Ο Καλογρίτσας αρνείται να καταθέσει στην Προανακριτική γιατί… επηρεάστηκε από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Μέχρι τις 28 Απριλίου θα… αναρρώνει

Κωμωδία έχει καταστεί πλέον η Προανακριτική, με τον Χρήστο Καλογρίτσα να δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει για να καταθέσει την Τετάρτη γιατί αναρρώνει από το εμβόλιο, αποστέλλοντας στο προεδρείο της Επιτροπής ιατρικές γνωμάτευσες σύμφωνα με τις οποίες θα είναι διαθέσιμος από Μεγάλη Τετάρτη που η Βουλή θα είναι κλειστή!

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο εργολάβος γνωστοποίησε στην Επιτροπή ότι αδυνατεί να προσέλθει για κατάθεση καθώς αναρρώνει από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για άλλη μία κίνηση που πιάνει εξαπίνης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, γεγονός που οδήγησε τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει ιατρική γνωμάτευση, η οποία πρέπει να επαληθεύει τα λεγόμενα του Χρ. Καλογρίτσα.

Όπερ και εγένετο. Μόνο που ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ κατασκευαστής δεν έστειλε μία, αλλά δύο ιατρικές γνωματεύσεις. Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, η πρώτη γνωμάτευση που απέστειλε έχει ημερομηνία 14/4/2020, με τον ιατρό που τον εξέτασε να κάνει λόγο για «έντονη και ξαφνική αδιαθεσία» του Χρ. Καλογρίτσα μετά από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Γι΄ αυτό και ο γιατρός -σύμφωνα με τις πληροφορίες- του συνέστησε «ανάπαυση, ενυδάτωση και ιατρική παρακολούθηση και ιατρική επανεξέταση εντός εξαημέρου».

Η δεύτερη γνωμάτευση βγήκε σήμερα, Τρίτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπτώματα του Χρ. Καλογρίτσα δεν παρήλθαν, με τον ιατρό να συνιστά παραμονή του ασθενούς στην οικία του για ακόμα οκτώ ημέρες. Τούτων δοθέντων, ο εργολάβος έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Επιτροπής από τις 28 του μηνός. Βέβαια, τυχαίνει η Βουλή να κλείνει την ερχόμενη Παρασκευή για δύο εβδομάδες!

Είχε προειδοποιήσει!

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο εργολάβος είχε προειδοποιήσει την κυβερνητική πλειοψηφία πως η Επιτροπή θα εξελιχθεί σε «φιάσκο – παρωδία» αν δεν κληθούν οι Χούρι για κατάθεση. Οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν φαίνονται πρόθυμοι να ικανοποιήσουν το αίτημά του, ανοίγοντας μέτωπο με την οικογένεια Χούρι, η οποία κατά τον Κυρ. Τόμπρα αποτελεί «γεωπολιτικό και γεωοικονομικό παράγοντα». Σε κάθε περίπτωση, εμείς ευχόμαστε περαστικά στον κ. Καλογρίτσα.

«Ούτε σκάνδαλο, ούτε παράβαση καθήκοντος υπάρχει»

Πηγές της Κ.Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν την απροθυμία του Καλογρίτσα να προσέλθει για κατάθεση ως εξής:

Το φιάσκο της μεθόδευσης που επιχειρεί η Ν.Δ. με την προανακριτική για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκε σήμερα ανάγλυφα. Η άρνηση του Χρ.Καλογρίτσα να παρουσιαστεί στην επιτροπή προφασιζόμενος τον εμβολιασμό του και οι καταθέσεις του Κυρ. Τόμπρα, που γκρεμίζουν το αφήγημα της κυβερνητικής προπαγάνδας, πιστοποιούν πώς ούτε σκάνδαλο υπάρχει, ούτε παράβαση καθήκοντος.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του μάρτυρα αλλά και το χειρόγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή:

– ο ίδιος ο κ. Τόμπρας είχε εντολή από την CCC να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες.- Το χειρόγραφο αφορά στην συμφωνία όπου ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχεται την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC.Πρόκειται για τη γνωστή οικονομική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, της «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα και της αραβικής Consolidated Contractors Company (CCC) της επιχειρηματικής οικογένειας Χούρι.
– Η συμφωνία υπογράφηκε στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία από τον επιχειρηματία, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο πλευρών.
Η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό (Μάιος 2018) είναι δύο χρόνια μετά το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα που κατέληξε άδοξα.
– Επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά την οποία οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν να επιλύσουν για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Μετά την κατάρρευση του έτσι κι αλλιώς σαθρού κατηγορητηρίου, είναι προφανές ότι η μόνη παράβαση είναι αυτή της Ν.Δ. να διώξει τους τους πολιτικούς της αντιπάλους, στηριζόμενη σε μυθεύματα και λασπολογία.

Δείτε ακόμη: Προανακριτική για Παππά: Έγγραφο «βόμβα» – Ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι χρωστάει 3 εκατ. στον Χούρι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί