Ασημένιο μετάλλιο η Πρεβολαράκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το τρίτο ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρόσθεσε στη συλλογή της η Μαρία Πρεβολαράκη. Στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε μέχρι τον τελικό των 53κ., αποδεικνύοντας ότι δίκαια συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα ονόματα της γυναικείας πάλης σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον τελικό αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια της Ρωσίας, την Όλγα Κοροσάβτσεβα, από την οποία ηττήθη με 7-0. Η κορυφαία αθλήτρια στην ιστορία της ελληνικής πάλης έχει, ήδη, εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από την αρχή της αναμέτρησης, η Ρωσίδα φάνηκε αποφασισμένη να παραμείνει στον ευρωπαϊκό «θρόνο». Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Πρεβολαράκη, και πρόσθεσε στο παλμαρέ της ακόμα μία χρυσή διάκριση.

Στη συλλογή της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας της πάλης υπάρχουν, επίσης, δύο ασημένια μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2013, 2014), δύο χάλκινα (2018, 2017) και δύο χάλκινα από παγκόσμια (2012, 2017). Αξίζει να αναφέρουμε ότι το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς της, τόσα χρόνια δείχνει την μεγάλη αξία της ως αθλήτρια. Η 26χρονη Όλγα Κοροσάβτσεβα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στα 55κ.. Το 2019 είχε ανεβεί στην 3η θέση του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (55κ.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί