Ολοκληρώθηκε η πρώτη εικονική κινητικότητα

Οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη εικονική εκπαίδευση σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS GSI-SLV στο Oberhausen της Γερμανίας. Η εκπαίδευση  έχει σαν στόχο την κινητικότητα πιστοποιημένων αποφοίτων του σεμιναρίου ηλεκτροσυγκόλλησης και Ελλήνων εκπαιδευτών ηλεκτροσυγκόλλησης στη Γερμανία με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση και πιστοποίηση τους.

Λόγω της νόσου COVID-19, που καθιστά αδύνατη τη φυσική κινητικότητα στο εξωτερικό, Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με την DVS GSI-SLV πραγματοποίησαν το πρώτο δια δραστικό εργαστήριο εξ αποστάσεως  –1η εικονική κινητικότητα- διάρκειας 6 ημερών εφαρμόζοντας την εκπαιδευτική τεχνική της επίδειξης βασισμένης στη εκπαιδευτική θεωρία του «observational learning». 

Για την πραγματοποίηση της εικονικής κινητικότητας χρησιμοποιήθηκαν δυο υπολογιστικά συστήματα αμφίδρομης πολυμεσικής επικοινωνίας υλοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο «Demonstration Based Distance Skill Learning». Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου υπό την επιστημονική καθοδήγηση του κ δρ Μ. Καθαράκη, σε συνεργασία με την DVS GSI-SLV, και επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή στην τεχνική της επίδειξης από τα δυο απομακρυσμένα μέρη. Η αλληλεπίδραση γίνεται εφικτή μέσα από την υλοποίηση ενός ζεύγους υπολογιστικών συστημάτων με πολλαπλές κάμερες και μικρόφωνα διατεταγμένων σε προεπιλεγμένα ειδικά σημεία παρατήρησης που επιτρέπουν την ολοκληρωμένη παρατήρηση αναπαραγωγή και διόρθωση των βημάτων της εκπαιδευτικής τεχνικής της επίδειξης εφαρμοσμένης στην Ηλεκτροσυγκόλληση σε πραγματικό χρόνο.

Εισηγητές: οι Γερμανοί εκπαιδευτές από την εταιρία DVS GSI SLV, N. Lawrenz και H. Rautert, Εκπαιδευόμενοι Έλληνες εκπαιδευτές: Α. Καρίτης, Γ. Γαλανάκης, συντονίστρια έργου Μ. ΒουιδάσκηΠληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302730, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί