Τσιτσιπάς: Πάλεψε, αλλά έχασε από τον Ναδάλ

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερο του εαυτό απέναντι στον τεράστιο Ράφα Ναδάλ, όμως δεν τα κατάφερε και στο τέλος “λύγισε”, χάνοντας με 2-1 σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε να προσθέσει στη συλλογή του ακόμη ένα σημαντικό τρόπαιο, κερδίζοντας μετά τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα του στο Μόντε Κάρλο, και τον πρώτο τίτλο ΑΤP. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι σε μεγάλη φόρμα, καθώς μέχρι σήμερα μετρούσε εννέα διαδοχικές νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ. Ο «Titsifast» πήρε χωρίς καμία απώλεια το «1.000άρι» του Μόντε Κάρλο, όπως έκανε και στην πορεία του μέχρι τον σημερινό τελικό. Ο Στέφανος κοίταξε κατάματα τον “βασιλιά του χώματος”, έπαιξε εκπληκτικά όμως τελικά ο Ναδάλ επικράτησε εντός έδρας και κέρδισε το Barcelona Open, με 6-4, 6-7, 7-5.

Στο πρώτο σετ, τα πράγματα για τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν πήγαν όπως ήθελε. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα δεν κατάφερε να το κερδίσει και έχασε από τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε ακόμη πιο δυναμικά και προηγήθηκε 3-1. Ο Ναδάλ κέρδισε όμως τα επόμενα τρία επόμενα games και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4. Στο 10o game είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία και έκανε την ανατροπή. Έσβησε τα championship points και είχε τριπλό break point στο 5-5, 0-40, αλλά ο Νάδαλ απέδειξε γιατί βρίσκεται τόσα χρόνια στην κορυφή και με 5 συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε ξανά, στο 6-5. Ο Στέφανος έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί προηγήθηκε με 4-2 και με 6-4. Είχε διπλή ευκαιρία να τελειώσει το σετ, όμως ο Ναδάλ έδειξε την κλάση του και ισοφάρισε σε 6-6. Ωστόσο, στον επόμενο πόντο ο Ισπανός έκανε διπλό λάθος και ο Τσιτσιπάς δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Έτσι, κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 7-6.

Στο τρίτο σετ, Στέφανος έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο 4-5, όμως ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει το επόμενο game και να ισοφαρίσει αρχικά σε 5-5 και στη συνέχεια να προηγηθεί με 6-5, να κάνει το break και να κερδίσει το τρίτο και καθοριστικό σετ.

Μετά τη σημερινή του επί του Στέφανου Τσιτσιπά ο Ισπανός “θρύλος” μετρά πλέον 12 τίτλους στο συγκεκριμένο τουρνουά. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μετά το 2018 που το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Barcelona Open. Αντίπαλός του ήταν και τότε ο Ράφα Ναδάλ, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να νικά τον Τσιτσιπά με 6-2, 6-1.

Μέχρι σήμερα, ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές τον Ναδάλ, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ναδάλ μετρά πλέον επτά νίκες, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί