Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα από την Πελώνη, αντί απάντησης για την εστίαση

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας στον Νάσο Ηλιόπουλο σχετικά με την πρόταση της αντιπολίτευσης για συντεταγμένο άνοιγμα της εστίασης προκειμένου να εκτονωθεί πιο ελεγχόμενα ο κόσμος παρά με τα υπαίθρια πάρτι σε πλατείες.

Σε δήλωσή της η Αριστοτελία Πελώνη για το «ξαφνικό ενδιαφέρον», όπως λέει, του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι ήδη σε σχετική συζήτηση με την επιτροπή και αναμένει τις εισηγήσεις της, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «κορωνοκαπηλεία» και «αλλοπρόσαλλη λογική», με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η Kυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους. Εξετάζει όλες τις παραμέτρους, όπως οφείλει, και λαμβάνει τις αποφάσεις όχι με στόχο να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο απ’ αυτήν. 

Η Kυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Δεν λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση το τι θα ήταν πρόσκαιρα αρεστό, αλλά με βάση το τι είναι σωστό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ούτε αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου), ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης. 

Επενδύοντας στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα διασωθεί πολιτικά. 

Υ.Γ. Περιμένουμε ακόμη μια σαφή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα με ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ’ όλους».

Ηλιόπουλος: Απαντήστε στην ουσία

Ανταπαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει στην ουσία της πρότασης και να καταθέσουν τα πρακτικά της επιτροπής, που επικαλείται ως οδηγό αποφάσεων.

«Αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για μια σειρά από εισηγήσεις των ειδικών και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την Επιτροπή ως «τροχονόμο» των πολιτικών αποφάσεών της, τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος θυμήθηκε τους επιστήμονες. Ας δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα να δούμε πόσο λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα έξυπνα μέτρα με το άνοιγμα – κλείσιμο των περιπτέρων, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 κλπ ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης ή ακραίας ανοησίας της κυβέρνησης; 

Ας απαντήσει λοιπόν στην ουσία της πρότασης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες για άνοιγμα της εστίασης με πρωτόκολλα, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα υπαίθριων συναθροίσεων χωρίς μέτρα προστασίας», αναφέρει σε δήλωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 προτείνουν ελεγχόμενο άνοιγμα

Ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προτείνει το άνοιγμα της εστίασης, αυστηρά σε εξωτερικούς χώρους με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάτι που μέχρι τώρα περίμενε απάντηση.

Έτσι, το μεσημέρι ο Νάσος Ηλιόπουλος σε τηλεοπτική δήλωσή του επανέλαβε την πρόταση και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει.

«Από χθες η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην πρόταση που έκανε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια σειρά από επιστήμονες, για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά πρωτόκολλα», σημειώνει σε τηλεοπτική δήλωσή του. «Μία πρόταση που συμβάλλει στην αποτροπή του συνωστισμού σε υπαίθριους χώρους», προσθέτει.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να στοχοποιεί τους πολίτες για τη δική του αποτυχία. Η κοινωνία δικαίως έχει χάσει και την εμπιστοσύνη και την υπομονή της», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «οι θυσίες όλων μας εδώ και έξι μήνες έχουν πάει χαμένες, από μία κυβέρνηση που δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν έκανε τίποτα για τις εστίες υπερμετάδοσης».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο και προσπαθεί να το κρύψει μέσα από την αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, σε συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Real FM 107,1» της Θεσσαλονίκης και «Alpha 98.9 FM», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ασχολήθηκε ποτέ πραγματικά με τους χώρους υπερμετάδοσης του ιού, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι οι χώροι εργασίας και τα μέσα μεταφοράς», στα οποία, όπως σχολίασε, «το ιδιότυπο lock down που έχει επιβάλει η κυβέρνηση καταρρέει καθημερινά». 

Το άνοιγμα της εστίασης τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους ώστε να μοιραστεί ο κόσμος και να υπάρξει καλύτερη τήρηση των αποστάσεων μέσω των τραπεζοκαθισμάτων, πρότεινε χθες και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί