Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου στον Υπουργό Εργασίας: Επιτέλους κηρύξτε τις Κλαδικές Συμβάσεις ως γενικώς υποχρεωτικές

 Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας να στηρίξει τους εργαζόμενους του Επισιτισμού- Τουρισμού. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε κανονικές συνθήκες τον Απρίλιο θα δούλευαν κανονικά και πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα της μονομερής αναστολής σύμβασης μέχρι την επαναπρόσληψη τους.

Παράλληλα, ζητά να κηρυχθούν οι Κλαδικές Συμβάσεις ως γενικώς υποχρεωτικές, ενώ ζητά συνάντηση με τον υπουργό εργασίας για να βρεθεί λύση και να πάμε σε μία ομαλή σεζόν.

Η ανακοίνωση του σωματείου έχει ως εξής:

Ενημερώσαμε και απαιτήσαμε ξανά από τον Υπουργό Εργασίας να στηρίξει τους εργαζόμενους του Επισιτισμού- Τουρισμού.

Τονίσαμε ότι οι εποχικά εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε κανονικές συνθήκες τον Απρίλιο θα δουλεύαμε κανονικά και  πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα της μονομερής αναστολής σύμβασης μέχρι την επαναπρόσληψη τους .

Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους ( χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης ) να συνεχιστεί το έκτακτο επίδομα που δόθηκε πριν λίγες μέρες.

 Επισημάναμε   την αναγκαιότητα να εμφανιστούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ για όσους εργαζόμενους ήταν σε μονομερή αναστολή το 2020,για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν τα επιδόματα .

Μέτρα πρόληψης για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Να εκδοθεί εγκύκλιος που θα αποσαφηνίζει  ότι δεν θίγεται το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης λόγω αναστολής σύμβασης και που θα ακυρώνει τις απολύσεις που ήδη διαπιστώνουμε σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είναι κλειστές.

Τέλος κε Υπουργέ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κηρύξτε τις Κλαδικές Συμβάσεις ως γενικώς υποχρεωτικές.

Ζητούμε συνάντηση μαζί σας για να βρεθεί λύση και να πάμε σε μία ομαλή σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί