Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για την ασυλία σε λοιμωξιολόγους: «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή την απαράδεκτη τροπολογία»

Ύστερα από την άρνηση του υπουργείου Υγείας να αποσύρει την πρωτοφανή τροπολογία με την οποία δόθηκε ακαταδίωκτο σε μέλη των επιτροπών των λοιμωξιολόγων και των εμβολιασμών

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την διαδικασία ψήφισης νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ύστερα από την άρνηση του υπουργείου Υγείας να αποσύρει την πρωτοφανή τροπολογία με την οποία δόθηκε ακαταδίωκτο σε μέλη των επιτροπών των λοιμωξιολόγων και των εμβολιασμών.

Δείτε επίσης: Με τροπολογία η κυβέρνηση δρομολογεί την αμνήστευση των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων

«Βάζετε ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτό που μέχρι στιγμής αποτελούσε την επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας. Και αυτό είναι κάτι που δε μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να γίνει αποδεκτό από εμάς. Ζητούμε την απόσυρση αυτής της τροπολογίας!» ανέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει καν στην ψηφοφορία της τροπολογίας και γενικότερα στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου «διότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή την απαράδεκτη ενοχική τροπολογία που πάτε να ψηφίσετε».

Έθεσε μάλιστα ορισμένα κρίσιμα ερωτήματαγια τους επιστήμονες «Ζήτησαν ότι θέλουν κάτι να κρύψουν; Θέλουν από κάτι να προστατευτούν; Δεν διαχειρίστηκαν την ανθρώπινη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων με αποκλειστικό κριτήριο τη γνώση και την επιστήμη που κατέχουν; Τι τους φοβίζει; Εισηγήθηκαν τέτοια διάταξη; Εισηγήθηκαν τέτοια κρυπτοαμνήστευση;».

«Αντί να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τα πρακτικά της εθνικής Επιτροπής της Δημόσιας Υγείας που αποτελείται κυρίως από υπηρεσιακά και κυβερνητικά στελέχη επιχειρείτε αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία την πεποίθηση ότι κάτι πρέπει να κρύψουν, ότι κάτι υπάρχει κάτι αντιεπιστημονικό, κάτι αντιορθολογικό κάτι ζημιογόνο για την υγεία των πολιτών» προσθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «ενοχική» την τροπολογία «γιατί η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να πει στην ελληνική κοινωνία ότι όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτές τις επιτροπές κάτι έχουν να κρύψουν».

«Θα είμαστε οι πρώτοι που θα υπερασπιστούμε την επιστημονική κοινότητα για την ελευθερία έκφρασης επιστημονικής γνώσης έναντι οποιουδήποτε μπορεί να στραφεί εναντίον τους. Βεβαίως και θα μπούμε εμείς μπροστά για να τους προστατέψουμε σε αυτή την περίπτωση. Αλλά δε μιλάμε γι αυτό: Μιλάμε για μία διάταξη που λέει ότι δεν διώκονται, δεν ευθύνονται και δε δίνουν εξηγήσεις» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί