Στη Βουλή από τον Σ. Βαρδάκη ο αποκλεισμός των αποφοίτων εσπερινών λυκείων από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται αύριο, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τον αποκλεισμό των αποφοίτων των εσπερινών Λυκείων από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών των εσπερινών λυκείων, είναι εργαζόμενοι, τους οποίους οι πραγματικές ανάγκες,  ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, προκειμένου να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, η Κυβέρνηση αδυνατώντας μάλλον να αντιληφθεί τον καθημερινό αγώνα αυτών των ανθρώπων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους, με την θέσπιση ενιαίας Ε.Β.Ε. σε ημερήσια και εσπερινά λύκεια προχώρησε σε ουσιαστική κατάργηση του επιπλέον ποσοστού θέσεων 1% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προέρχονται από τα Εσπερινά Λύκεια (Γ.Ε.Λ. – ΕΠΑ.Λ).

Η Εσπερινή Εκπαίδευση διώκεται, αφανίζεται και εξοβελίζεται, με την εξίσωση της βαθμολογίας ημερήσιων και Εσπερινών Γ.Ε.Λ., η δεύτερη ευκαιρία στη δια βίου μάθηση την οποία το ίδιο το Υπουργείο ευαγγελίζεται.

 Ο κ. Βαρδάκης καλεί την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, αν προτίθεται να μεριμνήσει ώστε να μην αποκλειστούν οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, από την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξαιρεθούν οι μαθητές αυτοί, από την Ε.Β.Ε., δεδομένου ότι το ποσοστό θέσεων 1%  είναι επιπλέον του αριθμού των εισακτέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί