Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Φουρθιώτης – Κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Πλήρωσε 40.000 ευρώ για στημένες επιθέσεις

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που αποστέλλεται αυτή τη στιγμή στην Εισαγγελία, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ενώ οι δύο φερόμενοι ως εκτελεστές του συμβολαίου κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δύο αστυνομικών στην Εκάλη.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Ο Μένιος Φουρθιώτης μεταφέρθηκε πριν από λίγο στην εισαγγελία από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται από χθες.

Δείτε το βίντεο του news247.gr από το σημείο:

Οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τους προσωπικούς υπολογιστές που κατέσχισαν από το σπίτι του καθώς επίσης και τις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς τους οποίους  και είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι. Πρόκειται για  ανθρώπους της νύχτας με πλούσιο βιογραφικό από εκβιασμούς σε μαγαζιά, «μπραβιλίκια», εκφοβισμούς σε πρόσωπα κατόπιν παραγγελίας που δεν διστάζουν να αναλάβουν ακόμα και συμβόλαια φυσικής εξόντωσης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής πλήρωσε για να γίνουν οι δυο επιθέσεις στο σπίτι του, συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι ποινικοί συμφώνησαν για το ποσό των 40.000 ευρώ τόσο για την ένοπλη επίθεση όσο και την έκρηξη στο σπίτι του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατηγορηθεί ότι επί της ουσίας έστησε τις δυο επιθέσεις που έγιναν στις 16 και 23 Απριλίου:

-Η πρώτη επίθεση που κατήγγειλε ο Μένιος Φουρθιώτης έγινε στις 16 Απριλίου, όταν,  όπως υποστήριξε, άγνωστος εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ. 

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους κάλυκες από το καλάσνικοφ, τους οποίους και «ταυτοποίησαν» με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν λίγες ώρες μετά στην επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ήταν ξημερώματα της 17ης Απριλίου όταν μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ο συνεπιβάτης έβγαλε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί χωρίς, ευτυχώς, να πετύχει κάποιον από τους αστυνομικούς. Κατά τη βαλλιστική έρευνα πιστοποιήθηκε ότι και στις δυο περιπτώσεις πυροβολισμών χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

-Η δεύτερη καταγγελία Φουρθιώτη έγινε στις 23 Απριλίου και αφορούσε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού και πάλι έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί «κλείδωσαν» επικοινωνία και επαφές του Μένιου Φουρθιώτη και με τα δυο άτομα ενώ εντόπισαν αποτυπώματα και DNA τους που βρέθηκαν στο σπίτι του παρουσιαστή.

Τι έδειξε η βαλλιστική έρευνα

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη στις 17 Απριλίου είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που πήγαν να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή. Σημειώνεται ότι σε έναν από τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία, έπεσε ένα σακίδιο και έτσι ταυτοποιήθηκε το DNA του. Με αυτό τον τρόπο έφτασαν οι αστυνομικοί στον έναν από τους δυο δράστες.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δημόσιες καταγγελίες του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης. Πληροφορίες τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαίωσε και ενόρκως καταθέτοντας στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου.

Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Μ. Φουρθιώτης είχε προσαχθεί αργά χθες, Μ. Τρίτη, το βράδυ στη ΓΑΔΑ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, που με άρθρο του κατήγγειλε πως έχει πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης σε βάρος του με εντολή Φουρθιώτη, λίγο μετά τη δημοσίευση της είδησης για την προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως οι αρχές βρίσκονται κοντά και στη σύλληψη των δύο ατόμων που φέρονται ως οι εκτελεστές των συμβολαίων Φουρθιώτη. «Έχουν δύο επιλογές: 1. Να ομολογήσουν πως τους έβαλε ο Φουρθιώτης να χτυπήσουν το σπίτι του και εμένα. 2. Να ομολογήσουν πως ευθύνονται μόνο για τους πυροβολισμούς στο Φουρθιώτη», σημείωσε με νόημα στο μήνυμά του.

Ποιοι είναι οι δύο εκτελεστές των συμβολαίων Φουρθιώτη

‘Ανθρωποι της νύχτας που κάνουν εκβιασμούς σε μαγαζιά, πουλάνε «μπραβιλίκια», εκφοβίζουν πρόσωπα κατόπιν παραγγελίας αλλά και που δεν διστάζουν να αναλάβουν και συμβόλαια φυσικής εξόντωσης, είναι οι δύο προσαχθέντες στην ΓΑΔΑ για τη συμμετοχή τους στους σχεδιασμούς Φουρθιώτη.

Πρόκειται για τον Γ.Π. και τον Γ.Σ., ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν δράσει σε πολλές παρόμοιες περιστάσεις σαν ομάδα, ενώ ο πρώτος έχει -σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας- και «στενές» σχέσεις με επιχειρηματία με τον οποίο συνεργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε ανάκριση από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη το βράδυ της 16ης Απριλίου, για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίας στην Εκάλη τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, αλλά και την πιθανή συμμετοχή τους σε σχεδιασμό δολοφονίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη σε εκτέλεση πληρωμένου συμβολαίου από τον Μενιο Φουρθιώτη, ο οποίος ανακρίνεται επίσης.

Από την πλευρά του, ο εκδότης του Documento, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, κατέθεσε στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου, όπου επιβεβαίωσε ενόρκως όσα είχε καταγγείλει δημόσια, δηλαδή ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης.

Για τις πληροφορίες που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του Documento, ο Βαγγέλης Τριάντης ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. Η αστυνομία έφτασε στα δύο πρόσωπα από αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε σε σάκο που πέταξαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους με την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη.

Προκύπτει ότι τα σημάδια στους κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη ταιριάζουν με αυτά στους κάλυκες που βρέθηκαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε εξηγήσεις… 

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέρονται πως «αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη». «Επιβεβαιώνουν όμως και ότι το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα της ΝΔ, βάζοντας για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του ακόμα και δημοσιογράφους», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: 

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι συνεργάτες του που έχουν σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη, όπως και ο ίδιος καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα, και τι είδους σχέσεις είναι αυτές, για να φτάσουν στο σημείο να αναθέσουν τη φύλαξή του σε μισό αστυνομικό τμήμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί