Ελλάδα: Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση οι έφηβοι δράστες της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2020 καθώς η 15χρονη κόρη του θύματος και δύο φίλοι της τη σκότωσαν για να αποσπάσουν χρήματα

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδικάστηκαν από το τριμελές δικαστήριο Ανηλίκων οι τρεις έφηβοι που κατηγορούνται για το άγριο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μία 50χρονη γυναίκα. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε φυλάκιση 8 ετών στον καθένα από τους τρεις έφηβους, μία 15χρονη και δύο 17χρονοι, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία της μητέρας της 15χρονης με περισσότερες από 20 μαχαιριές σε διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα τον περασμένο Νοέμβριο. Η 15χρονη κόρη του θύματος κρίθηκε ένοχη για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας ενώ οι δύο φίλοι της ηλικίας 16 και 17 ετών καταδικάστηκαν ως οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος με οικονομικό κίνητρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι όπως κατηγορούνται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί, στο οποίο οι δράστες επέδειξαν τρομακτική σκληρότητα. Η απόφαση των δικαστών ήταν ανάλογη με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία αναφέρθηκε σε «τρομακτική σκληρότητα» που επέδειξαν τα τρία παιδιά.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ θα οδηγηθούν σε καταστήματα κράτησης νέων όπου θα παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη μητέρα της ανήλικης βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από συγγενικό της πρόσωπο, δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη στο πρόσωπο και στον λαιμό. Η κόρη τού θύματος και οι φίλοι της επιχείρησαν να διαφύγουν και εντοπίστηκαν μετά από ώρες σε αυτοκίνητο στις Σέρρες. Το κορίτσι με τον έναν κατηγορούμενο, ρουμανικής καταγωγής, συνελήφθησαν αμέσως ενώ το δεύτερο αγόρι κατάφερε να ξεφύγει, επέστρεψε στο σπίτι του και πήγε στις Αρχές ενώ ήδη ήταν καταζητούμενος.

Ο συνήγορος των κατηγορούμενων εφήβων Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι «το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Στην προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ελλάδα: Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση οι έφηβοι δράστες της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα”

  1. 15χρονη

    Μια άλλη ιστορία
    Ήταν μια νέα κοπέλα που κατάφερε να ξεφύγει από το προβληματικό οικογενειακό της περιβάλλον, να τελειώσει σχολείο και να βρει μόνιμη δουλειά. Επειδή ήταν αρκετά αδύνατη και χαριτωμένη, γνώρισε ένα όμορφο και φιλόδοξο νέο, που όμως ήταν από αρκετά φτωχή οικογένεια, όπως και η ίδια. Μετά από αρκετά χρόνια παντρεύτηκαν. Η κοπέλα από τη μία πλευρά θεωρούσε τυχερές τις γυναίκες που “βρίσκουν έναν άντρα να τις αναλάβει”, όπως έκανε και ο αδερφός της με τη γυναίκα του. Η ίδια έπρεπε να δουλεύει, γιατί μόνο με το μισθό του άντρα της δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Από την άλλη, αισθανόταν άσχημα που δεν κατάφερε να αποκτήσει πανεπιστημιακό πτυχίο και αισθανόταν ακόμη πιο άσχημα που πιο εύποροι νεαροί την είχαν απορρίψει ασυζητητί, δηλαδή, οι οικογένειές τους. Ο άντρας προχωρούσε στην καριέρα του, έπαιρνε όλες τις προαγωγές, εκείνη έμεινε στάσιμη, παλεύοντας να είναι καλή υπάλληλος και μητέρα. Όταν γεννήθηκα εγώ η σχέση της με τον άντρα της διαλύθηκε, γιατί έχασε τη σιλουέτα της και δεν κατάφερε ποτέ πια να την ξαναβρεί. Ως παχουλή κοπέλα δεν του άρεσε πια και επίσης θαύμαζε και εκτιμούσε περισσότερο άλλες γυναίκες που έγιναν γιατροί και δικηγόροι, π.χ. η αγαπημένη του ανηψιά που η μητέρα μου τη μισούσε, όπως και την αγαπημένη του αδερφή που επίσης είχε πετύχει επαγγελματικά… Ενώ ετοιμάζονταν για διαζύγιο, ήταν εκείνη που αποφάσισε να μείνει στο γάμο. γιατί φοβήθηκε ότι ως διαζευγμένη μητέρα θα είχε μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα και η προβληματικότατη οικογένειά της δεν ήταν σε θέση να τη στηρίξει σημαντικά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που που δεν στράφηκε εναντίον της μητέρας του, αλλά εναντίον του εαυτού του και πέρασε μία μαρτυρική ζωή και ισόβια εξάρτηση από φάρμακα… Μια μητέρα που έχει πρόβλημα και δεν πάει στον ψυχίατρο, ή εκείνη θα χαθεί ή η κόρη της.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί