Στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ – Παρών ο Ν. Ηγουμενίδης

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, και στη συνέχεια προχώρησαν σε κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ, το πρωί της Πέμπτης.

Στο πλευρό των εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων και στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ. Ο βουλευτής συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται αδιάλειπτα από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία.

Αναφορικά με τη στάση της Κυβέρνησης ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι είναι «άκρως υποκριτική και κοντόφθαλμη η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αφού τώρα στο τρίτο κύμα της πανδημίας τους αφήνει αβοήθητους και χωρίς στήριξη”, σημειώνοντας ότι  «τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων», ενώ για την ανάγκη στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπογράμμισε: «Η ενίσχυση των νοσοκομείων περνά μέσα από την ενίσχυση με οργανωμένο τρόπο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αλλά και συνολικά για την πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στην υγεία: «ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει τους λίγους και όχι τη δημόσια υγεία. Δεν την ενδιαφέρει να ενισχύσει σε βάθος χρόνου τις δημόσιες δομές και τους εργαζόμενους που βάζουν πλάτη στην δημόσια υγεία. Μόνο παροδικά και για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί πολύ απλά δεν έχει στις ιδεολογικές της φαρέτρες την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί