Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Λασιθίου «Τάλως» για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου

Μετά τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Λασιθίου «Τάλως» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως» χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, σε όλη την Ελλάδα, που κινητοποιήθηκαν σήμερα, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για να φωνάξουν ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  , επαναπρόσληψη όλων στις επιχειρήσεις  –  με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εφαρμογή των ΣΣΕ μας. Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά , ούτε ένα ευρώ μείωση μισθού, ούτε μια ώρα παραπάνω απλήρωτης εργασίας, για δουλειά με μέτρα προστασίας της υγείας μας. Μέτρα ασφάλειας της ζωής μας. Πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται κανονικά.   

Για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στα πλαίσια της μέρας Πανελλαδικής Κινητοποίησης του κλάδου που αποφάσισε η Ομοσπονδία μας. Το Συνδικάτο μας , συμμετείχε στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία που οργανώσανε τα σωματεία του κλάδου στο Νομό μας.

Στην τοποθέτηση του Ο Μπανάκος Γιώργος  Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων «Τάλως» μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σαν σήμερα 20 Απρίλη του 1914 δολοφονήθηκε ο αγωνιστής – συνδικαλιστής γεννημένος στη Κρήτη, Λούις Τίκας. Η θυσία του ίδιου μαζί με εκατοντάδες απεργούς ανθρακωρύχους από την Ελλάδα και 10δες άλλες χώρες αλλά και τα αιτήματα με τα οποία ρίχτηκαν σαν παλικάρια στη μάχη, δείχνουν ακόμη και σήμερα το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.

 Οι εργάτες 107 χρόνια πριν μεταξύ άλλων ζητούσαν:

– Να καθιερωθεί η 8ώρη Εργασία

– Να αναγνωριστεί το Συνδικάτο τους

– Να εφαρμοστεί αυστηρά η εργατική νομοθεσία όσον αφορά την ασφάλεια στα ορυχεία και στους εργατικούς καταυλισμούς όπου διέμεναν. 

Σήμερα 107 χρόνια μετά, μπροστά μας υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε όλοι μας, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση. Θα αφήσουμε να μας πάρουν το 8ώρο;; Θα αφήσουμε την Κυβέρνηση και κάθε Κυβέρνηση μέχρι τώρα να καταργήσει μια κορυφαία κατάκτηση της τάξης μας για την οποία δόθηκαν ποταμοί αίματος;; και κατέληξε : Απέναντι σε αυτό που ετοιμάζουν κύριοι της Κυβέρνησης να περάσουν,  θα βρουν  ένα μεγάλο απεργιακό τείχος. Η πρωτομαγιά φέτος θα έχει και αυτό το χαρακτήρα. Αυτή είναι η καλύτερη απόδοση τιμών στις θυσίες και τους αγώνες των νεκρών ηρώων της τάξης μας.» 

Η σημερινή μαζική συγκέντρωση έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης και συνέχειας του αγώνα αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. 

Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε μια πιο μεγάλη μάχη βάζοντας μπροστά την ανάγκη μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με υγεία!  

Όλοι λοιπόν στο δρόμο, για να μην μείνει κανείς μόνος του σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε.   

Συνεχίζουμε και Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας στην πρωτομαγιάτικη πανελλαδική απεργία στις 6 Μάη.

Όλοι στον αγώνα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση γιατί τώρα είναι η ώρα να ακουστούμε εμείς!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί