Χρυσός ο Πετρούνιας

Έγραψε ιστορία με τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Βασιλεία και επιβεβαίωσε ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους, κάνοντας… περίπατο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έχοντας αφήσει πίσω του το σοβαρό τραυματισμό του, ο Έλληνας πρωταθλητής επανήλθε και στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, αφού δεν είχε αντίπαλο στον αγώνα της Ελβετίας και βαθμολογήθηκε με 15.400 βαθμούς στο εξαιρετικό πρόγραμμά του.

Ο Πετρούνιας κατέκτησε έτσι το πέμπτο ευρωπαϊκό του τίτλο, για να γίνει πια ο πολυνίκης του θεσμού στους κρίκους, αφήνοντας πίσω του τον Ιταλό, Γιούρι Κέκι, με τις τέσσερις κατακτήσεις τη δεκαετία του 90′.

Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλησε να επικοινωνήσει τη χαρά για την επιτυχία του, μετά την κατάκτηση του πέμπτου χρυσού μεταλλίου του, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας.

«Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, για 5η φορά! Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σήμερα έλαβε τέλος. Είμαι καλά! Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους! Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου!», έγραψε στο Instagram ο «άρχοντας των κρίκων».

Συγχαρητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

Με ανάρτηση στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχάρη τον Ολυμπιονίκη για την κατάκτηση του πέμπτου χρυσού μεταλλίου του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης της Ελβετίας, υπογραμμίζοντας πως χρόνια τώρα εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους.

Στην ανάρτηση της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει: «Ο Ολυμπιονίκης και πολλές φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο χρυσό του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ελβετία. Θερμά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό αθλητή μας, που χρόνια τώρα εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους.

Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Συγχαρητήρια για τη νέα διεθνή διάκριση του Λευτέρη Πετρούνια έδωσε, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας με επιμονή και σκληρή δουλειά πέτυχε να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας το 5ο του χρυσό μετάλλιο. Τεράστια διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό, από έναν πραγματικά μεγάλο αθλητή και άνθρωπο. Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, μας κάνεις περήφανους!», έγραψε.

Από τον Αλέξη Τσίπρα:

Συγχαρητήρια για τη νέα διεθνή διάκριση του Λευτέρη Πετρούνια έδωσε, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!», αναφέρει στο μήνυμά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί