Βατόπουλος: Η κυβέρνηση πολλές φορές «κρύβεται» πίσω από τις αποφάσεις μας

Oι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων πρέπει να μην προσκρούουν στην λογική και να μην δημιουργούν το αίσθημα της ανισότητας στους ανθρώπους, τόνισε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό: Η Πρόκληση του Ανοίγματος του Τουρισμού και της Οικονομίας».

Ο ίδιος επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πολλές φορές, όταν δεν συμφωνούν οι προτάσεις της με αυτές των Ειδικών, «κρύβεται» πίσω από τις αποφάσεις των επιστημόνων.

Αναφορικά με το άνοιγμα του Τουρισμού ο Αλ. Βατόπουλος δήλωσε ότι η απόφαση είναι πολιτικο-οικονομική και βασίζεται στην ισορροπία της υγειονομικής ασφάλειας και της ανάγκης να ανοίξει η Οικονομία, γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητο.

«Είναι λάθος το “Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό” να χρησιμοποιείται για ψυχολογικούς λόγους διότι θα δημιουργήσει ψευδώς το αίσθημα της ασφάλειας», τόνισε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπογραμμίζοντας ότι καμιά από τις τρεις προϋποθέσεις που ορίζονται στο εν λόγω πιστοποιητικό δεν εξασφαλίζει πλήρως τους πολίτες.

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Βατόπουλος οι τρεις προϋποθέσεις θέτουν το πλαίσιο των χαμηλών πιθανοτήτων μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη σημασία της συστηματικής και όχι αποσπασματικής δημοσιοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της απαραίτητης εμπιστοσύνης των πολιτών και της διαφάνειας ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος «κάρφωσε» την κυβέρνηση επισημαίνοντας την καλή πρακτική δημοσιοποίησης των πρακτικών χωρίς ονόματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί