Αλ. Τσίπρας: Να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για κακοποίηση αθλητών στην ενόργανη γυμναστική

Στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής -στον απόηχο των συγκλονιστικών καταγγελιών που έχουν κάνει για κακοποίηση και ακραία βίαιες συμπεριφορές προπονητών επί σειρά ετών- δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους σήμερα.

«Όλα όσα περιγράφετε πραγματικά είναι συγκλονιστικά και όλα όσα καταγγέλλονται πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στην επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου περιέγραφαν όλα τα περιστατικά κακοποίησης.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Ολιγωρία της κυβέρνησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό των παραγόντων της δικαιοσύνης

«Διάβασα την επιστολή σας προς την ΠτΔ και πραγματικά είναι όλα όσα περιγράφονται πολύ θλιβερά και με συγκλόνισαν κι εμένα και όλους όσοι τα διαβάσαμε», ανέφερε. Υπογράμμισε δε ότι πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, «εξίσου κρίσιμο είναι από εδώ και στο εξής η νεότερη γενιά παιδιών, αθλητών σε αυτή την τρυφερή ηλικία να μη μισήσει τον αθλητισμό. Να τον αγαπήσει, γιατί εκτός από το να αγωνίζεσαι για να βγεις πρώτος έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, η αξία του να αγωνίζεσαι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξυγίανσης του χώρου του αθλητισμού από τέτοια φαινόμενα. «Νομίζω ότι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας απαιτεί τη συνευθύνη όλων μας και απαιτεί λήψη μέτρων πρωτίστως από την Πολιτεία», τόνισε.

Χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια που κάνουν οι αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής και κάλεσε τους αθλητές να προτείνουν τρόπους και μέτρα «ώστε να αντιμετωπιστεί από εδώ και στο εξής η θλιβερή αυτή κατάσταση και να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί