Χ. Μαμουλάκης: «Οι Φορείς Κ.Αλ.Ο. παραμένουν αόρατοι για την Κυβέρνηση της ΝΔ»


Στη διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.Αλ.Ο Κρήτης τη Μ. Δευτέρα 26/04, με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Κ.Αλ.Ο», συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης άκουσε για μια ακόμα φορά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μελών της Ένωσης για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία τους, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Φορέων Κ.Αλ.Ο. Κρήτης ​για τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με στόχο την ουσιαστική επίλυση αυτών των προβλημάτων και σε δήλωσή του τόνισε: «Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγνωρίσει την καθοριστική σημασία και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Φορείς Κ.Αλ.Ο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και είχε προδημοσιεύσει το 2018 ειδική πρόσκληση για την επιχορήγησή τους, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ. Αυτή η ενέργεια δεν συνεχίστηκε από την παρούσα Κυβέρνηση, για την οποία οι Κ.Αλ.Ο. παραμένουν «αόρατες». Όσο όμως οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητά των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όσο δεν συνειδητοποιούν τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξή τους, τόσο η χώρα μας θα στερείται από έναν αξιόπιστο Φορέα που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνική ευημερία».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της στήριξης των Κ.Αλ.Ο από την Πολιτεία, έχει αναδειχθεί από τον Χάρη Μαμουλάκη, με τρεις συνολικά Ερωτήσεις: Η πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου και δόθηκε η απάντηση ότι «Θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την επιχορήγησή τους» χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθεί αυτή η κυβερνητική δέσμευση. Η δεύτερη τον Ιούλιο του 2020, όπου και δόθηκε η απάντηση ότι δεν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και η τρίτη, τον Απρίλιο του 2020, όπου και αναμένεται η απάντηση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί