Πράσινοι: Απόφαση για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και εκλογική συνεργασία

Στη δημοσιότητα η πολιτική απόφαση των Πράσινων για το Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και την εκλογική συνεργασία

Στη δημοσιότητα δίνει σήμερα το νέο κόμμα των Πράσινων την ομόφωνη Πολιτική Απόφαση του πρόσφατου διαδικτυακού συνεδρίου του, στις 24 και 25 Απριλίου, για διάλογο με δυνάμεις του ευρύτερου πράσινου χώρου και για αυτόνομη ενωτική συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές.

Κεντρική θέση στην απόφαση του συνεδρίου, έχει η πρόταση για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου με στόχο τη διερεύνηση πιθανής εκλογικής σύμπραξης με τις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της πολιτικής οικολογίας. Η διερεύνηση προτείνεται να περιλάβει και τη δυνατότητα κοινής στάσης σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, πάντα με γνώμονα τη διατήρηση της αυτόνομης προοπτικής του πράσινου χώρου.

Πεποίθηση των Πράσινων αποτελεί ότι «ότι μόνον ενωμένος και αυτόνομος θα καταφέρει ο πράσινος χώρος να προάγει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις αρχές του και τις επιδιώξεις του για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον».

Οι Πράσινοι θεωρούν δεδομένη την συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Όπως δηλώνουν, «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, όμως επιμένουμε ιδιαίτερα στην πολιτική, ιδεολογική και οικονομική αυτονομία του χώρου μας απέναντι στις άλλες πολιτικές οικογένειες και δεν είμαστε διαθέσιμοι να τη δούμε να τίθεται πάλι σε κίνδυνο».

Η πρόταση για το Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου απευθύνεται αλφαβητικά στο Κόμμα για τα Ζώα, τους Οικολόγους Πράσινους και την Πράσινη Αριστερά. Απευθύνεται επίσης σε άλλες ομάδες και ανέντακτους ενεργούς πολίτες του ευρύτερου οικολογικού χώρου. Διακριτή συμμετοχή προτείνεται και για το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών, που συμμετέχει ήδη στους Πράσινους αλλά εκπροσωπεί ιδιαίτερο πανευρωπαϊκό ρεύμα.

Η πρόταση αφορά «τα πολιτικά κόμματα και τις δυνάμεις που θεωρητικά τοποθετούνται πολιτικά εντός της πολιτικής οικολογίας ή στις παρυφές της. Αποκλείουμε πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι, αν και αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της πολιτικής οικολογίας, έχουν ανοιχτό δίαυλο με τον εθνολαϊκισμό ή θέσεις και πρακτικές που δεν συνάδουν με τις πράσινες αξίες».

Η πολιτική απόφαση για το Φόρουμ και τις πράσινες συνεργασίες είναι ομόφωνα αφιερωμένη στον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ιδρυτικό μέλος των Πράσινων και πρώτο Έλληνα Πράσινο ευρωβουλευτή (2009-2012), και «στη μάχη του να είναι σύντομα ξανά μαζί μας, ενεργός και υγιής», καθώς νοσηλεύεται με CoViD. Ήδη τα τελευταία νέα είναι αισιόδοξα.

Ολόκληρη η απόφαση βρίσκεται εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί