Θα γίνονται εμβολιασμοί και σε ιδιωτικές κλινικές – Ερώτημα ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό

Τις επόμενες ημέρες νομοθετική διάταξη στη Βουλή, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη – Δεν ανοίγει άλλα εμβολιαστικά κέντρα η κυβέρνηση

Νομοθετική διάταξη, που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, όπως προανήγγειλε η Αριστοτελία Πελώνη στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτή ως ένα ακόμη βήμα για την μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα, μετά την επέκταση του ωραρίου εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ και την επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων.

Έτσι, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει άλλα εμβολιαστικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ωστόσο, προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα.

Πώς θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού τα ιδιωτικά κέντρα; Θα «επιταχθούν» οι υπηρεσίες τους ή θα αποζημιωθούν αδρά για τη συμβολή τους; Και αν ναι, όπως είναι σίγουρο δεδομένου ότι το ίδιο έχει γίνει με την «επίταξη» των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών, ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; Η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τα ασφαλιστικά ταμεία;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί