ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου: Η Μονή Γουβερνέτου θέλει να κάνει ακόμη μεγαλύτερες «μπίζνες» στην ευρύτερη περιοχή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου, μέσω της οποίας καταδικάζει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Μονή Γουβερνέτου.

Δείτε επίσης: Διαμαρτυρία πολιτών στη Μονή Γουβερνέτου ενάντια στον κλείσιμο της πρόσβασης στο φαράγγι (Φωτο)

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει αναλυτικά:

Τα όσα «αυθαίρετα» συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου, πλησίον της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου, με απόλυτη ευθύνη των ηγητόρων της Μονής, είναι κοινωνικώς κατακριτέα και προκλητικά.

Η Μονή Γουβερνέτου προβαίνει σε κινήσεις που δηλώνουν την πρόθεση της να αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο της ευρύτερης, πολύ «ευρύτερης», γεωγραφικής περιοχής πέριξ της Μονής. Την ίδια στιγμή που αποκλείει την πρόσβαση σε δημόσιο δρόμο.

Η Μονή Γουβερνέτου θέλει να κάνει ακόμη μεγαλύτερες «μπίζνες» στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή που βγάζει στο δρόμο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων από χώρο που του είχε παραχωρήσει και παρά τη μέριμνα του Δήμου να αποζημιώσει τη Μονή με μίσθωμα. Σε μια περίοδο που η κοινωνία και οι πολίτες, με πολύ μικρότερες δυνατότητες από τη Μονή, βάζουν πλάτη με το υστέρημά τους για να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Προφανώς οι ηγήτορες της Μονής Γουβερνέτου ξεχνούν τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, τον ρόλο που ευαγγελίζεται ως φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς όλους τους ανθρώπους. Ενώ συμπεριφέρονται ως «κράτος εν κράτει» προβαίνοντας μάλιστα και σε προκλητικές ανακοινώσεις-απειλές προς πάντες, ακόμη και προς απλούς πολίτες, επικαλούμενοι την πανδημία.

Από που αντλούν οι ηγήτορες της Μονής την άνεση να προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις; Για την παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης σε δημόσιο δρόμο δεν έχουν κάτι έστω να πουν οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού;

Συμφωνούμε απόλυτα με το έγγραφο-ανακοίνωση των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, όπου αναφέρεται ότι: «Η επέμβαση σε Δημόσιο Επαρχιακό δρόμο με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί σοβαρή παράβαση και διώκεται ποινικά. Ο χώρος αυτός, εκτός από την ιστορικότητα, έχει και την ιδιότητα του χώρου πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και κάθε επισκέπτη. Είναι δε μορφολογικά διαμορφωμένος έτσι ώστε να επιτελεί αυτόν τον ρόλο πλήρως λειτουργικά, και ουδέποτε έχει προκύψει ζήτημα πρόκλησης βλάβης στην ευρύτερη περιοχή, που να θίγει την ιερότητα του χώρου».

Χρόνια τώρα, το μοναστήρι χαίρει μεγάλου σεβασμού από όλους τους κατοίκους της περιοχής του Ακρωτηρίου, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, αποτελεί εστία οικονομικής δραστηριότητας (κάτι που είναι θετικό, και για το μοναστήρι και για το Ακρωτήρι), ο ευρύτερος δε χώρος αυτού χρησιμοποιείται από όλους τους πολίτες (Ακρωτηριανούς και «ξένους») για αναψυχή, πεζοπορία, γνωριμία με το ιστορικό παρελθόν, με θρησκευτικά μνημεία του τόπου, με το φυσικό περιβάλλον κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους φορείς του τόπου, Εκκλησία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Περιφέρεια, να κινηθούν με σύνεση, με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοσίου δικαίου, με γνώμονα την καλλιέργεια συλλογικού πνεύματος, και όχι την οικονομική ιδιοτέλεια.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου: Η Μονή Γουβερνέτου θέλει να κάνει ακόμη μεγαλύτερες «μπίζνες» στην ευρύτερη περιοχή”

  1. Virginia

    Whatever happened to respecting the privacy and right to peaceful contemplation of the holy monks and who have carried tradition and knowledge through the centuries and who have sheltered and defended Cretans against adversaries in difficult times. It is shameful and disgusting to be so aggressive against such peaceful people,. There are thousands of beaches on Crete and places to go why wage this stupid war for such an inaccessible place.? Why not allow those Cretans who wish to come here to be at peace to do so without this horrible atmosphere and damaging negative feelings..It is no wonder Syriza has fallen in support.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί