Ανοικτή επιστολή 487 πανεπιστημιακών σε Μητσοτάκη για τα δημόσια μουσεία

Περίπου 500 πανεπιστημιακοί, από κορυφαία ιδρύματα 25 χωρών αποστέλλουν επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του να παραμείνουν τα μεγάλα δημόσια μουσεία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Την επιστολή δίνει στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τους 487 έγκριτους επιστήμονες.

Την έκκληση υπογράφουν:

Από την Ελλάδα: 131 επιστήμονες από 23 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Επιστημονικές Εταιρείες, μεταξύ αυτών η Ακαδημία Αθηνών, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία κ.ά.

Από το εξωτερικό: 356 επιστήμονες σε 25 χώρες του εξωτερικού (αλφαβητικά): Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο           , Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία. Πρόκειται για επιστήμονες που εργάζονται σε 229 επιστημονικούς φορείς, Ακαδημίες, διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Μουσεία, Επιστημονικές Εταιρείες. Μεταξύ αυτών το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, το Musées Royaux d’Art et d’Histoire των Βρυξελλών, το Montreal Museum of Fine Arts, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλωρεντίας, το Μουσείο J. Paul Getty. οι Ακαδημίες του Μονάχου (Bayerische Akademie der Wissenschaften) και του Βερολίνου (Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften), η Βρετανική και η Αυστριακή Ακαδημία, η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών. Από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, της Χαϊδελβέργης, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Harvard, το Yale, το Princeton, το Columbia, το Brown, το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, το Cornell κ.ά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δημοσιεύει με ιδιαίτερη τιμή και ευγνωμοσύνη την ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό που υπογράφουν 487 έγκριτοι επιστήμονες, στην πλειονότητά τους αρχαιολόγοι, ιστορικοί, μουσειολόγοι και ιστορικοί της τέχνης, καθώς και δύο συλλογικοί φορείς του εξωτερικού, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη αποκοπή των μεγάλων Δημόσιων Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με την μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Οι υπογράφοντες και υπογράφουσες αποτελούν διακεκριμένα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. Σε αυτούς συγκαταλέγονται Ακαδημαϊκοί, ομότιμοι και εν ενεργεία καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ειδικοί ερευνητές σημαντικών επιστημονικών κέντρων και ιδρυμάτων και επιστήμονες ξένων μουσείων. Kάποιοι ανάμεσά τους, μάλιστα, έχουν τιμηθεί με τις ύψιστες πολιτειακές διακρίσεις όχι μόνο στις χώρες τους, αλλά και στη δική μας. Την επιστολή συνυπογράφουν ο Dr. Patrick Schollmeyer, με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Γερμανών Αρχαιολόγων (Deutscher Archäologen-Verband e.V.), καθώς και η Ένωση Γερμανόφωνων Ερευνητριών και Ερευνητών στον Τομέα της Ελληνορωμαϊκής Αρχαιότητας (Mommsen Gesellschaft, Verband der Deutsche Sprachigen Forscherinnen und Forscher auf dem Gebiete des Griechisch-Römischen Altertums.

Οι 487 Έλληνες και ξένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους από κορυφαία ιδρύματα 25 χωρών του κόσμου διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση της αρχαιολογικής και μουσειακής πραγματικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν συνεργαστεί με πλήθος Μουσείων διεθνώς. Βασισμένοι σε αυτή την εμπειρία, ζητούν από τον Πρωθυπουργό να μην επιτρέψει την αποκοπή των μεγάλων Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Με το κείμενό της, γραμμένο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα εκφράζει τον βαθύ της προβληματισμό για τις συνέπειες της επικείμενης αλλαγής στο νομικό καθεστώς των πέντε μεγάλων Δημόσιων Μουσείων της χώρας, κυρίως λόγω της διαφαινόμενης έμφασης σε παρεχόμενες υπηρεσίες εμπορικού χαρακτήρα εις βάρος του πρωταρχικού προορισμού τους, που είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η προώθηση της επιστήμης και η παιδεία.

Η επιστολή αυτή αποτελεί τεράστιο ηθικό έρεισμα στον αγώνα μας για την παραμονή των Μεγάλων Μουσείων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, και έρχεται να ενισχύσει τη φωνή τόσο των εν ενεργεία αρχαιολόγων όσο και 119 ιστορικών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν ζητήσει με επιστολές και δημόσιες εκκλήσεις από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού να μην προχωρήσουν στην κατάθεση του εν λόγω σχεδίου νόμου.

Ελπίζουμε ότι η έκκλησή τους θα βρει ανταπόκριση!

Η ανοιχτή επιστολή

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι επίκειται η εισαγωγή νομοσχεδίου στην Ελληνική Βουλή, το οποίο θα αλλάξει το νομικό καθεστώς των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών κρατικών μουσείων (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου), καθώς από οργανικές μονάδες του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Τα μουσεία αυτά αποτελούσαν ανέκαθεν αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με την οποία μας συνδέουν βαθύτατοι δεσμοί. Η διακοπή της σχέσης αυτής συνεπείᾳ μιας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης θα είχε τα πλέον ανεπιθύμητα επακόλουθα για το μέλλον των μουσείων και την αρχαιολογική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι οι συλλογές των μουσείων αυτών αναδεικνύουν την ιστορία όλων των γεωγραφικών περιοχών του ελληνικού κράτους, αλλά και το συνολικό εύρος του ελληνικού πολιτισμού, ακόμη και πέραν της ελληνικής επικράτειας, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Έχουμε παρακολουθήσει το εντυπωσιακό τους έργο μέσα από πλήθος εκθέσεων, επιστημονικών καταλόγων και άλλων εκδόσεων, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, και, βεβαίως, μέσα από τις προσεγμένες επανεκθέσεις των μόνιμων συλλογών τους και τις διεθνείς βραβεύσεις των τελευταίων δεκαετιών. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ότι τόσο η διάσωση του ελληνικού αρχαιολογικού πλούτου σε μια εποχή διάλυσης πολλών μουσειακών συλλογών παγκοσμίως όσο και η διάδοση της αρχαιολογικής έρευνας χρωστούν πολλά στους κρατικούς αυτούς οργανισμούς και, βεβαίως, στην τρέχουσα ελληνική νομοθεσία υπό την οποία λειτουργούν.

Η εξαγγελθείσα αλλαγή του νομικού καθεστώτος των πέντε μουσείων μάς προκαλεί βαθύ προβληματισμό. Ως αρχαιολόγοι, ιστορικοί, μουσειολόγοι, ιστορικοί της τέχνης, ως ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητέςτης αρχαιότητας, έχουμε βάσιμους λόγους ανησυχίας πως με την επικείμενη μετατροπή θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα ο πρωταρχικός προορισμός των μουσείων ως χώρων διαφύλαξης των συλλογών για τις επόμενες γενιές, τεκμηρίωσης του παρελθόντος, έρευνας, προαγωγής της επιστήμης και διάχυσης της γνώσης. Θεωρούμε ότι θα δοθεί μονομερής έμφαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες εμπορικού χαρακτήρα στα μουσεία, π.χ. πωλητήρια, καφέ, εστιατόρια, ενοικιάσεις εκθεσιακών χώρων, κλπ., υπηρεσίες σημαντικές μεν, ωστόσο δευτερεύουσες. Ο στόχος των Μουσείωνπρέπει να είναι υψηλότερος εκείνου της οικονομικής κερδοφορίας: οφείλει να είναι η παιδεία των πολιτών.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σας ζητούμε να μην επιτρέψετε την αποκοπή των μεγάλων Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, που πρωτοστάτησε μαζί με τους Τομείς Αρχαιολογίας των Πανεπιστημίων, την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές στην εξέλιξη της αρχαιολογικής επιστήμης. Απεναντίας, σας καλούμε να τα ενισχύσετε ακόμη περισσότερο με προσωπικό, οικονομικούς πόρους και τεχνογνωσία. Είναι άλλωστε παραδεκτό στη διεθνή αρχαιολογική και μουσειακή πρακτική και τη συνακόλουθη βιβλιογραφία ότι οι συλλογές των μουσείων πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αναπόσπαστα τμήματα του ιστορικού και ανασκαφικού τους πλαισίου (επομένως και διοικητικού/διαχειριστικού) και να μην αποκόπτονται με κανέναν τρόπο από αυτό. Μην αποκλείσετε τις αρχαιολογικές συλλογές, τόσο των μουσείων όσο και των Εφορειών Αρχαιοτήτων, από τα οφέλη και την ευθύνη μιας κοινής διαχείρισης, η οποία καθιστά τον υλικό πολιτισμό της αρχαίας και βυζαντινής περιόδου της Ελλάδας αυτό που όλοι επιδιώκουμε να παραμείνει: μια κοινή πολιτιστική κληρονομιά.

Η μετατροπή των δημόσιων μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αντίκειται στη μακρά ιστορική τους πορεία και παράδοση ως δημοσίων αγαθών, αλλάζει καίρια τον χαρακτήρα τους και κλονίζει τον κομβικό ρόλο που επιτελούν στην κοινωνία.

Μετιμή,

OPEN LETTER FROM THE ACADEMIC COMMUNITY

TO THE GREEK PRIME MINISTER CONCERNING

THE PROPOSED CHANGE OF THE LEGAL STATUS

OF ΤΗΕ MAJOR PUBLIC MUSEUMS

Dear Prime Minister,

It was with great surprise and disquiet that we were recently informed of the imminent introduction to the Greek Parliament of a bill that will change the legal status of your country’s five largest public archaeological museums (the National Archaeological Museum, the Byzantine and Christian Museum, the Archaeological Museum of Thessaloniki, the Museum of Byzantine Culture and the Archaeological Museum of Heraklion), at present organic components of the Ministry of Culture, to Legal Entities governed by Public Law. These museums, with which we have the strongest ties, have always been an integral part of the Greek Archaeological Service. The severance of that connection consequent on such legislation would have the most undesirable consequences for the future of museums and archaeological activity in Greece.

The collections of these museums illuminate the history of all the major regions of Greece and, further, illustrate the spread of Hellenic culture far beyond the territory of the Greek state, as is especially the case with the National Archaeological Museum and the Byzantine and Christian Museum. We have followed the impressive work of all of them through their numerous exhibitions, scientific catalogues and other publications, educational and cultural activities and, of course, the fine re-exhibitions of their permanent collections – not to mention the international awards granted to them over recent decades. We observe too that both the preservation of the archaeological wealth of Greece, during a period when many museum collections worldwide are being dissolved, and the dissemination of archaeological research, owe much to these state organisations and, indeed, to the current Greek legislation under which they operate.

The proposed change in the legal status of the five museums raises deep concerns. As archaeologists, historians, museologists, art historians, members of Academies, university professors and researchersof antiquity, we fear that the forthcoming conversion will degrade their primary function as centres for the safeguarding of antiquities for future generations, for research and documentation of the past, for the advancement of science and diffusion of knowledge. We believe that they will concentrate one-sidedly on services of commercial charactere.g., shops, restaurants, cafés, rental of Museum spaces, etc., services that are undoubtedly important but secondary. Museums must aim higher than economic profitability – at the education and edification of people at large.

Dear Prime Minister, we ask you not to permit the severance of these major Museums from the Archaeological Service which, together with the Archaeological Departments of the Universities, the Archaeological Society of Athens and the Foreign Archaeological Schools, has been at the forefront of the development of Archaeological Science. On the contrary, we invite you to further strengthen them with personnel, and with financial and technical resources. It is, after all, accepted in international archaeological and museum practice (and evident in the related bibliography) that museum collections should be treated as inseparable from their historical and excavation (and consequently also administrative and managerial) context and should in no way be disconnected from it. Do not exclude the archaeological collections of Museums and Ephorates of Antiquities from the benefits and duties of joint management, which will enable ancient Greek and Byzantine material culture to remain what we all wish it to be: a common cultural heritage.

The transformation of public museums into Legal Entities governed by Public Law would run completely counter to their long history and tradition as public assets, fatally change their character and compromise their key role in society.

Respectfully,

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 1. Αβραμίδου Αμαλία, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Γλώσσας,Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 2. Αγγελόπουλος Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 3. Αδαμοπούλου Αρετή, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 4. Αλεξοπούλου Αλεξάνδρα, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 5. Αναγνωστάκης Ηλίας, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών, Τομέας Βυζαντινών Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 6. Ανεζίρη Σοφία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 7. Αντωνιάδης Βύρων, Αρχαιολόγος, Εντεταλμένος ερευνητής, Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 8. Αποστολά Ηλέκτρα, Αρχαιολόγος-Αιγυπτιολόγος, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 9. Αρτέμης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Εικαστικών, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 10. Αυγήτα Λουίζα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 11. ΑυδίκοςΕυάγγελος, Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 12. ΑυλάμηΧρυσάνθη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 13. ΒαβουρανάκηςΓιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικού Αιγαίου, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 14. ΒαλαβάνηςΠάνος, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 15. Βαλαμώτη-Καπετανάκη Σουλτάνα Μαρία, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Αρχαιολογικής Έρευνας (ΕΔΑΕ)/ Laboratory for Interdisciplinary Research in Archaeology (LIRA).
 16. Βαραλής Ιωάννης Δ., Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 17. Βέρδης Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 18. Βέττας Απόστολος Φωκίων, Αρχιτέκτων-Σκηνογράφος, Ομότιμος Καθηγητής Σκηνογραφίας, Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 19. Βιζυηνού Ουρανία, Δρ. Αρχαιολόγος, Ερευνήτρια, Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.
 20. ΒόγληςΠολυμέρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 21. ΒοκοτόπουλοςΛεωνίδας, Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 22. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης Λ., Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Έφορος Αρχαιοτήτων.
 23. ΒουτυράςΕμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 24. ΓερολυμάτουΜαρία, Διευθύντρια Ερευνών, Τομέας Βυζαντινών Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 25. Γεωργιάδου-ΚούντουραΕυθυμία, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης˙ Πρόεδρος της Εταιρείας των Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης.
 26. Γιαννουλάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Λέκτορας Συντήρησης, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 27. ΓκιολέςΝικόλαος, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 28. Γκόκας Ευάγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εικαστικών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμικο Ιωαννίνων.
 29. ΓκουγκουλήΚλειώ, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαϊκού Πολιτισμού, Αναπληρώτρια Πρόεδρος Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 30. ΔαλιανούδηΡενάτα, Επίκουρη Καθηγήτρια Εθνομουσικολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 31. ΔαμάσκοςΔημήτρης, Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 32. Δαμιανού Δέσποινα Μ., Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 33. Δεληγιάννη-Δωρή Ελένη, τ. Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 34. ΔημάκηςΝικόλας, Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 35. ΔρανδάκηΑναστασία, Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 36. Ελευθεράτος Κωνσταντίνος, Δρ, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Σχολή Θετικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 37. ΙωαννίδηςΑνδρέας, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Νεοελληνικής Τέχνης, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 38. ΚαθάριουΚλεοπάτρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 39. ΚακάμπουραΡέα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαογραφίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 40. ΚαλαϊτζήΜύρινα, Κύρια Ερευνήτρια, Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 41. ΚαλεσοπούλουΔέσποινα, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειακής Αγωγής, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 42. ΚαλογερόπουλοςΚωνσταντίνος, Ερευνητής Β΄ βαθμίδας στον κλάδο της Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος, Ακαδημία Αθηνών.
 43. Καλοπίση-ΒέρτηΣοφία, Ομότιμη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 44. ΚανελλόπουλοςΧρύσανθος. Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 45. ΚανιάρηΑσημίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 46. ΚαραμανωλάκηςΒαγγέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ιστορικού Αρχείου του ιδίου Πανεπιστημίου.
 47. ΚαραναστάσηΠαυλίνα, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 48. ΚαρναβάΆρτεμις, Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 49. ΚατάκηςΣτυλιανός, Επίκουρος Καθηγητής Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 50. ΚαταπότηΔέσποινα, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρίας Πολιτισμού και Ψηφιακού Πολιτισμού, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 51. ΚατσιάνηςΜάρκος, Επίκουρος Καθηγητής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 52. ΚέπετζηΒικτωρία, Επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 53. ΚεφαλίδουΕυρυδίκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 54. ΚόπακαΚατερίνα, Ομότιμη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 55. ΚορνέζουΤιτίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 56. ΚουσούληςΠαναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιγυπτιολογίας, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.
 57. ΚωνσταντακοπούλουΑγγελική, τ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βαλκανικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 58. ΛαμπάκηςΣτυλιανός, Διευθυντής Ερευνών, Τομέας Βυζαντινών Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 59. ΛεβέντηΙφιγένεια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 60. ΛιάμπηΚατερίνη, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 61. ΛινάρδουΚαλλιρρόη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Βυζαντίου και Δυτικού Μεσαίωνα, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 62. ΛοϊζίδηΝίκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 63. ΜανακίδουΕλένη, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 64. ΜανδυλαράΆννα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 65. ΜαντζουράνηΕλένη, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 66. ΜαραγκούΛίλα, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 67. ΜαρκάτουΔώρα, τ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 68. ΜατθαίουΆννα, Καθηγήτρια Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 69. Μαυρογόνατος Κωνσταντίνος, Δρ, ΕΔΠ, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 70. ΜαχαίραΒασιλική, Δρ. Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Ερευνών, Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος, Ακαδημία Αθηνών.
 71. ΜηνάΜαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας της Ανατολικής Μεσογείου, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 72. ΜούλιουΜάρλεν, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 73. ΜουστάκαΑλίκη, Ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 74. ΜουτάφηΙωάννα, Βιοαρχαιολόγος, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Wiener, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.
 75. ΜπάδαΚωνσταντίνα, Ομότιμη Καθηγήτρια Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 76. ΜπίθαΙωάννα, Δρ., Ερευνήτρια, Διευθύνουσα, Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, Ακαδημία Αθηνών.
 77. Μπίρταχα Κική, Αρχαιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας.
 78. ΜπογιατζήςΣταμάτιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 79. ΜποσνάκηςΔημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 80. ΜπουλώτηςΧρήστος, Ομότιμος Ερευνητής, Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος, Ακαδημία Αθηνών.
 81. ΜπουραζέληςΚώστας, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 82. ΝτίνουΜαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 83. Ντούρου-ΗλιοπούλουΜαρία, Ομότιμη Καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 84. ΞανθοπούλουΜαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
 85. Ούρεμ-ΚώτσουΝτούσκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 86. ΠαϊσίδουΜελίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Αναπληρώτρια Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 87. Παλαιολόγου Χριστίνα, Θεατρολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 88. ΠαλαιοκρασσάΛυδία, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 89. ΠάλληςΓιώργος, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 90. ΠαλυβούΚλαίρη, Αρχιτέκτων, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Μνημείων Πολιτισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 91. ΠαναγιωτάκηΜαρίνα, τ. Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 92. ΠαναγιωτίδουΜαρία, Ομότιμη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 93. ΠαπαγεωργιάδουΧαρίκλεια, Νομισματολόγος, Διευθύντρια Ερευνών, Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 94. ΠαπαγεωργοπούλουΧριστίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 95. ΠαπαγιάννηΕλένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 96. Παπαδόπουλος Θανάσης Ι., Ομότιμος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 97. ΠαπαδοπούλουΠαγώνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 98. Παπαευθυμίου- Παπανθίμου Αικατερίνη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΠροϊστορικήςΑρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 99. ΠαπαποστόλουΙωάννης Α., Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 100. ΠαπαστεφανάκηΛήδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 101. ΠαυλόπουλοςΔημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 102. Πέππα-ΠαπαϊωάννουΕιρήνη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 103. ΠίκουλαςΓιάννης Α., Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 104. ΠινγιάτογλουΣεμέλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 105. ΠλάτωνΕλευθέριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 106. ΠολυχρονοπούλουΌλγα, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 107. ΣαμπετάιΒικτωρία, Δρ. Αρχαιολόγος,Ερευνήτρια, Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος, Ακαδημία Αθηνών.
 108. ΣειρηνίδουΒάσω, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισµού, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 109. Σερμπέτη-ΠαπουτσάκηΕλευθερία, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 110. ΣολομώνΕσθήρ, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 111. ΣπαντιδάκηΣτέλλα, Δρ. Αρχαιολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος (ARTEX).
 112. ΣπηλιοπούλουΙωάννα, Αρχαιολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας και Διαχείρισης του Πολιτισμού, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Καλαμάτα), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
 113. Στραπατσάκη Μαριάννα, Εικαστικός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τεχνών, Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
 114. Σχαριάτ-ΠαναχίΣεγιέντ Μοχάμαντ Ταγκί, Επίκουρος Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 115. ΣωτηροπούλουΣοφία, Δρ. Φυσικός, Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο.
 116. Τανούλας Τάσος, Αρχιτέκτων, Δρ. ΕΜΠ, ΜΑ Πανεπιστημίου Υόρκης, Προϊστάμενος του Έργου Αποκατάστασης των Προπυλαίων, Υπουργείο Πολιτισμού (1976-2016).
 117. Τάσιος Θεοδόσιος Π., Ομότιμος Καθηγητής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 118. ΤζαχίληΊρις, Ομότιμη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 119. Τζωρτζάκη Αγγελική, Δρ Μουσειολογίας, Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών.
 120. ΤουρναβίτουΙφιγένεια, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 121. ΤριανταφύλλουΣεβαστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Διευθύντρια Τομέα Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 122. Τριάντη Ισμήνη-Αλίκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 123. ΤσέλεκαςΠαναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 124. ΤσιαφάκηΔέσποινα, Δρ. Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Ερευνών, Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”.
 125. ΤσιγωνάκηΧριστίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 126. ΦάκλαρηςΠαναγιώτης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 127. ΦλιτούρηςΛάμπρος, Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 128. ΦωσκόλουΒίκυ, Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 129. ΧατζηνικολάουΝίκος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 130. Χρυσανθοπούλου Βασιλική, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας, Τμήμα Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 131. ΧρυσοβιτσάνουΒασιλική, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 1. Alberti Maria Emanuela, Dr., Honorary Fellow of the Department of Archaeology, University of Sheffield; Adjunct, Università degli Studi di Firenze.
 2. AlušíkTomáš, Dr., Associate Professor, Institute for History of Medicine and Foreign Languages, Charles University, Prague.
 3. AlexandridisAnnetta, Associate Professor of Greek and Roman Art and Archaeology, Department of History of Art and Visual Studies/ Classics, Cornell University, New York.
 4. ArbeiterAchim, Professor Dr., Archäologisches Institut, Abt. Christliche Archäologie und Byzantinische Kunstgeschichte, Georg-August-Universität Göttingen.
 5. ArenaEmiliano, Dr., Department of Ancient and Modern Civilizations, University of Messina.
 6. ArmbrusterBarbara, Directrice de Recherche au Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS).
 7. ArnottRobert, Professor, Fellow of Green Templeton College, University of Oxford.
 8. AuroraFederico, Subject Specialist in Classics and Papyrus Collection Curator, University of Oslo Library.
 9. BallesterosPetrellaBernardo, Dr., Leverhulme Trust Early Career Fellow, Faculty of Classics, Research Fellow, Corpus Christi College,University of Oxford.
 10. Barber Robin L.N., Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Edinburgh.
 11. BarbieriLorenzo, Dr., Archaeologist, Augusta Raurica.
 12. BarfoedSigne, Dr., Postdoctoral Fellow, Department of Archaeology, Conservation and History, University of Oslo.
 13. Barr-SharrarBeryl, Dr., Adjunct Professor of Fine Arts, Institute of Fine Arts, New York University.
 14. BarringerJudith M., Professor of Greek Art and Archaeology, Classics, University of Edinburgh.
 15. BauslaughRobert A., Professor Emeritus of Ancient History and Classics, Brevard College, Brevard, North Carolina.
 16. BeckDeborah, Associate Professor, Provost’s Teaching Fellow, Department of Classics, University of Texas at Austin.
 17. BendallLisa M., Dr., Associate Professor, “Sinclair And Rachel Hood Lecturer in Aegean Prehistory”, University of Oxford.
 18. BentzMartin, Professor οf Classical Archaeology, University οf Bonn.
 19. BenziMario Domenico, Professor in Aegean Archaeology (retired), Dipartimento di Scienze Archeologiche, Università di Pisa.
 20. BergIna, Dr., Senior Lecturer in Archaeology, Department of Classics, Ancient History, Archaeology and Egyptology, University of Manchester.
 21. BergerLydia, Mag. Dr., Fachbereich Altertumswissenschaften, Klassische und Frühägäische Archäologie, Universität Salzburg.
 22. BiagiPaolo, Senior Researcher, Department of Asian and North African Studies, Ca’ Foscari University, Venezia.
 23. BietakManfred, Member of the Austrian Academy of Sciences; Corresponding Fellow of the British Academy; Professor Emeritus of Egyptology, University of Vienna; Member of the Institut für Orientalische und Europäische Archäologie der Österreichische Akademie der Wissenschaften.
 24. BintliffJohn, Professor Emeritus of Classical and Mediterranean Archaeology, Universiteit Leiden; Professor Emeritus, University of Edinburgh.
 25. BlackwellNicholas G., Assistant Professor, Director of Undergraduate Studies, Department of Classical Studies, Indiana University, Bloomington, Indiana.
 26. BlombergPeter E., Dr., Department of Archaeology and Ancient History, Uppsala University.
 27. BoardmanJohn, Sir, Fellow of the British Academy; Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Oxford.
 28. BöhmStephanie, Professor Dr., Institut für Altertumswissenschaften – Klassische Archäologie, Universität Würzburg.
 29. BöhrElke, Dr., Corpus Vasorum Antiquorum Deutschland Bearbeiterin; Bayerische Akademie der Wissenschaften, München.
 30. BonannoMargherita, Docens Turris Virgatae, già Professore ordinario di Archeologia Classica, Dipartimento di Storia, Patrimonio culturale, Formazione e Società, Università degli Studi di Roma Tor Vergata.
 31. Bończuk-DawidziukUrszula, Dr., Muzeum Uniwersytetu Wrocławskiego.
 32. BookidisNancy, Assistant Director, Corinth Excavations Emerita.
 33. BourgeoisJean, Senior Professor, Department of Archaeology, Prehistory and Protohistory, Ghent University.
 34. BoydMichael, Dr., Senior Research Associate, McDonald Institute for Archaeological Research, Cambridge.
 35. BrubakerLeslie, Professor Emerita of Byzantine Art,Director, Centre for Byzantine, Ottoman and Modern Greek Studies (CBOMGS), University of Birmingham; Chair, Society for the Promotion of Byzantine Studies.
 36. BruitLouise, Professeur Émérite d’Histoire Grecque, Université Paris VII-Denis Diderot.
 37. BrysbaertAnn, Professor in Ancient Technology, Crafts and Materials, Faculty of Archaeology, Universiteit Leiden.
 38. BunnefeldJan-Heinrich, Dr., Wissenschaftlicher Referent des Direktors, Landesamt für Denkmalpflege und Archäologie Sachsen-Anhalt, Landesmuseum für Vorgeschichte, Halle (Saale).
 39. CahillAudrey, Dr., Head of Administration, Faculty of Classics, Ioannou Centre for Classical and Byzantine Studies, University of Oxford.
 40. CaineRachel, Associate Curator of Hellenistic, Roman and Byzantine Archaeology, The Israel Museum, Jerusalem.
 41. CairnsDouglas, Fellow of the Royal Society of Edinburgh; Fellow of the British Academy; Member of Academia Europaea; Professor of Classics, University of Edinburgh; Chair, The Classical Association.
 42. CalameClaude, Directeur d’Études,École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques), Paris.
 43. CarriéJean-Michel, Directeur d’Études Émérite, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Paris.
 44. CarterTristan, Associate Professor, Department of Anthropology, McMaster University, Hamilton.
 45. CeccarelliPaola, Associate Professor in Greek History, History Department, University College London.
 46. ChapinAnne P., Dr., Professor of Art History and Archaeology, Brevard College, Brevard, North Carolina.
 47. CharalambidouXenia, Postdoctoral Researcher, Department of Arts and Culture, History and Ancient Studies, Faculty of Humanities, Vrije Universiteit Amsterdam.
 48. Chrysanthaki-NagleKaterina, Maître de Conférences en Histoire de l’Art et Archéologie du Monde Grec, Université Paris-Nanterre.
 49. ClarkeJohn R., Annie Laurie Howard Regents Professor, Department of Art and Art History, University of Texas at Austin.
 50. ColonnaCécile, Conseillère Scientifique pour le Domaine Histoire de l’Art antique et de l’Archéologie, Département des Études et de la Recherche, Institut National d’Histoire de l’Art, Paris.
 51. ConstantakopoulouChristy, Fellow of the Royal Historical Society; Professor in Ancient History and Classics, Department of History, Classics and Archaeology, Birkbeck College, London.
 52. CortesFigueroa Melina, Professor of Art History and Languages, Universidad Ana G. Méndez, Puerto Rico.
 53. CrielaardJan Paul, Professor of Mediterranean Pre- and Proto-Historical Archaeology, Department of Arts and Culture, History, Ancient Studies, Vrije Universiteit Amsterdam.
 54. CrisàAntonino, Dr., Marie Skłodowska-Curie Research Fellow, Department of Archaeology, Ghent University.
 55. CrouwelJoost H., Professor Emeritus of Aegean Archaeology, University of Amsterdam; Co-director of the British-Dutch Laconia Survey (1983-1989); Director of the Dutch field project at Geraki in Laconia (1995-2017).
 56. CucuzzaNicola, Associate Professor of Aegean Prehistory, Dipartimento di Antichità, Filosofia e Storia, Università di Genova.
 57. CurberaJaime, Dr., Epigraphist – Philologist, “Inscriptiones Graecae”, Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften.
 58. DágiMarianna, Archaeologist, Department of Classical Antiquities, Museum of Fine Arts, Budapest.
 59. Dakouri-HildAnastasia, Associate Professor of Aegean and Near Eastern Art, University of Virginia.
 60. DalyKevin F., Associate Professor and Chair, Department of Classics and Ancient Mediterranean Studies, Bucknell University.
 61. DarthouSonia, Maître de Conférences en Histoire Ancienne, Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques), Paris.
 62. De PolignacFrançois, Professeur des Universités, Directeur d’Études, École Pratique des Hautes Études, Paris.
 63. Dean-JonesLesley, Professor, Chair of the Department of Classics at the University of Texas at Austin.
 64. DelahayeAdrien, Dr., Historien et Archéologue, Agrégé d’Histoire, Université de Rouen.
 65. Del FreoMaurizio, Dr., Research Director, Consiglio Nazionale delle Richerche – Istituto di Scienze del Patrimonio Culturale (CNR-ISPC).
 66. DennertMartin, Dr., Wissenschaftscampus Mainz “Byzanz zwischen Orient und Okzident”, Johannes Gutenberg-Universität Mainz.
 67. D’ErcoleMaria Cecilia, Directrice d’études, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS); Directrice du Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques), Paris.
 68. De Pury-GyselAnne, Dr. Phil., Former Director of Site et Musée Romains Avenches Switzerland.
 69. Descamps-LequimeSophie, Conservateur Général du Patrimoine (Senior Curator), Département des Antiquités Grecques, Étrusques et Romaines, Musée du Louvre.
 70. DickinsonOliver T.P.K., Reader Emeritus, Department of Classics and Ancient History, Durham University.
 71. D’OnofrioAnna Maria, Associate Professor of Classical Archaeology, Dipartimento Asia, Africa e Mediterraneo, Università Degli Studi di Napoli “L’Orientale”.
 72. DorkaMoreno Martin, Dr., Akademischer Rat, Institut für Klassische Archäologie,Eberhard Karls Universität Tübingen.
 73. DrauschkeJörg, Dr., Römisch-Germanisches Zentralmuseum, Leibniz-Forschungsinstitut für Archäologie, Mainz.
 74. DussartOdile, Dr. en Archéologie, Membre de la Société Française d’Archéologie Classique.
 75. DyczekPiotr, Professor Dr. Hab., Department of Archaeology, University of Warsaw.
 76. EckertMartin, Dr., Archäologisches Museum Hamburg.
 77. EdwardsTeresa, Archaeologist, Assistant Professor, Durham Centre for Academic Development.
 78. EkrothGunnel, Professor of Classical Archaeology and Ancient History, Department of Archaeology and Ancient History, Uppsala University.
 79. EliaDiego, Professore Ordinario di Archeologia Classica, Direttore SUSCOR (Struttura Universitaria in Scienze per la Conservazione, Restauro e Valorizzazione dei Beni Culturali), Dipartimento di Studi Storici, Università degli Studi di Torino.
 80. EnßElisabet, Dr., Franz Joseph Dölger-Institut zur Erforschung der Spätantike, Bonn.
 81. EschbachNorbert, Professor für Klassische Archäologie der Justus-Liebig Universität, Giessen; Bayerische Akademie der Wissenschaften, Corpus Vasorum Antiquorum, München.
 82. EvelyDoniert, Dr., Independent Archaeological Researcher; former Curator for the British School at Knossos.
 83. FaraoneChristopher A., Edward Olson Professor of Classics, Department of Classics, University of Chicago.
 84. FilippiFedora, Dr., Archaeologist, Former Director of the “Domus Aurea” Rome.
 85. Fossey, JohnM., Professor, Docteur ès lettres (Lyon II); Fellow of the Royal Society of Canada; Fellow of the Society of Antiquaries of London; Professor Emeritus, Classical Archaeology, McGill University, Montreal; Emeritus Curator Mediterranean Archaeology, Montreal Museum of Fine Arts; Corresponding Fellow of the German Archaeological Institute.
 86. FourlasBenjamin, Dr., Leibniz-Wissenschaftscampus – Byzanz zwischen Orient und Okzident – Mainz/Frankfurt Geschäftsführung; Römisch-Germanisches Zentralmuseum, Leibniz-Forschungsinstitut für Archäologie.
 87. FranksHallieM., Associate Professor of Ancient Studies, Institute for the Study of the Ancient World, New York University.
 88. FroningHeide, Dr. Professorin Emerita für Klassische Archäologie, Universität Marburg; Mitglied der Marburger Gelehrten-Gesellschaft.
 89. FunkePeter, Professor Dr., Seniorprofessor am WWU-Exzellenzcluster “Religion und Politik”, Westfälische Wilhelms-Universität Münster, Seminar für Alte Geschichte, Münster.
 90. GalanakisYannis, Senior Lecturer in Classics (Aegean Archaeology), Director of Archives, Faculty of Classics, University of Cambridge.
 91. GaußWalter, Mag. Dr., Österreichische Akademie der Wissenschaften; Austrian Archaeological Institute, Athens branch, Faculty Member.
 92. GeorgoudiStella, École Pratique des Hautes Études, Directeur Émérite d’Études- Unité de Recherche, Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques), Paris.
 93. GerleignerGeorg, Dr., Wissenschaftlicher Mitarbeiter, Bayerische Akademie der Wissenschaften, Kommission für das Corpus Vasorum Antiquorum.
 94. GerstelSharonE.J., Professor of Byzantine Art and Archaeology, George P. Kolovos Family Centennial Term Chair in Hellenic Studies; Director, UCLA Stavros Niarchos Foundation, Center for the Study of Hellenic Culture, UCLA, Los Angeles.
 95. GexKristine, Dr. Phil., University οf Lausanne.
 96. GillDavid, Professor, Fellow of the Royal Society of Arts; Fellow of the Society of Antiquaries of London; Centre for Archaeology and Heritage, University of East Anglia.
 97. GinalisAlkiviadis, Curator for Late Antique and Byzantine Archaeology, Head of Photograph Collection and Institute’s Archive, German Archaeological Institute, Istanbul.
 98. GirellaLuca, Associate Professor of Aegean Archaeology, Facoltà di Beni Culturali, Università Telematica Internazionale Uninettuno, Roma.
 99. GiudiceElvia, Professore di Archeologia e Storia dell’Arte Greca e Romana, Dipartimento di Scienze Umanistiche, Università di Catania.
 100. GiudiceGiada, Professore, Dipartimento di Scienze Umanistiche, Università di Catania; Direttore dell’ Archivio Ceramografico dell’Università di Catania.
 101. GkikakiMairi, Dr., Marie Curie Research Fellow, Department of Classics and Ancient History, University of Warwick, Coventry.
 102. GoetteHansR., Archaeologist at the Central Department of the German Archaeological Institute (Berlin); Professor of Classical Archaeology at Giessen University and at Freie University, Berlin.
 103. GołyźniakPaweł, Dr., Jagiellonian University, Institute of Archaeology, Krakow.
 104. GondicasMyrto, Dr., Traductrice du grec ancien et moderne.
 105. GorogianniEvi, Dr., Professor of Instruction, Department of Anthropology, Buchtel College of Arts and Sciences, The University of Akron.
 106. GoshenNurith, Curator of Chalcolithic and Bronze Age Archaeology, The Israel Museum, Jerusalem.
 107. Gossel-RaeckBerthild, Dr., Archaeologist – Researcher, Frankfurt am Main.
 108. GramlConstanze, Dr., Institut für Klassische Archäologie, Ludwig-Maximilians-Universität München.
 109. Grand-ClémentAdeline, Agrégée d’Histoire; Maître de conférences en histoire grecque à l’Université de Toulouse 2- Jean Jaurès.
 110. GreenJohn Richard, Member of the Order of Australia; Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Sydney; Adjunct Professor, University of Adelaide; Research Fellow, Institute of Classical Studies, University of London.
 111. GulizioJoann, Dr., Lecturer, Department of Classics, University of Texas at Austin; Ceramics Specialist – Iklaina Archaeological Project, Messenia.
 112. GürBariş, Assistant Professor Dr., Dokuz Eylul University, Faculty of Letters, Department of Museum Studies, Buca-Izmir, Turkey.
 113. HaarerPeter, Dr., College Lecturer in Ancient History, Trinity College, Lincoln College, University of Oxford.
 114. HabetzederJulia, Dr., Editor, The Editorial Committee of The Swedish Institutes at Athens and Rome, Department of Archaeology and Classical Studies, Stockholm University.
 115. HaggisDonald C., Nicholas A. Cassas Professor of Greek Studies and Chair, Professor of Classical Archaeology, Department of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill.
 116. HamilakisYannis, Joukowsky Family Professor of Archaeology and Professor of Modern Greek Studies, Joukowsky Institute for Archaeology and the Ancient World, Faculty Fellow, Haffenreffer Museum of Anthropology, Brown University, Providence.
 117. HasakiEleni, Dr., Associate Professor of Classics and Anthropology, University of Arizona.
 118. HasselinRousIsabelle, Conservatrice du Patrimoine- Collection des Figurines en Terre Cuite Grecques et Romaines d’Asie Mineure, Cheffe du Service d’Études et de Documentation, Département des Antiquités Grecques, Étrusques et Romaines, Musée du Louvre.
 119. HeinemannAlexander, Dr., Wissenschaftlicher Mitarbeiter, Kustos der Gipsabguss- und Antikensammlung, Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 120. HeldWinfried, Professor Dr., Archäologisches Seminar, Philipps-Universität Marburg.
 121. HerrinJudith, Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιΐας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας; Médaille d’honneur, Collège de France; Professor Emerita of Late Antique and Byzantine Studies, Centre for Hellenic Studies, King’s College London; Constantine Leventis Senior Research Fellow; Fellow of the Society of Antiquaries of London; Member of the British Academy Committee for the Prosopography of the Byzantine Empire; ΜέλοςτηςΒρετανικήςΕπιτροπήςγιατηνΕπανένωσητωνΓλυπτώντουΠαρθενώνα.
 122. HielteMaria, Archaeologist, Independent Researcher, Oslo/Αthen, Senior Executive Officer and Advisor at the University of Bergen/Νorwegian Institute at Athens.
 123. HillerHilde, Dr., Director of the Archaeological Museum Freiburg im Breisgau, retired.
 124. HochscheidHelle, Dr., Assistant Professor of Antiquity, University College Roosevelt, Utrecht University.
 125. HöckmannOlaf, Dr., Oberkonservator, Römisch Germanisches Zentralmuseum Mainz, retired.
 126. HöckmannUrsula, Professor Dr., Johannes Gutenberg Universität Mainz, retired.
 127. HölscherTonio, Dr., Professor Emeritus Klassische Archäologie, Institut für Klassische Archäologie und Byzantinische Archäologie, Universität Heidelberg.
 128. HrubyJulie, Assistant Professor of Classical Studies, Department of Classics, Dartmouth College, Hanover, New Hampshire.
 129. HutchinsonGregory, Regius Professor of Greek, Christ Church, Faculty of Classics, University of Oxford.
 130. HuySabine, Dr., Wiss. Mitarbeiterin, Fachbereich Kulturwissenschaften, Archäologie und Kulturgeschichte des antiken Mittelmeerraumes Universität Hamburg.
 131. IaconoFrancesco, Senior Assistant Professor in Prehistory and Protohistory, Dipartimento di Storia Culture Civiltà, Alma Mater Studiorum, Università di Bologna.
 132. IlievaPetya, Dr., Assistant Professor, Institute of Balkan Studies and Centre of Thracology, Bulgarian Academy of Sciences.
 133. IozzoMario, Director of the National Archaeological Museum of Florence.
 134. Isler-KerényiCornelia, Dr. h.c., former Professor, Member of the German Archaeological Institute, Former Member of the UNESCO-Commission for Switzerland.
 135. Jackson-TalRuth, Dr., Curator of Ancient Glass, The Israel Museum, Jerusalem; Adjunct Lecturer, Institute of Archaeology, Hebrew University of Jerusalem.
 136. JacobsIne, Stavros Niarchos Foundation Associate Professor of Byzantine Archaeology and Visual Culture, The Ioannou Centre for Classical and Byzantine Studies, University of Oxford.
 137. JacqueminAnne, Professeur Émérite d’Histoire Grecque, Université de Strasbourg.
 138. JaillardDominique, Professeure d’Histoire des Religions de l’Antiquité, Département des Sciences de l’Antiquité, Faculté des Lettres Université de Genève.
 139. JeammetViolaine, Conservatrice Générale du Patrimoine, Département des Antiquités Grecques, Étrusques et Romaines, Musée du Louvre.
 140. JolivetVincent, Directeur de Recherche auCentre National de la Recherche Scientifique, (CNRS-PSL), École Normale Supérieure, Paris.
 141. JonesBerniceR., Art Historian-Archaeologist, Greek Art and Archaeology, Tampa Bay Society, Archaeological Institute of America, Sarasota, Florida.
 142. JonesJanet D., Professor of Classics and Ancient Mediterranean Studies, Bucknell University, Pennsylvania.
 143. JonesRichard, Dr., Senior Lecturer in Archaeology, Department of Archaeology, University of Glasgow.
 144. JudsonAnna P., Marie Skłodowska-Curie Research Fellow, British School at Athens.
 145. JungReinhard, PD Dr., Österreichische Akademie der Wissenschaften, Österreichisches Archäologisches Institut (ÖAI).
 146. Kardianou-MichelAlexandra, Chargée de Collection et de Fonds Patrimoniaux – Céramique Grecque, Service d’Étude et de Documentation, Département des Antiquités Grecques, Étrusques et Romaines, Secrétaire de la section CGT – Culture du Musée du Louvre, Musée du Louvre.
 147. ΚασσιανίδουΒασιλική, Καθηγήτρια Αρχαιομετρίας και Περιβαλλοντολογικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 148. Kaufmann-HeinimannAnnemarie, Dr., Researcher, Department of Ancient Civilizations University of Basel;former editor of Antike Kunst.
 149. KéiNikolina, Ingénieure de Recherche, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques) et Enseignante-vacataire (Paris 1-Sorbonne), Paris.
 150. KellerDonald R., Dr., American School of Classical Studies and Canadian Institute in Greece; Associate Director of the American Center of Oriental Research, retired; Research Associate, Archaeology Department, Boston University.
 151. KenoyerJonathanMark, Professor, Department of Anthropology, University of Wisconsin, Madison.
 152. KepartováJana, Dr. Csc.,History and History Didactics Department, Faculty of Education, Charles University, Prague.
 153. KienlinTobias L., Professor Dr., Institut für Ur- und Frühgeschichte, Universität zu Köln.
 154. KilgerChristoph, Associate Professor, Department of Archaeology and Ancient History, Uppsala University.
 155. KillenJohn, Professor Emeritus of Mycenaean Greek, Jesus College, University of Cambridge.
 156. KimmeyStephanie, Dr., Assistant Director, University of Missouri, Columbia.
 157. KlingerSonia, Dr., Professor Emerita, Department of Art History, University of Haifa.
 158. KobusiewiczMickal, Professor Dr. Hab., Professor Emeritus, Institute of Archaeology and Ethnology, Polish Academy of Sciences.
 159. KochGuntram, Professor Dr., Professor Emeritus für Christliche Archäologie und Byzantinische Kunstgeschichte˙ΕπίτιμοςΔιδάκτωρτηςΦιλοσοφικήςΣχολήςτουΑΠΘ˙ΕπίτιμομέλοςτηςΧριστιανικήςΑρχαιολογικήςΕταιρείας˙ΑντεπιστέλλονμέλοςτηςΚροατικήςΑκαδημίαςΕπιστημώνκαιΚαλώνΤεχνών.
 160. KochLeonie C., Dr., Institut für Ur- und Frühgeschichte, Universität zu Köln.
 161. KoehlRobert B., Dr., Professor Emeritus of Classical Archaeology, Department of Classical and Oriental Studies, Hunter College, City University of New York.
 162. ΚotsonasAntonis, ΑναπληρωτήςΚαθηγητήςΜεσογειακήςΙστορίαςκαιΑρχαιολογίας, Institute for the Study of the Ancient World, New York University.
 163. KoukaOurania, Associate Professor,Archaeology of Prehistoric Aegean, Department of History and Archaeologyand Archaeological Research Unit, University of Cyprus.
 164. KovacsMartin, Dr., Projektangestellter “SFB 1391 Andere Ästhetik”, Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 165. KressirerKornelia, Dr., Kustodin, Akademisches Kunstmuseum – Antikensammlung, Universität Bonn.
 166. KreuzerBettina, Dr., Außerplanmäßige Professorin Klassische Archäologie, Mitarbeiterin am Corpus Vasorum Antiquorum, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.
 167. KrmnicekStefan, Dr.,Professor,Numismatische Arbeitsstelle und Sammlung, Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 168. KubalaAgata, Dr., Institute of Art History, University of Wrocław.
 169. KvapilLynne, Associate Professor of Classics, Department of Philosophy, Religion and Classics, Butler University, Indiana.
 170. LadstätterSabine, Dr., Executive Director,Österreichisches Archäologisches Institut.
 171. LaffineurRobert, Professor Emeritus of Greek Art History and Archaeology, University of Liège.
 172. LagiaAnna, M.Sc. Wissenschaftliche Mitarbeiterin Biologische Anthropologie, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.
 173. LangdonSusan, Professor Emerita of Greek Art and Archaeology, Department of Ancient Mediterranean Studies, University of Missouri, Columbia.
 174. LapatinKenneth, Dr., Curator of Antiquities, The J. Paul Getty Museum, Los Angeles.
 175. Leclerc-OliveMichèle, Chargée de Recherche du Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), en retraite, ARTeSS-IRIS-CNRS- EHESS.
 176. LewartowskiKazimierz, Professor, Faculty of Archaeology, University of Warsaw.
 177. LichtenbergerAchim, Professor Dr., Westfälische Wilhelms-Universität, Münster, Institut für Klassische Archäologie und Christliche Archäologie / Archäologisches Museum, Münster.
 178. LisBartłomiej, Dr., Institute of Archaeology and Ethnology, Polish Academy of Sciences.
 179. LissarragueFrançois, Directeur d’Études, l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) Émérite, Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques), Paris.
 180. LivaditisMarie Caroline, Dr., Université de Nanterre, Paris La Défense.
 181. LovénBjørn, Dr., Senior Researcher, Director of the Zea Harbour Project; Co-Director of the Lechaion Harbour Project.
 182. MacdonaldColin. F., Dr., British School of Archaeology at Athens.
 183. MacGillivrayJoseph Alexander, Dr., British School of Archaeology at Athens.
 184. MackayAnne E., Dr., Honorary Research Fellow in Classics and Ancient History, The University of Auckland, New Zealand.
 185. MaffreJean-Jacques, Professeur Émérite de Civilisation Grecque et de Grec Ancien, Institut de Grec, Université Paris IV-Sorbonne.
 186. ΜalagardisΝassi-Athanasia, Dr., Archéologue -Historienne, Spécialiste de la Grèce Ancienne, Chargée des Recherches Honoraire, Chargée de Mission au Département des Antiquités Grecques, Étrusques et Romaines du Musée du Louvre.
 187. MannackThomas, Dr., Fellow of the Society of Antiquaries of London; Reader in Classical Iconography; Director of the Corpus Vasorum Antiquorum Project of the British Academy; Senior Research Lecturer Lady Margaret Hall; Beazley Archive: Classical Art Research Centre, Ioannou School for Classical and Byzantine Studies, Oxford.
 188. MaranJoseph, Professor Dr., Heidelberg University, Institute for Prehistory, Protohistory and Near Eastern Archaeology.
 189. MaravelaAnastasia, Professor of Classics, Department of Philosophy, Classics, History of Art and Ideas, Faculty of Humanities, University of Oslo.
 190. MarcellesiMarie-Christine, Professeure des Universités, Histoire de la Grèce Antique – Économie et Numismatique, Faculté des Lettres, Sorbonne Université.
 191. MargaritisEvi, Dr., Assistant Professor, Science and Technology in Archaeology and Culture, The Cyprus Institute.
 192. MarigoVera, Ιστορικόςτέχνης, Sorbonne-Paris IV, μέλοςτηςSociété Française d’Archéologie Classique.
 193. MartinRichard P., Antony and Isabelle Raubitschek Professor, Department of Classics, Stanford University; Chair of the Senior Fellows and Chair for Academic Affairs, Center for Hellenic Studies, Washington, D.C., Harvard University; President of Center of Hellenic Studies GreeceBoard of Directors.
 194. MartlewHolley, Dr., Fellow of the Society of Antiquaries of London; President, The Hellenic Archaeological Research Foundation and The Holley Martlew Archaeological Foundation.
 195. MassarNatacha, Dr., Curator of Greek Antiquities, Musées Royaux d’Art et d’Histoire, Bruxelles.
 196. MattuschCarol C., Mathy Professor of Art History Emerita, George Mason University, Chairman of the Board, International Bronze Congresses.
 197. MatuszewskiRafal, Dr., Fachbereich Altertumswissenschaften, Alte Geschichte, Altertumskunde und Mykenologie, Universität Salzburg.
 198. McPheeIan, Dr., Former Director, Trendall Research Centre, La Trobe University, Victoria, Australia.
 199. MehlVéronique, Maîtresse de Conférence en Histoire Ancienne -Monde Grec, Université Bretagne Sud TEMOS (Temps, Mondes, Sociétés), Centre national de la recherche scientifique (CNRS).
 200. MeierJacqueline S., Assistant Professor of Anthropology, Department of Sociology, Anthropology and Social Work, University of North Florida.
 201. MeiranoValeria, Adjunct Professor of Classical Archaeology, University of Turin and University of Basilicata.
 202. MelfiMilena, Dr., Lecturer of Classical Archaeology and Curator of Greek and Roman casts, University of Oxford; Ioannou Centre for Classical and Byzantine Studies; Cast Gallery, Ashmolean Museum.
 203. MeyerCaspar, Professor and Editor of West 86th, Bard Graduate Center, New York.
 204. MeyerMarion, Professor Dr., Institut für Klassische Archäologie, Universität Wien.
 205. MeyzaHenryk, Institute of Mediterranean and Oriental Cultures, Polish Academy of Sciences.
 206. MichaudEric, Directeur d’Études, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Paris.
 207. ΜιχαηλίδηςΔημήτρης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 208. MillerMargaret C., Fellow of the Australian Academy of the Humanities; Arthur and Renee George Professor of Classical Archaeology, Department of Archaeology, School of Philosophical and Historical Inquiry, University of Sydney.
 209. Miller-CollettStella, Rhys Carpenter Professor of Classical Archaeology Emerita, Bryn Mawr College; Whitehead Visiting Professor, The American School of Classical Studies, Emerita.
 210. MomiglianoNicoletta, Professor of Aegean Studies, Department of Classics and Ancient History, School of Humanities, University of Bristol.
 211. MontelSophie, Université de Franche-Comté (Besançon, France), Maître de Conférences en Histoire de l’Art et Archéologie du Monde Grec,Département d’Histoire de l’Art et d’Archéologie; Assesseur à la Recherche,UFR SLHS; Élue à laCommission de la Recherche, collège C, UFC,Institut des Sciences et Techniques de l’Antiquité.
 212. MoreauDominic, Maître de Conférences en Antiquité Tardive, Université de Lille; Coordinateur Scientifique du Projet DANUBIUS (ANR/I-SITE ULNE), Faculté des Humanités, Département d’Histoire, Université de Lille.
 213. MorizotYvette, Université Paris-Nanterre (honoraire); UMR 7041 ArScAn – Archéologies et Sciences de l’Antiquité (CNRS, Université Paris-Nanterre, Université Paris I, Ministère de la Culture), Archéologie du monde grec et systèmes d’information, Nanterre.
 214. MorrisChristine, Dr., Andrew A. David Associate Professor in Greek Archaeology and History, Department of Classics, School of Histories and Humanities, Trinity College Dublin.
 215. Moschou-AbramsCatherine, Professor, Art Education, Queens College, City University of New York.
 216. MullerArthur, Professeur Émérite Archéologie Grecque, Université de Lille et Institut Universitaire de France.
 217. MuntasserNayla Κ., Dr., Director, The Center for The Study of Ancient Italy, Department of Art and Art History, The University of Texas at Austin.
 218. NagyÁrpádMiklós, Dr., Department of Classical Antiquities, Museum of Fine Arts, Budapest.
 219. NakassisDimitri, Professor and Chair, Department of Classics, University of Colorado Boulder.
 220. NieswandtHelge H., Dr., Kustos des Archäologischen Museums der Westfälischen Wilhelms-Universität Münster.
 221. NightingaleGeorg, Mag. Dr., V. Ass., Fachbereich Altertumswissenschaften, Alte Geschichte, Altertumskunde und Mykenologie, Salzburg.
 222. NixonLucia, Archaeologist, Wolfson College, University of Oxford; Sphakia Survey Co-Director.
 223. NomicosSophia, Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Institut für Klassische Archäologie und Christliche Archäologie, Archäologisches Museum und Seminar für Alte Geschichte, Westfälische Wilhelms-Universität Münster.
 224. NordquistGullög, Professor Emerita of Classical Archaeology and Ancient History, Department of Archaeology and Ancient History, Uppsala University.
 225. NoschMarie Louise, President of The Danish Royal Academy; Member of the European Academy of Sciences and Arts; Corresponding Member of the Austrian Academy of Sciences; Professor of Ancient Greek History, Saxo Institute University of Copenhagen.
 226. NovákováLucia, Dr., Mgr., Katedra klasickej archeológie, Filozofická fakulta, Trnavská univerzita v Trnave, Slovakia.
 227. NovotnáMária, Professor Dr. Emerita, Katedra klasickej archeológie, Filozofická fakulta, Trnavská univerzita v Trnave, Slovakia.
 228. NumrichMoritz, Diplom Physiker, BA, MA, Universität Heidelberg; Curt-Engelhorn-Zentrum Archäometrie, Mannheim.
 229. OakleyJohn H., Chancellor Professor Emeritus and Forrest D. Murden, Jr. Professor Emeritus, Department of Classical Studies, The College of William and Mary, Williamsburg, Virginia.
 230. OdlerMartin, Dr., Researcher at the Czech Institute of Egyptology, Faculty of Arts, Charles University, Prague.
 231. O’Hea Margaret, Dr., Fellow of the Society of Antiquaries of London; Senior Lecturer in Archaeology, Head of Classics, Archaeology and History, The University of Adelaide.
 232. ØklandJorunn, Professor, University of Oslo; Former Director, Norwegian Institute at Athens.
 233. OrphanouVana, Archaeologist – European Research Council Postdoctoral Research Scientist, School of Archaeology, University College Dublin, Ireland.
 234. OszczanowskiPiotr, Dr. Hab., Professor at the University of Wrocław; Director of the National Museum in Wrocław.
 235. PadgettJohn Michael, Dr., Curator of Ancient Art, retired, Princeton University Art Museum.
 236. PanagiotopoulosDiamantis, Professor Dr. Klassische Archäologie, Universität Heidelberg.
 237. PaolettiOrazio, Dr., Independent Scholar, Florence.
 238. PapacostasTassos, Senior Lecturer in Byzantine Material Culture, Department of Classics, King’s College London.
 239. PapadopoulosJohn K., Distinguished Professor of Archaeology and Classics, Department of Classics, Cotsen Institute of Archaeology, University of California, Los Angeles.
 240. PapaikonomouΙrini-Despina, Dr., Chercheur Associée UMR 7041 ArScAn, Archéologie du Monde Grec et Sciences de l’Information, MSH – Mondes Université Paris-Nanterre.
 241. PapalexandrouNassos, Associate Professor Art History, Greek Art and Archaeology, Near Eastern Art, Department of Art and Art History, The University of Texas at Austin.
 242. PapantoniouGiorgos, Assistant Professor in Ancient Visual and Material Culture, Department of Classics, School of Histories and Humanities, Trinity College Dublin, The University of Dublin.
 243. ΠαπασάββαςΓιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 244. Papuci-WladykaEwdoksia, Professor Dr., Head, Department of Classical Archaeology; Director, MA-P Maloutena and Agora Project in Paphos; Vice-Director, Polish Archaeological Institute at Athens; Visiting Professor, PCMA Warsaw University.
 245. ΠαρασκευάΧαράλαμπος, Δρ. (MSc, PhD), Ειδικός επιστήμων/ερευνητικός συνεργάτης, Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 246. ParejaCummingsMarie Nicole, Dr., Consulting Scholar for the University of Pennsylvania Museum of Anthropology and Archaeology.
 247. PateraIoanna, Professor, Jagiellonian University, Krakow.
 248. PembertonElizabeth, Dr., Research Fellow, Trendall Research Centre, La Trobe University.
 249. PernickaErnst, Professor Dr., Wissenschaftlichen Direktor, Curt-Engelhorn Center for Archaeometry, Mannheim.
 250. Philippa-TouchaisAnna, Archaeologist, Collaboratrice de l’École Française d’Athènes.
 251. PhillipsJacke, Dr., Fellow of the Society of Antiquaries of London; Centre of African Studies, School of Oriental and African Studies; McDonald Institute, University of Cambridge.
 252. Photos-JonesEffie, Honorary Research Fellow, School of Humanities, University of Glasgow.
 253. PieniążekMagda, Dr., Institut für Ur- und Frühgeschichte und Archäologie des Mittelalters, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 254. PolliniJohn, Professor of Classical Art, Archaeology, and History and USC Associates Endowed Professor in Art History, Department of Art History, University of Southern California, Los Angeles.
 255. PomadereMaia, Maîtresse de Conférences en Archéologie Grecque, Directrice des Études L3 Archéologie, Université Paris I Panthéon-Sorbonne.
 256. PosamentirRichard, Professor Dr., Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 257. PosoRegina, già Professore ordinario di Storia e Tecnica del Restauro, Università del Salento, Lecce, Italia.
 258. PragA.J.N.W., Fellow of the Society of Antiquaries of London; Honorary Professor of Archaeological Studies, Manchester Museum; Professor Emeritus of Classics, University of Manchester.
 259. PriceGypsy, Dr., Professor, Department of Anthropology, Appalachian State University.
 260. PriceNeil, Distinguished Professor of Archaeology, Department of Archaeology and Ancient History, University of Uppsala.
 261. RahmstorfLorenz, Professor für Ur- und Frühgeschichte, Direktor des Seminars für Ur- und Frühgeschichte, Georg-August-Universität Göttingen.
 262. RechtLaerke, Professor of Early Eastern Mediterranean Archaeology, Institut für Antike, University of Graz.
 263. RelakiMaria, Dr., Teaching Associate in Archaeology, Department of Archaeology, University of Sheffield.
 264. RiehleKai, Dr., Projektangestellter “Pantelleria”, Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 265. Ριζοπούλου-ΗγουμενίδουΕυφροσύνη, Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών˙ Ομότιμη Καθηγήτρια Λαϊκής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 266. RodríguezPérezDiana, Dr., Research Assistant, Beazley Archive, University of Oxford.
 267. Rosenthal-HeginbottomRenate, Dr., Jewish Quarter Excavations, Institute of Archaeology, The Hebrew University, Jerusalem.
 268. RoubisDimitris, Dr., Consiglio Nazionale delle Ricerche, Italia.
 269. RougemontFrançoise, Chargée de Recherche, Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), Archéologies et Sciences de l’Antiquité, Protohistoire Égéenne.
 270. RuggendorferPeter, PD Mag. Dr., Department of Classical Studies, Austrian Archaeological Institute, Austrian Academy of Sciences, Wien.
 271. RumscheidFrank, Professor Dr., Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn, Abt. Klassische Archäologie mit Akademischem Kunstmuseum, Bonn.
 272. SalapataGina, Associate Professor, Classical Studies Programme, Massey University, New Zealand.
 273. SamellasAntigone, Independent Scholar, Historian of Late Antiquity.
 274. SanidasGeorgios, Maître de Conferences – HDR, Archéologie Grecque et Art Antique, Université de Lille.
 275. SaripanidiVassiliki (Vivi), Chercheuse Qualifiée F.r.s.-Fnrs, Université Libre de Bruxelles.
 276. SarriKalliope, Guest Researcher at The Centre for Textile Research, University of Copenhagen.
 277. SarrisPeter, Professor of Late Antique, Medieval and Byzantine Studies, Fellow of Trinity College, University of Cambridge.
 278. SchäferThomas, Professor Dr., Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 279. SchausGerald P., PhD, Professor Emeritus ofArchaeology and Classical Studies, Wilfrid Laurier University, Waterloo, Canada; Former President of the Canadian Institute in Greece.
 280. SchefzikMichael, Dr., Curator, State Office for Heritage Management and Archaeology, Saxony-Anhalt, Landesmuseum für Vorgeschichte Halle (Saale).
 281. ScheidJohn, Corresponding Fellow of the British Academy; Member of the Academia Europaea; Professeur Émérite, Collège de France, Chaire Religion, Institutions et Société de laRome Antique, PSL Université Paris, Membre de l’Institut.
 282. SchmaltzBernhard, Professor Emeritus für Klassische Archäologie, Christian-Albrechts Universität zu Kiel.
 283. SchmidhuberGabriele, Dr., Wissenschaftliche Referentin, LVR-Archäologischer Park Xanten / LVR-Römermuseum, Xanten.
 284. SchnappAlain, ProfesseurÉmérite d’Archéologie Grecque, Université Paris I-Sorbonne.
 285. SchönFerich, Dr., Projektangestellter “Pantelleria” und “SFB 1070 RessourcenKulturen”, Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 286. Schöne-Denkinger Angelika, Dr., Bayerische Akademie der Wissenschaften, München.
 287. SchröderThoralf, Juniorprofessor für Klassische Archäologie, Universität zu Köln, Archäologisches Institut, Köln.
 288. SchweizerBeat, Dr., Projektangestellter “SFB 1070 RessourcenKulturen”, Institut für Klassische Archäologie, Eberhard Karls Universität Tübingen.
 289. ShapiroAlan H., Professor of Classics, W. H. Collins Vickers Professor of Archaeology, Emeritus, Johns Hopkins University, New York.
 290. ShaplandAndrew, Dr., Oxford.
 291. SharpeHeatherF., Dr., Chair, Department of Art and Design, Professor of Art History, West Chester University.
 292. ShawcrossTeresa, Associate Professor of History and Hellenic Studies, Department of History, Princeton University.
 293. SheltonKim, Dr., Professor of Archaeology, Department of Classics, University of California, Berkeley; Director of the Nemea Center of Classical Archaeology.
 294. SherrattSue, Professor Emeritus of East Mediterranean Archaeology, Department of Archaeology, University of Sheffield.
 295. SiderisAthanasios, Dr., Αffiliated member, Institute of Classical Archaeology, Charles University, Prague.
 296. SiennickaMalgorzata, Dr., Postdoctoral Researcher, Georg-August-Universität Göttingen.
 297. Simandiraki-GrimshawAnna, Dr., Archaeologist, Academic, Institute of Continuing Education, University of Cambridge.
 298. SinosRebecca H., Edwin F. and Jessie Burnell Fobes Professor in Greek, Department of Classics, Amherst College, Massachusetts.
 299. SirouxCatherine, Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS).
 300. SmithR.R.R., Fellow of the British Academy; Lincoln Professor of Classical Archaeology and Art, Chair of Classical Archaeology, University of Oxford.
 301. SokolicekAlexander, Professor, Department of Classics, University of Salzburg, Austria.
 302. StamatopoulouMaria, Associate Professor in Classical Art and Archaeology, Faculty of Classics, University of Oxford.
 303. StathakopoulosDionysios, Dr., Assistant Professor in Byzantine History, University of Cyprus.
 304. StavrianopoulouEutychia, Professor Dr., Seminar für Alte Geschichte und Epigraphik, Zentrum der Altertumswissenschaften Universität Heidelberg.
 305. StavrinakiMaria, Maître de Conférences, Historienne de l’Art, Université Paris I Panthéon-Sorbonne.
 306. SteelLouise, Dr., Reader and Senior Fellow of the Higher Education Academy, Programme Director MA Ancient History; Ancient Religions; Ancient Civilizations; Historical Studies; Heritage, School of Archaeology, History and Anthropology, Faculty of Humanities, University of Wales: Trinity Saint David.
 307. SteinmannBernhardF., Dr., Curator, State Office for Heritage Management and Archaeology, Saxony-Anhalt, Landesmuseum für Vorgeschichte Halle (Saale).
 308. SternEva Marianne, Independent researcher of Ancient Glass, Amsterdam (NL), formerly Curator of Ancient Glass at The Toledo Museum of Art, Ohio, USA.
 309. StockhammerPhilipp W., Professor Dr., Professor for Prehistoric Archaeology, Ludwig Maximilian University, Munich; Co-Director of the Max Planck Harvard Research Center for the Archaeoscience of the Ancient Mediterranean, Jena.
 310. StrasserThomas F., Dr., Professor of Ancient Art and Archaeology, Department of Art and Art History, Providence College, Rhode Island.
 311. StupperichReinhard, Professor Dr., Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας˙ Institut der Klassische Archäologie, Ruprecht-Karls Universität Heidelberg; ΠρόεδροςτηςΓερμανικήςΕπιτροπήςγιατηνΕπανένωσητωνΓλυπτώντουΠαρθενώνα.
 312. SweetmanRebecca, Professor of Greek and Roman Archaeology, Head of School of Classics, University of St Andrews.
 313. Świsłocka-KarwotSylwia, Dr., Institute of Art History, Wrocław University.
 314. TaylorRabun M., Floyd A. Cailloux Centennial Professor of Roman Archaeology and Art, Department of Classics, University of Texas at Austin.
 315. ThalerUlrich, Dr., Senior Researcher, Römisch-Germanisches Zentralmuseum – Leibniz Research Institute for Archaeology.
 316. Theodoropoulou-PolychroniadisZetta, Chair, Greek Archaeological Committee.
 317. ThomasRosalind, Fellow of the British Academy; Professor of Greek History, Balliol College, University of Oxford.
 318. TodaroSimona V., Associate Professor of Prehistory, Department of Human Sciences, Università di Catania.
 319. TopalovChristian, Directeur d’Études, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Paris.
 320. TouchaisGilles, Professeur Émérite, Université de Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Paris.
 321. TreisterMikhail, Dr. phil. Hab. (RUS), Bonn; former Scientific Researcher at the University of Leipzig and the Free University of Berlin.
 322. TreuilRené, Professeur Émérite du Protohistoire Égéenne, Maison de l’Archéologie et de l’Ethnologie, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne.
 323. TrinquierJean, Maître de Conférences et Directeur Adjoint du Département Sciences de l’Antiquité – ENS /PSL, Directeur Adjoint de l’UMR 8546 Archéologie et Philologie d’Orient et d’Occident, Vice-président de la 8e section du Conseil National des Universités, École Normale Supérieure – PSL.
 324. TsakanikouPeny, Dr., Palaeolithic Archaeology, Centre for the Archaeology of Human Origins – University of Southampton; Palaeolithic Lesbos Research Project – University of Crete.
 325. TsingaridaAthena, DPhil Oxon, Professor of Ancient Greek Art and Archaeology, Université libre de Bruxelles.
 326. UhlenbrockJaimee Pugliese, Professor Emerita of Classical Art and Archaeology, Department of Art History, State University of New York at New Paltz; President, Association for Coroplastic Studies.
 327. Van de MoortelAleydis, Dr., Chancellor’s Professor, Lindsay Young Professor and Head, Department of Classics, University of Tennessee; Co-director Mitrou Archaeological Project, Greece.
 328. Van NijfOnno, Professor Dr., Professor of Ancient History, Faculty of Arts, University of Groningen.
 329. Van SteenGonda, Professor, Koraes Chair of Modern Greek and Byzantine History, Language and Literature, Department of Classics, King’s College London; Director of the Centre for Hellenic Studies.
 330. VariasGarcía Carlos, Professor of Greek Philology, Department of Sciences of Antiquity and Medieval Ages, Universitat Autònoma de Barcelona.
 331. VasilakerisAnestis, Dr., Department of History, ΠανεπιστήμιοτουΒοσπόρου, Κωνσταντινούπολη / Istanbul.
 332. VerstegenUte, Professor Dr., Professor of Early Christian Archaeology, Friedrich-Alexander- Universität Erlangen-Nürnberg; Chair of Arbeitsgemeinschaft Christliche Archäologie zur Erforschung Spätantiker, Frühmittelalterlicher und Byzantinischer Kultur.
 333. VesperiniPierre, Chargé de Recherche au Centre National de la Recherche Scientifique, (CNRS),Centre AnHiMA (Anthropologie et Histoire des Mondes Antiques), Paris.
 334. VettersMelissa, Associate Professor Dr., Fachbereich Altertumswissenschaften, Klassische und Frühägäische Archäologie, Paris-Lodron, Universität Salzburg.
 335. VickersMichael, Professor Emeritus of Archaeology, Jesus College, University of Oxford; former Curator of Greek and Roman Antiquities at the Ashmolean Museum, Oxford.
 336. ViviersDidier, Prof., Secrétaire Perpétuel de l’Académie Royale des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts de Belgique; Professeur Ordinaire à l’Université libre de Bruxelles.
 337. Von HesbergHenner, Professor Dr., Former Director of the German Archaeological Institute at Rome.
 338. Von RüdenConstance, Professor Dr., Institute for Archaeological Studies, Ruhr-University Bochum.
 339. VoutsakiSofia, Professor of Greek Archaeology, Groningen Institute of Archaeology, University of Groningen.
 340. WachsmannShelley, Dr., Meadows Professor of Biblical Archaeology, Nautical Archaeology Program, Department of Anthropology, Texas A&M University, Institute of Nautical Archaeology.
 341. WallenstenJenny, Dr., Docent, Director, Swedish Institute at Athens.
 342. WardleKenneth, Dr., Senior Lecturer, Department of Classics, Ancient History and Archaeology, University of Birmingham.
 343. WarrenPeter M., Fellow of the British Academy; International Honorary Member, American Academy of Arts and Sciences; Fellow of the Society of Antiquaries of London; Fellow of the Linnaean Society; Professor Emeritus of Ancient History and Classical Archaeology, University of Bristol, PhD (Cantab), Dr. (h.c.) University of Athens.
 344. WasCezary, PhD. Hab., Institute of Art History, University of Wrocław.
 345. WeilhartnerJörg, Mag. Dr., Gastlektor, Klassische und Frühägäische Archäologie, Fachbereich Altertumswissenschaften, Paris Lodron Universität Salzburg.
 346. WhitbyMary, Dr., Lecturer in Classics, Regent’s Park and Faculty of Classics, Merton College, University of Oxford.
 347. WhiteStephen, Professor of Classics and Philosophy, Department of Classics, University of Texas at Austin.
 348. WhittakerHelene, Professor of Classical Archaeology and Ancient History, Department of Historical Studies, University of Gothenburg.
 349. WillersDietrich, Professor Dr., Professor Emeritus, University of Berne/Switzerland, Former Director of the Institute of Classical Archaeology,ΕπίτιμομέλοςτηςενΑθήναιςΑρχαιολογικήςΕταιρείας, Mitglied des Deutschen Archäologischen Instituts.
 350. WilliamsDyfri, Dr., Former Keeper of Greek and Roman Antiquities, British Museum; Collaborateur Scientifique, CReA, Université Libre de Bruxelles.
 351. WojtyłaArkadiusz, Dr., Vice-Director of The Institute of Art History of the University of Wrocław.
 352. WoottonWill, Dr., Senior Lecturer in Roman Art, King’s College London.
 353. Yasur-LandauAssaf, Professor, Department of Maritime Civilizations, University of Haifa.
 354. ZambonAlessia, Maître de Conférences en Histoire des Arts et Patrimoine, Responsable de la mobilité étudiante en Histoire, Responsable du Parcours «Histoire et Culture», Laboratoire DYPAC, EA 2449, Institut d’Études Culturelles et Internationales, UVSQ – Université Paris-Saclay.
 355. ZankerAndreas T., Assistant Professor of Classics, Amherst College, Massachusetts.
 356. ZurbachJulien, Maître de Conférences en Histoire Grecque, Département d’Histoire, École Normale Supérieure de Paris, Chercheur Rattaché à l’UMR 8546, Archéologie et Philologie d’Orient et d’Occident (AOROC) – Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) – Université PSL.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 1. ΣύλλογοςΓερμανώνΑρχαιολόγων – DeutscherArchäologen-Verbande.V. (Vorsitzender: Dr. Patrick Schollmeyer).
 2. ΕταιρείαMommsen, Ένωση Γερμανόφωνων ΕρευνητριώνκαιΕρευνητών στον Τομέα της Ελληνορωμαϊκής Αρχαιότητας- Mommsen Gesellschaft, Verband der DeutscheSprachigen Forscherinnen und Forscher auf dem Gebiete des Griechisch-Römischen Altertums.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί