Αεροδιακομιδή βρέφους 36 ημερών από το Ηράκλειο στην Αθήνα

Μια μεγάλη υγειονομική επιχείρηση στήθηκε χθες στην Κρήτη για να σωθεί ένα μωρό 36 ημερών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης, το αγοράκι, αλβανικής καταγωγής, το οποίο γεννήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ένα σπάνιο σύνδρομο και στην συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία στην Μονάδα Παίδων του ΠαΓΝΗ (Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου), έπρεπε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όμως τόσο η διαδικασία της διασωλήνωσης όσο και της μεταφοράς του στην Αθήνα, ενείχαν κινδύνους για την ζωή του.

Με τον συντονισμό της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη και την συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας γιατρών πολλών ειδικοτήτων, το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος που έχει διατεθεί για τις αεροδιακομιδές ασθενών.

Να σημειωθεί ότι βρισκόταν σε ετοιμότητα εξειδικευμένη ομάδα γιατρών του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», προκειμένου να ταξιδέψει στο Ηράκλειο για την διαχείριση του δύσκολου περιστατικού, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανη για τους υγειονομικούς μας και ευγνώμων για την προσπάθεια τους, γιατί έκαναν, ο καθένας από το πόστο του, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί