«Βόμβα» Εξαδάκτυλου για την αμνήστευση των λοιμωξιολόγων: «Αποποιούμαι των προνομίων»

Σαφείς αποστάσεις από την αμνήστευση, που επιστρατεύει η κυβέρνηση για την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας σε μία προσπάθεια να… αμνηστεύσει τις δικές της ευθύνες, παίρνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του υπουργείου Υγείας η κυβέρνηση δρομολογεί να δοθεί ένα… συγχωροχάρτι των μελών της επιτροπής των ειδικών μετά τη δημοσίευση μέρους των πρακτικών και τις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί. Έτσι, μετά τους τραπεζίτες, η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να παράσχει ασυλία και στους λοιμωξιολόγους.

«Αποποιούμαι των προνομίων αυτών, τα υπόλοιπα είναι του πολιτικού διαλόγου», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» 104,6.

Πρόσθεσε, δε, ότι αίτημα του Π.Ι.Σ ήταν από τον Μάρτιο του 2020 η ασυλία σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που ασχολείται με περιστατικά covid. «Το ότι δόθηκε μόνο στις επιτροπές, με φέρνει σε δύσκολη θέση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής.

Παραδέχτηκε πως υπάρχουν πιέσεις ανοίγματος κάποιων δραστηριοτήτων αλλά είπε πως αν η επιτροπή κρίνει ότι είναι επικίνδυνη αυτή η κίνηση το αρνείται, ενώ σημείωσε πως η επιτροπή δεν έχει πάρει αποφάσεις «κατά παραγγελία».

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα πως η κυβέρνηση είχε αιτηθεί το άνοιγμα των mall αλλά η επιτροπή το είχε αρνηθεί.

Όσον αφορά την υφιστάμενη υγειονομικά κατάσταση, υποστήριξε ότι είναι εύθραυστη και δεν έχουμε αφήσει πίσω το πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί