Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ινδία: Οι οικογένειες καλούνται να καίνε τους νεκρούς τους στις αυλές τους

Καθώς το δεύτερο πανδημικό κύμα κορονοϊού σαρώνει την Ινδία, τα κρεματόρια είναι γεμάτα με αποτέλεσμα οι οικογένειες να αναγκάζονται να κάψουν τα θύματά τους στους δικούς τους κήπους.

Η χώρα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ μολύνσεων, 349.661, και 1.767 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες και τα πτώματα στοιβάζονται, με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι η αύξηση θα συνεχιστεί για εβδομάδες.

Στο Δελχί καταγράφηκαν 348 θάνατοι την Παρασκευή, ένας κάθε τέσσερα λεπτά και στη νότια πολιτεία Καρνατάκα, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιστρέψει στις οικογένειες να κάψουν ή να θάψουν τα θύματά τους στις δικές τους εκτάσεις, στη γη ή στους κήπους τους.

Οι οικιακές τελετές πρέπει να συμμορφώνονται με τους υγειονομικούς κανόνες αλλά εκφράζεται η ελπίδα ότι η κίνηση θα μειώσει την πίεση στα κρεματόρια και στις τάφρους.

Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας B. S. Yediyurappa είπε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου: “Είναι συνετό να ξεφορτωθούμε το πτώμα γρήγορα και με σεβασμό με έναν αποκεντρωμένο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη τη θλιβερή περίσταση και να αποφύγουμε να συνωστιστούμε στα κρεματόρια και τα νεκροταφεία”.

Ένας επιχειρηματίας σε κατασκευαστική εταιρεία από την Μπανγκαλόρ είπε στους The Straits Times ότι η οικογένειά του έπρεπε να σκάψει το γκαζόν για να θάψει τον πατέρα του αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: AP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί