Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής λοιμωξιολόγων η κατάργηση SMS για τις μετακινήσεις

Η χρήση SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής λοιμωξιολόγων σήμερα Τετάρτη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προανήγγειλε χθες Τρίτη τις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα Τετάρτη στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης. Με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, η κ. Πελώνη είπε ότι «το θέμα του SMS θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα αποτελέσει παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σημείωσε χθες Τρίτη ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι είμαστε «πολύ κοντά» στην πλήρη κατάργησή τους των SMS. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν. Όπως είπε, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Δεν είναι πάντως σαφές εάν καταργηθεί η αποστολή SMS για όλων των ειδών τις δραστηριότητες από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Εστίαση και διαδημοτικές μετακινήσεις

«Πρεμιέρα» για την εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα μετά το lockdown έξι μηνών και οι επιχειρηματίες προβαίνουν σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι καθ’ όλα έτοιμοι. Μαζί με την εστίαση, «είναι λογικό να απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις» όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, αν και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, τις καθημερινές ισχύει η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με εξαιρέσεις όταν πρόκειται για μετακίνηση σε κομμωτήρια και καταστήματα. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις, επίσης, το τελευταίο διάστημα επιτρέπονταν τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης 6. Η εστίαση θα κάνει restart την προσεχή Δευτέρα με χρήση μόνο τραπεζιών σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τότε θα αναπροσαρμοστεί και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ξεκινώντας από τις 11 το βράδυ από 10 που ισχύει έως την Κυριακή του Πάσχα.

Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Μετά το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, σειρά παίρνουν και άλλες δραστηριότητες. Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων, ενώ στις 15 Μαΐου επανεκκινεί ο τουρισμός που είναι και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Την ίδια ημέρα θα «απελευθερωθούν» και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Εντός Μαΐου προγραμματίζεται να ανοίξουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με τελευταίους πάντως τους χώρους θεάματος και ακροάματος, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και βάση των προτύπων ασφάλειας που ίσχυσαν το καλοκαίρι του 2020.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί