Πρακτικά λοιμωξιολόγων: Επτασφράγιστο μυστικό για την κυβέρνηση – «Τα πιο ανώδυνα βρήκατε» δηλώνει η Σ. Βούλτεψη (Βίντεο)

Δήλωση – σοκ από την υφυπουργό Σ. Βούλτεψη στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», την οποία μάταια προσπάθησε εκ των υστέρων να «μαζέψει» – Έκθετη η κυβέρνηση που οφείλει να δώσει απαντήσεις

Μετά από ένα χρόνο πεισματικών αρνήσεων, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, να καταθέσει τελικά στη Δικαιοσύνη τα περίφημα πρακτικά της επιτροπής. Πρακτικά που, στη συνέχεια, μέσω ενός δικηγόρου διέρρευσαν αρχικά στην εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια” και έπειτα στην κυριακάτικη έκδοση της “Δημοκρατίας” εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους έμπιστους υπουργούς του.

Αρ. Πελώνη: Προσβολή προς τους επιστήμονες η δημοσιοποίηση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αποκαλύπτοντας την ψυχρολουσία της κυβέρνησης, χάραξε -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- νέα γραμμή άμυνας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για την πλήρη δημοσίευση των πρακτικών, ισχυριζόμενη πως «μια τέτοια κίνηση θα πολιτικοποιούσε μια συζήτηση αμιγώς επιστημονική και δεν βοηθά τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους και να εκφράσουν εντός της επιτροπής την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη».

Βεβαίως η κ. Πελώνη ξέχασε πως βασική παράμετρος για τη λειρουργία της επιστήμης είναι η δημοσιότητα και ο διαρκής έλεγχος από την επιστημονική κοινότητα των δεδομένων και φυσικά τέτοια δυνατότητα επίσης δεν υπάρχει.

Αντίθετα μάλιστα με τη στάση του μη σχολιασμού της διαρροής, η κυβέρνηση δείχνει πως μόνο της μέλημα είναι η αποσιώπηση των παρεμβάσεων των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη.

Σ. Βούλτεψη: Τα πιο ανώδυνα βρήκατε

«Γλώσσα λανθάνουσα, τ’ αληθή λέγει» μας διδάσκει το γνωμικό και θα έπρεπε να το γνωρίζει πολύ καλά η Σ. Βούλτεψη η οποία στον τηλεοπτικό αέρα παραδέχθηκε ότι «δεν είναι και τίποτε αυτά που βρήκατε, αφορούν τα self tests»!

Βεβαίως με αυτή τη κυνική δήλωση και ο πιο αντικειμενικός ακροατής αντιλαμβάνεται τρία πράγματα:

Πρώτον η υφυπουργός γνωρίζει πως υπάρχουν πιο επώδυνα πρακτικά και οφείλει να λογοδοτήσει για το ποια είναι αυτά και κυρίως ποιες αποφάσεις αφορούν, σε ένα λαό που ένα χρόνο τώρα υπομένει περιορισμούς, καταστολή, περιστολή δικαιωμάτων και ένα απίστευτο κυβερνητικό παιχνίδι υποτίθεται με βάση τις συμβουλές της εν λόγω επιτροπής;

Δεύτερον η Σ. Βούλτεψη γνωρίζει το περιεχόμενο των πρακτικών άρα τίθετα μείζον θέμα για το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά. Τα μέλη της κυβέρνησης; Επιλεγμένα στελέχη του μητσοτακικού πυρήνα; Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ;

Και τρίτον με τη λεκτική ακροβασία «τα βρήκατε» η υφυπουργός και πρώην δημοσιογράφος αγνοεί μάλλον πως τα εν λόγω πρακτικά κατατέθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση στο ΣτΕ και επιχειρεί να τα ταυτίσει πάλι με φήμες και ψευδείς ειδήσεις.

Συμπέρασμα; Η κ. Βούλτεψη θα έπρεπε να σκεφτεί δυο φορές τη δήλωσή της, αλλά αφού την έκανε είναι υποχρεωμένη να δώσει απαντήσεις, εκτός κι αν επιλέξει το δρόμο της ανασκευής και της πειθαρχίας «προς τας εντολάς» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Ο Β. Κοντοζαμάνης οφείλει εξηγήσεις

Υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων της Κυριακής και της δήλωσης – βόμβας της συναδέλφου του, ο υφυπουργός ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτεί την δήλωση που έκανε στο κοινοβούλιο πως τυχόν δημοσιοποίηση των πρακτικών θα έπληττε «την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία των μελών της Επιτροπής».

Ο Β. Κοντοζαμάνης τα ισχυρίστηκε αυτά στη μέση του lockdown και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου απαντώντας σε ερώτηση του Σ. Φάμελλου για τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, που ενημερώνει την κοινωνία για την εξέλιξη της πανδημίας, θα έχει την ευθύτητα να απαντήσει αν όλα αυτά ήταν εις γνώση του και τα απέκρυπτε; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε και ο ίδιος σε πιέσεις στην επιτροπή για διάφορα μέτρα βάζοντας τους πολιτικούς χειρισμούς πάνω από την επιστημονική συζήτηση.

Και, κυρίως, αυτή η συμπεριφορά που πλέον είναι γνωστή στο πανελλήνιο δεν θίγει την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της Επιτροπής;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί