σχέση του λαού μας με τη θάλασσα, καθώς και τους εκατομμύρια επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, να μην πράξουμε τα δέοντα για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλας

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί